Να… η ευκαιρία

Κατά τη διάρκεια της τετραετίας δίνονται στους εργαζόμενους αρκετές ευκαιρίες να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, για καλύτερες συνθήκες δουλιάς, για καλύτερους μισθούς και μεροκάματα, να διαμαρτυρηθούν ενάντια στους αντιλαϊκούς και αντιασφαλιστικούς νόμους με απεργίες με συλλαλητήρια και διαδηλώσεις. Αλλά η πιο επίσημη, η πιο ολοκληρωμένη ευκαιρία είναι αυτή των εκλογών. Είναι η επίσκεψή σας στην κάλπη, όταν ολομόναχοι βρεθείτε πίσω από το παραβάν και σκεφθείτε υπεύθυνα. Εκεί, λοιπόν, σας δίνεται η ευκαιρία και πρέπει να την εκμεταλλευτείτε.

***

Αποδυναμώστε τους… Τραβήξτε τους το χαλί κάτω από τα πόδια, κόψτε τους τον τσαμπουκά, τη σιγουριά και τη βεβαιότητα… Στα χείλη τους την άσκηση ρητορικής, το στόμφο και τη σοβαροφάνεια, τον ψεύτικο το λόγο το μεγάλο. Δείτε πιο κοντά την αλήθεια και την πραγματικότητα, την τραγική κι απερίγραπτη καθημερινότητα… Την αδιαφορία, τη συμφορά και την καταστροφή. Πυρκαγιές… πυρκαγιές, πυρκαγιές και θάνατος..! 64 νεκροί σού απαγορεύουν να τους ψηφίσεις.

Κοιτάξτε στους δρόμους, στην αγορά, στις ατέλειωτες ουρές του ΙΚΑ και των εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων. Στα λιμάνια και τους καταπέλτες, την ασυδοσία και την αργοπορία των γηρασμένων καραβιών, στους σταθμούς και τις προβλήτες, στις επικίνδυνες κι ανασφάλιστες σκαλωσιές των γιαπιών, την πνιγερή ατμόσφαιρα της φάμπρικας, το άγχος και την αγωνία, το μεροκάματο που δε βγαίνει κι όταν βγει δε φτάνει και βουλώστε τ’ αυτιά σας στις ψεύτικες Σειρήνες της ευδαιμονίας τους. Δείτε κατάματα την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, μας χαρίζουνε χάντρες και καθρεφτάκια, τενεκεδάκια που γυαλίζουν και μας κλέβουνε τον πλούτο που παράγουμε με ιδρώτα και αίμα. Δουλεύει η εργατιά για να πλουτίζει η πλουτοκρατία. Σκοτώνεσαι στα γιαπιά, στο εργοστάσιο, στη Ζώνη Περάματος… Οι απλήρωτοι υπάλληλοι των Δήμων. Οι απλήρωτες καθαρίστριες, οι απλήρωτοι νηπιαγωγοί, οι συμβασιούχοι γιατροί του ΙΚΑ, οι απλήρωτοι νοσηλευτές, οι απλήρωτοι γιατροί του Δημοσίου, τα αιώνια χρέη του Δημοσίου προς τρίτους… οι φοιτητές, οι αγρότες, οι εκπαιδευτικοί..! Και γι’ αυτούς ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Να γεμίζει μονάχα το σακούλι…

***

Αποδυναμώστε τους τώρα… Πενήντα χρόνια τα ίδια ονόματα, αλλά με άλλα πρόσωπα κι άλλα προσωπεία, στην ίδια φόρμα, στις ίδιες υποσχέσεις, στα ίδια τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα… Σας κοροϊδεύουν, σας παραπλανούν. Μην τους ακούτε… μην τους εμπιστεύεστε… τιμωρήστε τους, ταρακουνήστε τους, προβληματίστε τους, μη θεωρήσουν δεδομένη την ψήφο σας… Τώρα και για πάντα ψήφο στο Κόμμα που στέκεται στο πλάι σου, στο Κόμμα που σε προστατεύει, στο Κόμμα που σε κάνει να ελπίζεις..! Τώρα και για πάντα ψήφο στο ΚΚΕ!

Αναρτήθηκε στις Εκλογές 2007, ΚΝΕ. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Να… η ευκαιρία
Αρέσει σε %d bloggers: