ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ : Δε χωράνε δάκρυα, σφίξε τη γροθιά!

Προκήρυξη της Οργάνωσης για τις πυρκαγιές και την ανάγκη να βγουν ουσιαστικά πολιτικά συμπεράσματα

Με αφορμή τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας εξέδωσε την παρακάτω προκήρυξη, με την οποία απευθύνεται σε κάθε νέο και νέα, καλώντας τον να βγάλει ουσιαστικά συμπεράσματα:

«Δεκάδες νεκροί, χιλιάδες στρέμματα καμένα, πανέμορφα μέρη που δε θα ξαναδούμε. Δεν είναι, λένε, ώρα για πολιτική; Είναι, απαντάμε. Και για πολιτική. Και για ιδεολογία. Και για επιλογή στάσης ζωής. Είναι διαφορετικό να πούμε τη λέξη γη και διαφορετικό να πούμε τη λέξη γαιοϊδιοκτησία, λέει ο Μ. Μπρεχτ και συνεχίζει: Η λέξη γη φέρνει στο μυαλό το χρώμα και τη μυρωδιά της γης… Η λέξη γαιοϊδιοκτησία φέρνει στο μυαλό πως και στη γη υπάρχουν σχέσεις ιδιοκτησίας, άρα και σχέσεις εκμετάλλευσης…Ετσι η γη……που θα έπρεπε να είναι λαϊκή περιουσία, φυσικός τροφοδότης οξυγόνου, ζωής και χαράς, το μέρος που τα παιδιά θα γνώριζαν και θα χαίρονταν τα ελαφάκια, το κυκλάμινο και την καμπανίτσα της Πάρνηθας, οι άνθρωποι του μόχθου να αποδράσουν και να ανασάνουν για ένα Σαββατοκύριακο, χιλιάδες νέοι, αγόρια και κορίτσια, με ελάχιστες υποδομές να χαίρονταν το κάμπινγκ στις ακρογιαλιές και το δάσος του Καϊάφα και στα πανέμορφα δάση της Πελοποννήσου.

…γίνεται γαιοϊδιοκτησία

Με κυριαρχία της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και του καπιταλιστικού κέρδους, περιοχές μοναδικής ομορφιάς, δάση, ορεινοί όγκοι, εθνικοί δρυμοί γίνονται εμπόρευμα, real estate, βίλες, καπιταλιστικές τουριστικές επιχειρήσεις περιτοιχισμένες από την τοπική κοινωνία, με τουρίστες που τσαλαβουτάνε σε χλωριωμένες πισίνες…Σου φαίνεται ανεξήγητο; Αδιανόητο; Απορείς ποιος οπλίζει το χέρι των εμπρηστών;

«Η καπιταλιστική κοινωνία διακρίνεται για το ανελέητο κυνήγι του κέρδους. Με το ανάλογο κέρδος γίνεται το κεφάλαιο θαρραλέο. Με 10% γίνεται σίγουρο και μπορεί να ριχτεί παντού, με 20% ζωηρεύει, με 50% γίνεται θετικά παράτολμο, με 100% ποδοπατάει κάθε ανθρώπινο νόμο, με 300% δεν υπάρχει έγκλημα που να μη ριψοκινδυνεύει να το κάνει, ακόμα και με τον κίνδυνο της καρμανιόλας» (Κ. Μαρξ).

Σκέψου το καλά: Η ζωή το επιβεβαιώνει, στα εργατικά ατυχήματα, στους μισθούς των 600 ευρώ στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στις ενδοϊμπεριαλιστικές συγκρούσεις.

Οι δρόμοι του πετρελαίου είναι ματωμένοι, οι δρόμοι των φιλέτων της γης είναι καμένοι.

Είναι πολλά τα λεφτά – Η τιμή της γης ανεβαίνει – Τα κέρδη από την αγοραπωλησία της και την καπιταλιστική της αξιοποίηση είναι μεγάλα. Ξαφνικά ανακάλυψαν πως δεν υπάρχει σχεδιασμός και οργάνωση. Ενώ όλοι πριν ήταν υπέρμαχοι της ιδιωτικής καπιταλιστικής πρωτοβουλίας, βάφτιζαν «κρατισμό» και απεχθάνονταν κάθε έννοια του κεντρικού σχεδιασμού.

Απορούν, μάλιστα, πώς καίγονται και πιο αναπτυγμένες χώρες, Ιταλία κ.ά. Μα ακριβώς εκεί βρίσκεται η αιτία, στο «πιο αναπτυγμένες», αφού όσο αναπτύσσεται ο καπιταλισμός τόσο μεγαλώνουν τα φαινόμενα κρίσης του.Το ΚΚΕ έχει προτάσεις που τις έχει καταθέσει πολλές φορές.

Προτάσεις για κεντρικό σχεδιασμό, για υδατοδεξαμενές και συστήματα πυρόσβεσης σε όλα τα δάση, για προσλήψεις προσωπικού. Προτάσεις για ανάπτυξη προς όφελος του λαού, για δήμευση των δασικών εκτάσεων υπέρ του Δημοσίου.

Εχει πρόταση για άλλη, λαϊκή, εξουσία και οικονομία, όπου τη λαϊκή περιουσία κανένας δε θα δικαιούται να την αγγίξει, ούτε θα έχει τη δυνατότητα καπιταλιστικής χρήσης της γης. Ούτε και εκμετάλλευσης του ανθρώπου από άνθρωπο.

Οι σοσιαλιστικές χώρες, που τόσο συκοφαντούνται μετά τις ανατροπές και την καπιταλιστική παλινόρθωση, είναι οι πρώτες χώρες που νομοθέτησαν αυστηρούς νόμους για το φυσικό περιβάλλον – ακριβώς επειδή ήταν κρατική – λαϊκή περιουσία.

Πολλές είναι οι σκέψεις και τα συναισθήματα που γεννιούνται μαζί με τη λύπη και την οργή. Δε χωράνε δάκρυα και υποκρισίες – Σφίξε τη γροθιά και τα δόντια.

Σκέψου…

Αμεσα συμμετοχή και δράση στις κατά τόπους ομάδες επαγρύπνησης που καλεί το ΚΚΕ. Μετά το σβήσιμο της φωτιάς, να μην επιτρέψουμε η συμφορά να γίνει έδαφος για να αυγατίσει τα κέρδη της η πλουτοκρατία. Ενωσε την οργή σου με τη μόνη πολιτική δύναμη, που όχι μόνο δε θεωρεί απαραβίαστα τα κέρδη της πλουτοκρατίας, αλλά με ταξικό μίσος τα αντιμετωπίζει.

Οργανώσου – Πάλεψε

Κάνε ισχυρό – πανίσχυρο το ΚΚΕ».

Advertisements
Αναρτήθηκε στις ΚΚΕ, ΚΝΕ, Φωτιά. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ : Δε χωράνε δάκρυα, σφίξε τη γροθιά!
Αρέσει σε %d bloggers: