Απαράδεκτο κρούσμα αστυνομικής βίας!

Την παραδειγματική τιμωρία του ασφαλίτη, που βιαιοπράγησε σε βάρος μέλους της ΚΝΕ, απαιτεί η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ

Απαράδεκτο κρούσμα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας σε βάρος μελών της ΚΝΕ σημειώθηκε το βράδυ της 28ης Αυγούστου έξω από την Κρύα Βρύση. Με πρόσχημα την εξακρίβωση στοιχείων, δύο αστυνομικοί της Ασφάλειας Κορίνθου με πολιτικά, οι Βέτσικας Απόστολος και Κασκούτας Αγγελος, χωρίς καν να επιδείξουν την ιδιότητά τους, με προσβλητικό και απαράδεκτο τρόπο, προχώρησαν σε έλεγχο ατομικό και του αυτοκινήτου όπου επέβαιναν τα μέλη της ΚΝΕ. Ο πρώτος έφτασε μάλιστα στο σημείο να χτυπήσει τον Κώστα Πιτσίκο, στέλεχος της ΚΝΕ, βρίζοντας συγχρόνως με χυδαίες εκφράσεις.

Να σημειωθεί ότι την ίδια μέρα το μεσημέρι αστυνομικοί από το ΑΤ Κορίνθου απείλησαν με μήνυση και προσαγωγή στο Τμήμα μέλη του Κόμματος, επειδή έστηναν το προεκλογικό στέκι του ΚΚΕ στα Περιβολάκια.

Με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ ζητά την παραδειγματική τιμωρία του ασφαλίτη Απ. Βέτσικα, ενώ χτες το βράδυ πραγματοποίησε για το γεγονός πικετοφορία διαμαρτυρίας.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει: «Η συγκεκριμένη ενέργεια αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας ενάντια σε μέλη της ΚΝΕ είναι η πρακτική έκφραση της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνέχεια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Πολιτική που συστατικό της στοιχείο είναι η βία και η καταστολή ενάντια στο λαϊκό κίνημα και στους κομμουνιστές που είναι η ψυχή των αγώνων του λαού και της νεολαίας.

Η καταστολή, η βία, η επίθεση ενάντια στη δράση της ΚΟ Κορινθίας του ΚΚΕ δείχνει το φόβο της πλουτοκρατίας, των κομμάτων της και του κράτους τους απέναντι στην απήχηση που όλο και περισσότερο βρίσκει η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ στα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία του νομού.

Το κράτος της πλουτοκρατίας, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που εμφανίζεται ως «αδύναμο» και «ασυντόνιστο» για να προστατεύσει τον λαό από τις καταστροφές όπως απέδειξαν οι πρόσφατες πυρκαγιές, αποδεικνύεται απόλυτα ικανό και έτοιμο να χτυπήσει τον λαό και τους κομμουνιστές ανά πάσα στιγμή.

Η ΚΟ Κορινθίας του ΚΚΕ βεβαιώνει τους ποικιλώνυμους μηχανισμούς της πλουτοκρατίας πως ό,τι και να κάνουν, ό,τι μέσα και να χρησιμοποιήσουν δεν πρόκειται να τρομοκρατήσουν τους κομμουνιστές. Αντίθετα, ατσαλώνουν τη θέλησή τους να ορθωθεί από τη νεολαία και το λαό τείχος αντίστασης στην κρατική αστυνομική βία και αυθαιρεσία».

Τέλος, η ΝΕ Κορινθίας απευθύνει κάλεσμα στη νεολαία «να απαντήσει στην τρομοκρατία με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές με αποδυνάμωση των κομμάτων της πλουτοκρατίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Να νιώσουν το φόβο της απόφασης της νέας γενιάς, που στην τρομοκρατία του κράτους του κεφαλαίου και των κομμάτων του επιλέγει το δρόμο της αντίστασης, της ανυπακοής, της απειθαρχίας, το δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης, με το κόμμα της νιότης, το ΚΚΕ».

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Εκλογές 2007, ΚΚΕ. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απαράδεκτο κρούσμα αστυνομικής βίας!
Αρέσει σε %d bloggers: