Η φοροαφαίμαξη … και η εικονική «πραγματικότητα»

Η φοροαφαίμαξη …

Η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ όσο και των προκατόχων του ΠΑΣΟΚ, στηρίχτηκε αποκλειστικά και μόνο στη φοροαφαίμαξη των λαϊκών τάξεων και στρωμάτων. Το γεγονός αυτό αποδείχνεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο στα επίσημα στοιχεία των προϋπολογισμών που ψήφισαν διαδοχικά οι κυβερνήσεις του δικομματισμού. Στην 8ετία 2000-2007 από κοινού και εναλλάξ αύξησαν τους φόρους στα λαϊκά στρώματα με ακόμη 14,3 δισ. ευρώ ή κατά μέσο όρο με 1,8 δισ. ευρώ το χρόνο! Από το συνολικό πρόσθετο χαράτσι (14,8 δισ. ευρώ) τα λαϊκά στρώματα επωμίστηκαν πρόσθετα ποσά ύψους 10 δισ. ευρώ από τους έμμεσους φόρους και ακόμη 4,3 δισ. ευρώ από τους άμεσους φόρους. Σε αυτή την κατεύθυνση ιδιαίτερα σημαντική είναι η «συμβολή» της κυβέρνησης ΝΔ η οποία επιπλέον αύξησε και τον ΦΠΑ. Επιπλέον, και με τη σύμφωνη, επί της ουσίας, γνώμη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ θεσμοθέτησαν την αύξηση στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης πάνω στα καύσιμα, εφαρμόζοντας τις σχετικές κοινοτικές Οδηγίες. Στον αντίποδα, τα επιχειρηματικά κέρδη, τα οποία στο τέλος του 2007 θα φτάσουν να είναι περισσότερα ακόμη και από τα 8ετίας του έτους 2000.

… και η εικονική «πραγματικότητα»

Ενα από τα προεκλογικά σλόγκαν της ΝΔ επιχειρεί τώρα να μας πείσει ότι τάχα πάνω από 2 εκατ. Ελληνες δεν πληρώνουν φόρο! Ετσι απλά «ξεχνούν» τους διάφορους φόρους κατανάλωσης, οι οποίοι εξ ολοκλήρου φορτώνονται αποκλειστικά στα λαϊκά εισοδήματα. «Ξεχνούν» ακόμη ότι τα 2 εκατ. των Ελλήνων που «δεν πληρώνουν φόρους» μέσω της φορολογικής δήλωσης, είναι τα πρώτα θύματα της πολιτικής τους. Είναι οι επίσημα χαρακτηρισμένοι φτωχοί και όσοι βρίσκονται στα όρια της επίσημης φτώχειας. Δηλαδή της εξαθλίωσης, με μέτρο σύγκρισης όλες τις σύγχρονες πραγματικές λαϊκές ανάγκες.

Ο δικομματισμός και η προπαγάνδα του δε μας εκπλήσσουν. Τα ίδια επαναλαμβάνουν μονότονα χρόνια και χρόνια. Το ίδιο πάνω κάτω με το σημερινό σλόγκαν της κυβέρνησης της ΝΔ, είχαν στα χείλη τους και τα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Αλλά είπαμε: Ο δικομματισμός δεν αλλάζει. Ας αλλάξεις εσύ!

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Εκλογές 2007, Πολιτική Κοροϊδια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η φοροαφαίμαξη … και η εικονική «πραγματικότητα»
Αρέσει σε %d bloggers: