Ορθιος στα δικά σου πόδια


Στα 5 δισ. έχει υπολογιστεί η ζημιά από τις πυρκαγιές.Στα 6 δισ. ομολογούνται, ήδη, τα κέρδη των τραπεζών μόνο για ένα χρόνο και μόνον από τα δάνεια των νοικοκυριών.

Μόνο τα κέρδη ενός χρόνου από τη νόμιμη τοκογλυφία να βάλουν στη μέση, έχει απαντηθεί το ερώτημα «πού θα βρεθούν τα λεφτά».

Αντί γι’ αυτό, σηκώνεται δυο μέρες τώρα ένας τηλεοπτικός ντορός, γιατί πέντε, δέκα, πενήντα, εκατό, πεντακόσιοι (;) Τσιγγάνοι πήγαν – λένε τα κανάλια, όχι ότι έχει αποδειχτεί κιόλας – μες στο γενικό χαμό να εισπράξουν κι αυτοί το τριχίλιαρο και έτσι χάλασαν το κόλπο του κάθε κομματάρχη, που με ευρωπαϊκή ευπρέπεια ξεφτιλίζει κάθε μέρα τους καμένους.

Σιγά τα ωά, που χάλασε η φιέστα. Σιγά τα ωά, που θα πέσει έξω ο προϋπολογισμός.

Είναι πολλά τα παραμύθια, που πρέπει να γκρεμίζεις διαρκώς, κάθε μέρα, κάθε ώρα. Είναι πολλές οι αγωνίες που δεν είναι δικές σου, είναι φυτευτές στη συνείδησή σου, για να ‘χεις έναν πλασματικό εχθρό να παλεύεις και να αφήνεις ήσυχο τον αφέντη να πίνει στην υγεία του κορόιδου.

Οπου να ‘ναι, θα αρχίσει η αγωνία και για την «ακυβερνησία». Αντί να είναι αυτό ακριβώς λόγος για να πανηγυρίζουμε, θα λυπηθούμε, και μάλιστα εκ των προτέρων; Δηλαδή, θα αφήσουν ο Κωνσταντακόπουλος ο εφοπλιστής, ο Μπόμπολας ο εργολάβος, ο Λάτσης των πετρελαίων, όλοι αυτοί οι «ευεργέτες» το κράτος τους να μείνει ακυβέρνητο; `Η, δεν έχουν χίλιες δυο εφεδρείες; Δεν ακούς που καιρό τώρα μιλάνε για αναγκαία ανασύνταξη του πολιτικού σκηνικού; Δεν άκουσες χτες τον Αλαβάνο να δηλώνει ότι το κόμμα του θέλει να είναι ο καταλύτης στις μετεκλογικές εξελίξεις, όταν ρωτήθηκε για τις μετεκλογικές συνεργασίες;

Εσύ, που σ’ έχει τσακίσει και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πού χωράς στους δικούς τους σχεδιασμούς;

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα ΝΕΑ

Μέχρι τότε θα ‘χουν ανοίξει και τα σχολεία. 100 ευρώ με την καλημέρα για τσάντα και τετράδια. Στην πιο φτηνή εκδοχή.

Θα φτάσεις ως εκεί χαζεύοντας τίτλους, που παριστάνουν την ποίηση πάνω απ’ τα πτώματα; Ανακάλυψαν, λέει, το «μήνυμα της σιωπής»! Και γιατί δεν το λένε και σε εμάς; Ασε που πρέπει μεταξύ «ον δι ροκς» και «μοχίτο» να επιλέξουμε ανάμεσα στο «κραυγή στη σιωπή» και «σιωπή της κραυγής».

Ορισμένοι βρήκαν σ’ όλο αυτό έναν καλό τρόπο για να χωρέσουν και το θύμα και ο φονιάς. Ε, δε χωράνε στο ίδιο μήνυμα ο «σιωπηλός αγροτουρίστας» με το κορίτσι που τσαπίζει στα καμένα, πασχίζοντας να μείνει στον τόπο του.

Που σημαίνει ξανά και ξανά: Πάρ’ το αλλιώς! Πέτα στα σκουπίδια το κοστούμι του απολίτικου «πολίτη» που σου φοράνε. Και πάρε θέση σαν τάξη ενάντια σε τάξη, με το κόμμα που εκφράζει τη δική σου τάξη, το ΚΚΕ!

Για να ‘χεις δύναμη αύριο που η αστική τάξη θα επιλέγει με ποιο κυβερνητικό σχήμα θα σε γονατίσει.

Αναρτήθηκε στις Δια του τύπου, Εκλογές 2007, ΚΚΕ, Πολιτική Κοροϊδια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Φωτιά. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ορθιος στα δικά σου πόδια
Αρέσει σε %d bloggers: