Το ΚΚΕ έχει την πιο ουσιαστική αντιπαράθεση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

Να ψηφίσουν μαζικά και αποφασιστικά το ΚΚΕ για ν’ αποδυναμώσουν το δικομματισμό και ν’ ανοίξουν προοπτική αλλαγών υπέρ του λαού, κάλεσε τα λαϊκά στρώματα η Αλέκα Παπαρήγα από την Καρδίτσα όπου χτες περιόδευσε. Και υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι νέοι που ανήκουν στα φτωχά στρώματα μπορούν και πρέπει να προχωρήσουν σ’ αυτό το βήμα, παρακάμπτοντας τα εμπόδια και τις παγίδες που στήνουν τα κόμματα του δικομματισμού, προβάλλοντας «τρομοκρατικά διλήμματα» όπως «αδυναμία ή ακυβερνησία» και εξαπολύοντας ένα όργιο ψεύτικων υποσχέσεων, ρουσφετολογίας και εξαγοράς ψήφων.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έδωσε συνέντευξη Τύπου και επισκέφθηκε τα χωριά Μητρόπολη, Φύλλο και Ματαράγκα, ενώ το βράδυ μίλησε σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Πλαστήρα.

Η θερμή υποδοχή, που επιφύλαξε ο λαός της Καρδίτσας στην Αλέκα Παπαρήγα, δείχνει ότι αυξάνεται η επιρροή του ΚΚΕ στην περιοχή κι αυτή θα εκφραστεί και στην κάλπη.

Κι όπως τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υπάρχει η ανάγκη, αλλά και η δυνατότητα η λαϊκή δυσαρέσκεια για την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του δικομματισμού να μετατραπεί σε βαριά πολιτική τιμωρία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Για να γίνει όμως αυτό – επισήμανε – πρέπει η ψήφος να πάει στο ΚΚΕ και να μη διασκορπιστεί σε διάφορες κατευθύνσεις ενισχύοντας κόμματα όπως ο ΣΥΝ και ο ΛΑΟΣ, που δεν αντιμάχονται επί της ουσίας το δικομματισμό και αν και όταν χρειαστεί θα σπεύσουν να τον στηρίξουν.

Αποσπάσματα από την εισηγητική ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συνέντευξη Τύπου στην Καρδίτσα

Κριτήριο ψήφου στις εκλογές πρέπει να είναι τα λαϊκά προβλήματα, σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, στην Καρδίτσα.Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην εισηγητική της ομιλία επισήμανε: «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα που σήμερα αισθάνονται εξαπατημένοι και προδομένοι και από τα δύο κόμματα». Παράλληλα, τόνισε πως «πρέπει να πάρουμε ως κριτήριο και το αύριο». Και κάλεσε τους εργαζόμενους «στην κάλπη να αναδείξουν αυτό που πιστεύουν. Οχι άλλα να πιστεύουνε και στην κάλπη να το ξεχνάνε. Μαύρο κυριολεκτικά και στα δύο κόμματα». Συμπλήρωσε δε πως «η σίγουρη ψήφος που μπορεί να μεταφραστεί σε πραγματική αντίσταση και αντεπίθεση είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, διότι είναι το κόμμα που η πολιτική του, το πρόγραμμά του, η δράση και η στάση του δείχνουν ότι έχει την πιο ουσιαστική αντιπαράθεση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

Η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε πως η αντιπαράθεση του ΚΚΕ δεν είναι μόνο με τα κόμματα, «είναι με τα συμφέροντα που εκπροσωπούν και υπηρετούν. Δεν αρκεί να είναι κανείς αντίθετος στο πολιτικό πεδίο με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Και ο ΣΥΝ είναι και ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι, και η Δημοκρατική Αναγέννηση είναι αντίθετοι πολιτικά με τα δύο κόμματα, για διάφορους λόγους, επιμέρους, όχι για ουσιαστικούς και στέρεους.

Το ΚΚΕ απέδειξε, επίσης, ένα πράγμα: Διαθέτει ενιαία ικανότητα και θέληση». Εξήγησε, μάλιστα, πως «η ικανότητα προκύπτει από τη θέληση. Ολα τα κόμματα έχουν ικανότητα, αλλά η θέλησή τους είναι διαφορετική.

Εμείς είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε στην ευρύτερη λαϊκή αγωνιστική συσπείρωση γύρω από στόχους πάλης και αιτήματα, τα οποία μέσα στις σημερινές συνθήκες μπορούν να προσφέρουν μια ανακούφιση. Δε λέμε «όλα ή τίποτα».

Ταυτόχρονα, προειδοποιούμε το λαό πως ακόμα κι όταν έχει κάποιες προσωρινές κατακτήσεις αυτές θα τις χάσει, εάν δεν προσανατολιστεί, μέσα από την ίδια του την πείρα και δεν αποφασίσει, να επεξεργαστεί την εναλλακτική πρόταση, τον εναλλακτικό δρόμο μιας φιλολαϊκής ανάπτυξης, τον εναλλακτικό δρόμο κυβερνητικής πολιτικής εξουσίας».

Κάνοντας ιδιαίτερο λόγο για τους αγροτικούς και τους άλλους λαϊκούς αγώνες που εκδηλώθηκαν στη Θεσσαλία, αλλά και σ’ όλη τη χώρα, η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι οι αγώνες δεν πρέπει να μείνουν «στη μέση», αλλά χρειάζεται να ολοκληρωθούν με την ψήφο των αγωνιστών και όλων των λαϊκών στρωμάτων στο ΚΚΕ.

«Οι αγώνες που έγιναν εδώ στην Καρδίτσα – σημείωσε – είχαν ορισμένα κοντοπρόθεσμα αποτελέσματα. Εμείς δε σνομπάρουμε και το μικρό αποτέλεσμα όταν είναι προϊόν αγώνων, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε εκεί. Θα μπορούσαν να υπάρχουν και περισσότερα αποτελέσματα. Γιατί δεν υπάρχουν; Οχι γιατί δε γίνονταν 365 μέρες το χρόνο καταλήψεις στον εθνικό δρόμο. Δεν είναι μόνο αυτό. Αυτοί οι αγώνες έμεναν στη μέση.

Οταν έγιναν εκλογές στους αγροτικούς συλλόγους και τους συνεταιρισμούς, όταν έγιναν τοπικές και νομαρχιακές εκλογές, όταν έγιναν βουλευτικές εκλογές έμειναν στη μέση. Ο αγώνας πρέπει να είναι ολοκληρωμένος. Δεν μπορεί να αντιπαλεύεις τις κυβερνητικές πολιτικές στους δρόμους κι όταν έρθει η ώρα της κάλπης να ψηφίζεις τους εκπροσώπους τους ή τα ίδια τα κόμματα, τα οποία ευθύνονται για τα βάσανα και τα προβλήματά σου».

Δικομματικός «κανιβαλισμός»

Αναφερόμενη στο όργιο ρουσφετολογίας και εξαγοράς ψήφων που γίνεται αυτές τις μέρες με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πελοπόννησο, η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε: «Ακούω αυτές τις μέρες όλη τη συζήτηση που γίνεται ότι έστειλαν τους ανθρώπους στην Ηλεία να πάρουν τα χρήματα, τις 3.000, τις 10.000 για την οικοσκευή και εν πάση περιπτώσει απαξίωσαν τους ανθρώπους, τσακώνονται μεταξύ τους, ψάχνουν να βρουν ποιος πήρε, ενώ δε χρειάζεται κλπ. Και λένε για μία εικόνα φρίκης.

Πρώτη φορά γίνονται αυτά; Απλώς γίνονται ανοιχτά. Πρώτη φορά τα δικαιώματα των εργαζομένων μετατράπηκαν σε ρουσφέτια; Πρώτη φορά εξαγοράζεται κόσμος; Εδώ έχουμε ένα δικομματικό κανιβαλισμό διαρκείας. Στις τοπικές εκλογές, αλλά και τώρα στις βουλευτικές γίνεται εξαγορά ανθρώπων; Γίνεται εξαγορά συνειδήσεων; Γίνεται, αλλά δε φαίνεται. Γίνεται από τον υποψήφιο». Και συνέχισε: «Στις τοπικές εκλογές έχουμε υπόψη μας σ’ όλη την Ελλάδα ανθρώπους που τους εμπόδισαν να μπουν στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, λέγοντάς τους, για παράδειγμα, «πρόσεξε, η αδερφή σου που είναι τραπεζοϋπάλληλος θα μεταφερθεί αλλού ή ο αδελφός σου» ή «θα σου βρω δουλιά». Διάφορα τέτοια πράγματα. Λίστες και υποσχέσεις ρουσφετιών. Και στις βουλευτικές εκλογές δεν ασκείται πίεση, εξαγορά; Τώρα τους πείραξε γιατί αυτό έγινε μπροστά στην κάμερα; Αυτό το σύστημα επιβιώνει και χάρη στην τρομοκρατία, στην απειλή, στην εξαγορά. Δε χρειάζονται σήμερα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Υπάρχουν άλλοι τρόποι. Ας μην υποκρίνονται».

Να μη διασκορπιστεί η ψήφος

Απαντώντας η Αλ. Παπαρήγα σε ερώτηση για την υπόσχεση της κυβέρνησης ότι θα φτιάξει καινούργια σπίτια στους πυρόπληκτους, σημείωσε:

«Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είπε όχι σ’ αυτό το αίσχος του «πάρε το 1/3 της χρηματοδότησης και βρες τα άλλα να χτίσεις το σπίτι σου».

Η κυβέρνηση, βέβαια, για προεκλογικούς λόγους λέει – το άλλαξε – ότι «θα τα χτίσει το κράτος». Ταυτόχρονα, συμπληρώνει, ότι ένα μέρος θα είναι από τον κρατικό προϋπολογισμό και ένα μέρος από το Ταμείο Αλληλεγγύης που καταθέτει ο λαός, οι επιχειρηματίες, οι οποίοι φιγουράρουν ως καταθέτες και την ίδια ώρα ετοιμάζονται «να πέσουν» – πολλοί απ’ αυτούς – στην περιοχή, οι τράπεζες, οι οποίες από τη μια μεριά βάζουν ένα ποσό κι από την άλλη μεριά τρέχουν στους αγρότες και τους λένε «εγώ θα σου δώσω καλό τόκο και καλό στεγαστικό δάνειο» και τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει πελατεία.

Οχι, κύριοι της κυβέρνησης. Οταν λέμε ότι θα τα κάνει το κράτος, θα τα πληρώσει το κράτος, θα τα πάρεις από την πλουτοκρατία και θα κάνεις πρόγραμμα για τους νέους οικισμούς. Δε θα το αναθέσεις σε διάφορους εργολάβους για να πλουτίσουν κι αυτοί – θα γίνει καθαρά από το κράτος. Οχι στους εργολάβους και τους κατασκευαστές.

Κι αφού κάλεσε τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, υπογράμμισε: «Να μη διασκορπιστεί η ψήφος. Εμείς δεν είμαστε μοναστήρι να λέμε υποκριτικά ψήφο στα μικρότερα κόμματα. Δεν είναι ζήτημα μεγέθους, το ζήτημα είναι να έχεις μεγάλη συνεπή διαχρονικά σταθερή πολιτική υπέρ της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και των μικροεπαγγελματιών.

Η άρχουσα τάξη χρειάζεται και τα μικρότερα κόμματα για αναχώματα. Και ιδιαίτερα στη Θεσσαλία έχει δοκιμαστεί ο ΣΥΝ. «Επαναστατική γυμναστική» έλεγε τις αγροτικές κινητοποιήσεις».

Τρομοκρατικό το δίλημμα «αυτοδυναμία ή ακυβερνησία»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το δίλημμα «αυτοδυναμία ή ακυβερνησία», που προβάλλουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, κάλεσε τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, όλα τα λαϊκά στρώματα, να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία αυτού του διλήμματος.

Αυτό το δίλημμα – είπε – μπαίνει ακριβώς για να έχουμε ισχυρό δικομματισμό. Εμείς θα θέλαμε να βγει από την κάλπη μια λαϊκή κυβέρνηση. Αμα θέλει ο λαός ας το κάνει. Εφόσον δεν μπορεί να το κάνει άμεσα, καλύτερα αδύναμη κυβέρνηση. Δε θα ψάχνει ο λαός πώς θα σχηματιστεί κυβέρνηση. Ο λαός να ενδιαφερθεί τι αντιπολίτευση θα ‘χει. Εμείς θα είμαστε στην αντιπολίτευση, όσο ο λαός θα είναι στην αντιπολίτευση. Οταν ο λαός νικήσει θα είμαστε κι εμείς στην εξουσία. Εχουμε πρόταση εξουσίας, αλλά δε θα φτιαχτεί σε «κομπρεμί» με τα σημερινά κόμματα.

Πέστε – συνέχισε – ότι δεν έχουμε αυτοδυναμία. Εχουν έτοιμα τα σχέδιά τους. Μπορεί να πάνε το Νοέμβρη σε νέες εκλογές. Και θα πέσουν πάνω στο λαό να υφαρπάσουν την ψήφο του, κινδυνολογώντας για «αστάθεια» και «ακυβερνησία».

Μα τι λένε, πώς θα υπάρξει ακυβερνησία; είπε, και συνέχισε: Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, όλοι αυτοί, τους είδαμε ν’ ανησυχούν για ακυβερνησία; Μπορεί να κάνουν κυβέρνηση «εθνικής ενότητας». Κι αν δεν «τα βρουν» μεταξύ τους οι δύο, θα «θυσιαστούν» και τα μικρότερα κόμματα.

Θα βγει ο ΣΥΝ και θα πει: «Θυσιάζομαι για να μην υπάρξει ακυβερνησία και στηρίζω, κριτικά, το ΠΑΣΟΚ».

Ο ΛΑ.Ο.Σ., επίσης, δεν αποκλείει να συνεργαστεί με κάποιο από τα δύο κόμματα. Κι όταν τον ρωτάνε λέει: «Θα πάω με το πρόγραμμά μου κι όποιο κόμμα συμφωνήσει μ’ αυτό θα πάω μαζί του». Τα ίδια λέει, στην ουσία, και ο ΣΥΝ.

Αυτό είναι και προπέτασμα. Υπάρχει περίπτωση να πει το ΠΑΣΟΚ «παρατάω το δικό μου πρόγραμμα και παίρνω του ΣΥΝ;» `Η να πει η ΝΔ «αφήνω το δικό μου και παίρνω το πρόγραμμα του ΛΑ.Ο.Σ.;».

Αυτά – κατέληξε – είναι προεκλογικά κόλπα. Θα πουν «για να μη μείνει ακυβέρνητος ο τόπος, θα πάμε σε συνεργασία». Ολα τα εναλλακτικά σχέδια είναι γνωστά. Το εναλλακτικό σχέδιο του λαού πρέπει να φανεί στην κάλπη.

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Εκλογές 2007, Θέσεις του ΚΚΕ, ΚΚΕ, ΛΑ.Ο.Σ, Πολιτική Κοροϊδια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το ΚΚΕ έχει την πιο ουσιαστική αντιπαράθεση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ
Αρέσει σε %d bloggers: