«Καίει» και το τσιμέντο

 

Το πράσινο δεν καίγεται, μόνο. Τσιμεντοποιείται, κιόλας! Οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μαζί με τις εκάστοτε δημοτικές αρχές (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ), με μια σειρά από αποφάσεις τους, έχουν οδηγήσει τους τελευταίους ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου στα μεγάλα αστικά κέντρα, στην τσιμεντοποίηση. Κι αυτό, όταν, την ίδια στιγμή, μόνο από τις πυρκαγιές των τελευταίων μηνών, έχουν καεί 2,7 εκατ. στρέμματα δάσους!

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα, μόνο μέσα στο Δήμο Αθήνας:

  • Βοτανικός. Η διοίκηση του Δήμου Αθήνας (ΝΔ), μαζί με τη μείζονα αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο (ΠΑΣΟΚ), συναποφάσισαν να παραχωρήσουν 220 στρέμματα, υπέρ της «ΠΑΕ Παναθηναϊκός». Το αποτέλεσμα είναι αυτός ο χώρος, που εν δυνάμει θα μπορούσε να αποτελέσει χώρο πρασίνου και αναψυχής, να παραδίδεται βορά στα συμφέροντα μιας ΠΑΕ, όπου θα υπάρξουν – εκτός απ’ το γήπεδο – και μια σειρά από επιχειρηματικές δραστηριότητες.
  • Λυκαβηττός. Η προηγούμενη διοίκηση του δήμου (ΝΔ), μαζί με την προηγούμενη κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ), αποφάσισαν την …«ανάπλαση» του λόφου, με χρηματοδότηση από την Εταιρεία Τουριστικά Ακίνητα (ΑΕ). Στην ουσία, όμως, πρόκειται για ανάπλαση που μάλλον παραπέμπει σε ιδιωτικοποίηση. Την ίδια στιγμή, μέρος του λόφου διεκδικεί και η Εκκλησία της Ελλάδας, για να φτιάξει ξενοδοχείο.

Στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, η κυβέρνηση της ΝΔ, υλοποιώντας πιστά το σχεδιασμό αυτής του ΠΑΣΟΚ, θα προχωρήσει στην τσιμεντοποίηση μεγάλου μέρους του χώρου, προκειμένου, όπως λέει, να φτιάξει …πάρκο! Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, σε συνέντευξή του, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το πάρκο θα γίνει με τη ληστρική μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης. Δηλαδή, τα 1.000 από τα 5.300 στρέμματα, που είναι το σύνολο της έκτασης, θα μετατραπούν σε συγκροτήματα πολυτελών κατοικιών, κτίρια για γραφεία, εμπορικά συγκροτήματα, συνοδευτικά έργα υποδομής και ξενοδοχείο και τα έσοδα από το ξεπούλημα μέρους του χώρου, θα δαπανηθούν για να φτιαχτεί πάρκο.

Στη Δραπετσώνα, η κυβέρνηση, συνεχίζοντας και ολοκληρώνοντας το έργο του ΠΑΣΟΚ, παραδίδει μια τεράστια έκταση 650 στρεμμάτων της λιμενο-βιομηχανικής ζώνης στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Στον Ιππόδρομο Φαλήρου, συντελείται ένα μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα, καθώς παραδίδεται στο μεγάλο κεφάλαιο ένας από τους τελευταίους μεγάλους ελεύθερους χώρους της Αττικής, συνολικής έκτασης 230 στρεμμάτων. Εγκλημα, στο οποίο η «γαλάζια» κυβέρνηση είχε τη σύμφωνη γνώμη και του «πράσινου» δημάρχου Καλλιθέας, ο οποίος δέχτηκε την παράδοση του χώρου στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, αντί «πινακίου φακής».

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Πολιτική Κοροϊδια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Φωτιά. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Καίει» και το τσιμέντο
Αρέσει σε %d bloggers: