ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτονται… ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ και δεσμεύσεις για το Ασφαλιστικό

ΚΚΕ: Οι μετεκλογικοί σχεδιασμοί αποκαλύπτονται στα προγράμματα και στις εξαγγελίες του δικομματισμού. Οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους υπέρ του ΚΚΕ, πρέπει να τους απαντήσουν ότι ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – πλουτοκρατία είναι αυτοί που τους χρωστάνε

  • Ξεκινώντας από τους αντιασφαλιστικούς νόμους της κυβέρνησης της ΝΔ επί Μητσοτάκη, ο Κ. Καραμανλής βλέπει τη «λύση» του Ασφαλιστικού στην απόλυτη εφαρμογή του νόμου Ρέππα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και παραπέρα στις πατέντες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
  • Ο πρωθυπουργός προκρίνει την ονομαζόμενη στην ΕΕ «παράταση του εργάσιμου βίου». Η μερική σύνταξη όπως και η ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων, σημαίνουν αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ενώ οι συντάξεις πείνας θα γίνουν πιο άθλιες με την ακρίβεια και τη φορολογία.
  • Οσες λοιπόν διαβεβαιώσεις και αν δώσουν για το ύψος των συντάξεων και τα όρια ηλικίας, δεν έχουν την παραμικρή αξία. Η ίδια η δέσμη προτάσεων είναι βόμβα στα ασφαλιστικά δικαιώματα. Και οι μόνοι που μπορούν να εξουδετερώσουν μια τέτοια βόμβα είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους στις 16 Σεπτέμβρη, με τους αγώνες τους μετά από τις εκλογές.

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ «Εντολή» για ανατροπές στο Ασφαλιστικό!

  • Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξεων εγγυάται η «λύση» για το Ασφαλιστικό που παρουσίασε ο πρωθυπουργός
  • Στον «αέρα» η χρηματοδότηση της Κοινωνικής Ασφάλισης
  • Κι όμως ζητά ισχυρή λαϊκή εντολή από εργαζόμενους και συνταξιούχους!

Νέες ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων επιφυλάσσει η κυβέρνηση της ΝΔ, στο βαθμό που πάρει από τις εκλογές την «ισχυρή λαϊκή εντολή» που ζητά ο Κ. Καραμανλής.

Επιβεβαιώνοντας τις χειρότερες ανησυχίες των εργαζομένων, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αποφασισμένος να προχωρήσει την επομένη των εκλογών στη «λύση» του Ασφαλιστικού, που, όπως προκύπτει σαφώς από τα όσα είπε χτες στην ΚΕ της ΝΔ, θα οδηγήσει και σε αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και σε μείωση των συντάξεων. Ετσι, δεν πρόλαβε να εκφράσει ο ΣΕΒ τις απαιτήσεις του για μεταρρυθμίσεις και στο Ασφαλιστικό και έσπευσε ο πρωθυπουργός να τον ικανοποιήσει με τις εξαγγελίες του.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κ. Καραμανλής συνέδεσε τις συντάξεις με τη χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού, η οποία είναι εξασφαλισμένη μόνο όσο συνεχίζονται οι «υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης»… Σε αντίθετη περίπτωση άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της μείωσης των συντάξεων και της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Ταυτόχρονα, δεν είπε λέξη για την κρατική εγγύηση στη χρηματοδότηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Κατά τα λοιπά, επανέφερε ατόφια τη δέσμη των 11 προτάσεων που περιλαμβάνονταν στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ του 2004, οι οποίες είναι υλοποίηση των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων του νόμου Ρέππα και οδηγούν, σε πολλές περιπτώσεις, σε παράταση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξεων. Είναι, λοιπόν, εντελώς παραπλανητική η εικόνα που επιχείρησε να βγάλει προς τα έξω η κυβέρνηση ότι τάχα η λύση του Ασφαλιστικού δεν πρόκειται να οδηγήσει σε ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα, ενώ θα συνεχιστεί και το τζογάρισμα της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων. Το ακριβώς αντίθετο θα συμβεί, πράγμα το οποίο απορρέει άλλωστε και από την αντίληψη για «τρία επίπεδα», που οδηγεί κατευθείαν σε μια κατώτατη σύνταξη πείνας για όλους και από κει και πέρα μόνο όσοι μπορούν να πληρώνουν στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες…

Παρ’ όλα αυτά δε δίστασε να ζητήσει εκ νέου «ισχυρή λαϊκή εντολή» για να προχωρήσει τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις – το Ασφαλιστικό, όπως και η Παιδεία, είναι στην πρώτη γραμμή – «πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά, πιο αποτελεσματικά».

Αντιασφαλιστικές «λύσεις»…Αναλυτικότερα, στις χτεσινές εξαγγελίες που έκανε ο πρωθυπουργός η χρηματοδότηση της Κοινωνικής Ασφάλισης αφέθηκε στην καλή πορεία της «ανάπτυξης», δηλαδή στον αέρα… «H χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος και η εξεύρεση πρόσθετων πόρων εξασφαλίζονται με τη σταθερά ανοδική πορεία της οικονομίας – που, ήδη, έχουμε πετύχει – και όχι με πρόσθετους φόρους και εισφορές», είπε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα, κινούμενος στο πνεύμα των οδηγιών της ΕΕ, συνέδεσε τη χρηματοδότηση της Κοινωνικής Ασφάλισης με τη «δημοσιονομική εξυγίανση», πράγμα που σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να περικοπεί για να μειωθεί το έλλειμμα… Κι όμως, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «έτσι, σε μόνιμη βάση, εξευρίσκονται πρόσθετοι και επαρκείς πόροι για την Κοινωνική Ασφάλιση, χωρίς αύξηση των ορίων ηλικίας και χωρίς μείωση των συντάξεων».

Επιβεβαίωση του αντεργατικού χαρακτήρα των δρομολογούμενων λύσεων αποτελεί η ένθερμη υπεράσπιση των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα και Σουφλιά, για τους οποίους ισχυρίστηκε: «Οι μεταρρυθμίσεις εκείνες περιελάμβαναν σημαντικές αλλαγές, που διέσωσαν και ενίσχυσαν το ασφαλιστικό σύστημα»!

Στη συνέχεια απαρίθμησε τη δέσμη των προτάσεων, που περιλαμβάνονται αυτούσιες στο πρόγραμμα του 2004, αλλά που τώρα έχουν προφανώς «ωριμάσει οι συνθήκες» για να υλοποιηθούν. Μεταξύ αυτών:

— Η «θεσμοθέτηση κινήτρων για την παραμονή στην εργασία, όσων επιθυμούν, και πέραν των ορίων συνταξιοδότησης, ενδεχομένως με μορφή μερικής απασχόλησης και μερικής συνταξιοδότησης». Πρόκειται για την «κερκόπορτα» για την αναγκαστική παράταση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και πέρα από τα 65 χρόνια.

— «Εξυγίανση του θεσμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων». Οπου ακούς «εξυγίανση» άγριο τσεκούρι μυρίζει…

— «Λειτουργική οργανωτική αναδιάρθρωση των ασφαλιστικών φορέων και εξορθολογισμός της διαχείρισής τους», διαδικασία που είναι βέβαιο ότι θα αξιοποιηθεί για να εξισωθούν προς τα κάτω οι συντάξεις «των προνομιούχων»…

— «Αποτελεσματική αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ταμείων. Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας με εταιρείες διαχείρισης ακινήτων και της κινητής περιουσίας με την ενεργοποίηση του θεσμού των αμοιβαίων κεφαλαίων». Δηλαδή, η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων στην υπηρεσία των τραπεζών και των χρηματιστών.

— «Εξυγίανση των κλάδων ασθένειας, με την πλήρη εισαγωγή και εφαρμογή συμπληρωματικού πληροφοριακού συστήματος, για τη συντόμευση των διαδικασιών και την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων». Πιθανότατη η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ο Κ. Καραμανλής δεν παρέλειψε βέβαια να δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει «σε διάλογο, με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και όλους τους κοινωνικούς εταίρους, για να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο, δίκαιο, βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα».

…και «μεταρρυθμιστικά» διλήμματαΜεγάλο μέρος της χτεσινής ομιλίας του ο Κ. Καραμανλής το αφιέρωσε προκειμένου να καθαγιάσει τις «μεταρρυθμίσεις» και με βάση αυτές να θέσει τα διλήμματα των εκλογών. Ετσι, ισχυρίστηκε ανερυθρίαστα ότι «οι μεταρρυθμίσεις παράγουν όφελος για τους πολλούς», «δίνουν στέρεες λύσεις στα προβλήματα» και είναι η «λύση στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια»! Οποιος λοιπόν αντιδρά στην υλοποίησή τους είναι οπισθοδρομικός. «Εμείς θέλουμε οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις να προχωρήσουν πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά, πιο αποτελεσματικά. Εκείνοι που εκφράζουν το παρελθόν λένε «όχι» σε κάθε μεταρρύθμιση», αποφάνθηκε. Εξ ου και το δίλημμα των εκλογών: «Αυτό που κρίνεται στις εκλογές είναι η πρόοδος ή η οπισθοδρόμηση της χώρας». Η πρόοδος, σύμφωνα με τον Κ. Καραμανλή, περνά από το δρόμο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, που έχουν στόχο ανάπτυξη, επενδύσεις, ανταγωνιστική οικονομία, περισσότερες θέσεις δουλιάς. «Δηλαδή, υψηλότερο βιοτικό επίπεδο για όλους, νέες θέσεις εργασίας, στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων». Δηλαδή, ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του κεφαλαίου και της κερδοφορίας του. Μόνο που αυτό σημαίνει μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων. Με μεροκάματα και μισθούς πείνας, χωρίς ασφάλιση, με σύνταξη-προνοιακό επίδομα εξαθλίωσης. Η ξεροκέφαλη πραγματικότητα λοιπόν έχει αποδείξει την παταγώδη αποτυχία της καπιταλιστικής ανάπτυξης να δώσει λύσεις στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα…

Το ΠΑΣΟΚ στην ίδια ρότα

Λίγες μόλις μέρες μετά τις αντιασφαλιστικές προτάσεις που επανέφερε ο Γ. Παπανδρέου την προηγούμενη Τρίτη κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε ασφαλιστικά ταμεία, ήρθε ο Κ. Καραμανλής για να επιβεβαιώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την κοινή στόχευση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να προωθήσουν – ανεξάρτητα με το ποιο κόμμα θα είναι στην κυβέρνηση -νέες ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Οσο και αν επιχείρησε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης, χρησιμοποιώντας ακόμα και ψευδή στοιχεία, να αποδείξει ότι επί των κυβερνητικών ημερών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα «οικονομικά» των Ταμείων ήταν …ανθηρά και να αποδώσει τα ελλείμματα των Ταμείων στη σημερινή κυβέρνηση που ακολουθεί την ίδια πολιτική, δεν μπόρεσε να κρύψει ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κινούνται στην ίδια αντιασφαλιστική κατεύθυνση. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος …εγκάλεσε την κυβέρνηση που δεν προώθησε με πιο γρήγορους ρυθμούς το νόμο «Ρέππα», που οδηγεί σε αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξεων.

Μάλιστα, ο ίδιος εντελώς υποκριτικά ισχυρίστηκε πως «οι Ελληνες πολίτες, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι γνωρίζουν ότι με το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις περιόδους που είχε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, προστέθηκαν ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και ενισχύθηκε η χρηματοδότηση του συστήματος»!! Με ανέξοδες κορόνες προσπάθησε να συγκαλύψει ότι την επομένη των εκλογών, αν το ΠΑΣΟΚ πάρει την κυβέρνηση, στο πρόγραμμά του τονίζει ότι θα θεσμοθετήσει την «παράταση του εργάσιμου βίου». Επισημαίνει ότι θα «τηρήσει τα όρια και τις προϋποθέσεις του Ν. 3029/02 (Ρέππα)» που οδηγεί σε αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξιμων αποδοχών. Ενώ αντί για αξιοπρεπείς αυξήσεις στους συνταξιούχους θα μοιράσει «εθνικές κατώτατες συντάξεις» και επιδόματα διαχείρισης της φτώχειας…

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την αναφορά του πρωθυπουργού στο Ασφαλιστικό

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενο στην ομιλία του πρωθυπουργού σχετικά με το Ασφαλιστικό, σε σχόλιό του, σημειώνει:

«Οι αντιλαϊκές προθέσεις και οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού σχετικά με τα όρια συνταξιοδότησης και το ύψος των συντάξεων αποδείχνονται τόσο από αυτά που είπε, όσο και από τη σιωπή του στις απαιτήσεις των βιομηχάνων, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ.

Και ο πρωθυπουργός και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σιωπούν, επειδή συμφωνούν. Οι μετεκλογικοί σχεδιασμοί τους αποκαλύπτονται στα προγράμματα και τις εξαγγελίες τους.

Η μερική σύνταξη, που υποστήριξε ο πρωθυπουργός, σημαίνει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ενώ οι συντάξεις πείνας θα γίνουν πιο άθλιες με την ακρίβεια και τη φορολογία.

Οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους υπέρ του ΚΚΕ, πρέπει να τους απαντήσουν ότι ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – πλουτοκρατία είναι αυτοί που τους χρωστάνε».

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Εκλογές 2007, Πολιτική Κοροϊδια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτονται… ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ και δεσμεύσεις για το Ασφαλιστικό
Αρέσει σε %d bloggers: