ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ELBISCO» : Απαγόρευσε περιοδεία σε υποψήφιους του ΚΚΕ

Ο φόβος των εργοδοτών να έρθουν οι εργαζόμενοι σε επαφή με το ΚΚΕ και τους κομμουνιστές επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά στην περίπτωση της επιχείρησης τροφίμων ELBISCO, με έδρα τη Λ. Μαραθώνος, στο Πικέρμι. Η επιχείρηση αρνήθηκε με χθεσινή της επιστολή το αίτημα της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ να περιοδεύσει εκεί υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος, προβάλλοντας τη γνωστή δικαιολογία της «απρόσκοπτης λειτουργίας της εταιρείας». Και φυσικά όταν λέει να μη διακοπεί η «απρόσκοπτη λειτουργία» δε φοβάται μήπως χαλάσουν οι «φρυγανιές» και τα «μπισκότα» της, αλλά για να μη σηκώσουν κεφάλι οι εργαζόμενοι.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι στη συνέχεια της επιστολής αναφέρει, και μάλιστα ειρωνικά, ότι «ευχαρίστως θα μπορούσατε να συνομιλήσετε σε οριοθετημένο χώρο εκτός εγκαταστάσεώς μας με τους εργαζόμενους της πρώτης βάρδιας μετά τη λήξη του ωραρίου τους». Σαν να κάνει, δηλαδή, και υποχώρηση και επιτρέπει στους εργαζόμενους να συνομιλήσουν με τους υποψήφιους του ΚΚΕ ακόμα και έξω από το εργοστάσιο!!!

Η τρομοκρατία στους χώρους δουλιάς και οι απαγορεύσεις των εργοδοτών, ώστε να μην ακουστεί η φωνή του ΚΚΕ στους εργάτες, δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Είναι αποτέλεσμα των κυβερνητικών πολιτικών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εργοδοτών, ώστε να συνεχίζουν «απρόσκοπτα» να βγάζουν κέρδη από τη δουλιά εργατών με σκυμμένα κεφάλια πάνω από τις μηχανές. Το γνωρίζουν καλά οι κομμουνιστές, γι’ αυτό να είναι σίγουρη η επιχείρηση ότι δεν πρόκειται να τους εμποδίσει καμία εργοδοτική απαγόρευση να έρθουν σε επικοινωνία με τους εργάτες και να τους μεταφέρουν τις θέσεις και την πολιτική του ΚΚΕ, ώστε να το ενισχύσουν αποφασιστικά και να καταδικάσουν την πολιτική του δικομματισμού.

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Εκλογές 2007, ΚΚΕ, εργοδοτική τρομοκρατία. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ELBISCO» : Απαγόρευσε περιοδεία σε υποψήφιους του ΚΚΕ
Αρέσει σε %d bloggers: