Προεκλογική πρόκληση σε βάρος των ανέργων

Η πλασματική μείωση της ανεργίας αξιοποιείται διαχρονικά από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ υπέρ των λεγόμενων «ενεργητικών πολιτικών για την απασχόληση», που προωθούν ενισχύοντας με επιδοτήσεις το κεφάλαιο

 

  • Την ώρα που οι εργοδότες στήνουν γλέντι με τις επιδοτήσεις για θέσεις μερικής και βραχύχρονης απασχόλησης, η ΝΔ – στην πεπατημένη του ΠΑΣΟΚ – κοροϊδεύει με πλασματικά στοιχεία μείωσης της ανεργίας.
  • Στους ανέργους δεν καταγράφονται όσοι δουλεύουν έστω και μια ώρα τη βδομάδα, όσοι συμμετέχουν στα σεμινάρια του ΟΑΕΔ και στα διάφορα προγράμματα κατάρτισης, οι χιλιάδες απασχολούμενοι στα STAGE (προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας) και όσοι μακροχρόνια άνεργοι έπαψαν να θεωρούν την κάρτα ανεργίας στον ΟΑΕΔ.
  • Στην αλλοίωση των στοιχείων της ανεργίας λειτουργούν η μερική απασχόληση, καθώς μία θέση εργασίας μοιράζεται σε δύο και τρεις ανέργους, και οι αγρότες που ξεκληρίζονται.
  • Την ίδια ώρα, οι 7 στις 10 νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν το 2006 έχουν προσωρινό χαρακτήρα ή είναι θέσεις μερικής απασχόλησης.
  • Προστασία των ανέργων σημαίνει επίδομα 1.050 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, πλήρεις, δωρεάν κοινωνικές παροχές, αναγνώριση του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου, πλήρη σύνταξη για τους μακροχρόνια ανέργους πάνω από 50 ετών, αιτήματα για τα οποία παλεύει το ΚΚΕ.
  • ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να πάρουν τέτοια μέτρα, γιατί υπηρετούν την αύξηση των κερδών της πλουτοκρατίας. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι να τους τιμωρήσουν αποδυναμώνοντάς τους με την ψήφο τους, να ενισχύσουν το ΚΚΕ.

Συνέχεια του ρεπορταζ…

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Ανεργία, Πολιτική Κοροϊδια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προεκλογική πρόκληση σε βάρος των ανέργων
Αρέσει σε %d bloggers: