Προκλητική απαγόρευση

Ως απαράδεκτη, αντιδημοκρατική, αυταρχική και φασιστική καταγγέλλει η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ τη συμπεριφορά της εργοδοσίας στα πολυκαταστήματα «ΤΖΑΜΠΟ» και «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ», που δεν επέτρεψε σε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Ν. Γκατζή, να επισκεφτεί τους δύο χώρους δουλιάς στο Βόλο.

«Το γεγονός δε μας ξαφνιάζει» υπογραμμίζει η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ και προσθέτει: «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η διακίνηση «επικίνδυνων» ιδεών για την εργοδοσία και η ενημέρωση των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους, είναι βόμβα στα συμφέροντα της εργοδοσίας. Επιβεβαιώνει τις θέσεις του ΚΚΕ, ότι με την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, πολιτική που αποκλειστικό στόχο έχει την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας και του μεγάλου κεφαλαίου, θυσιάζονται τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων στο βωμό της κερδοφορίας των αφεντικών. Η εφαρμογή της μερικής απασχόλησης, των ελαστικών ωραρίων, της δουλιάς χωρίς δικαιώματα, της εκμετάλλευσης, προϋποθέτει την κατάργηση της δημοκρατίας στους χώρους δουλιάς, την τρομοκρατία και τους διαρκείς πολιτικούς εκβιασμούς. Επιβεβαιώνει, επίσης, ότι το μόνο που φοβούνται είναι οι θέσεις, οι προτάσεις, η τακτική και η επιρροή του ΚΚΕ».

*******

Άμεση ήταν η απάντηση της ΚΟΒ του ΚΚΕ στη ΣΟΦΤΕΞ, στην απαγόρευση από την επιχείρηση προγραμματισμένης περιοδείας σ’ αυτήν από υποψήφιο βουλευτή του Κόμματος. Η Κομματική Οργάνωση αμέσως μετά το περιστατικό αυτό πραγματοποίησε η ίδια την περιοδεία χτες Δευτέρα στο εργοστάσιο στο Μεγάλο Πεύκο, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τις πολιτικές θέσεις του Κόμματος και συναντώντας τη θερμή ανταπόκρισή τους. Σήμερα, ανάλογη δουλιά θα γίνει από την ΚΟΒ και στο εργοστάσιο της Αθήνας, σπάζοντας έτσι αυτό το ιδιότυπο «εμπάργκο» που επιβάλλουν σε βάρος του ΚΚΕ αρκετές επιχειρήσεις.Εξάλλου με ανακοίνωσή της η ΚΟΒ προειδοποιούσε πως αυτή η αντιδημοκρατική ενέργεια δεν πρόκειται να περάσει και καλούσε τους εργαζόμενους να δώσουν την πρέπουσα απάντηση, όπως και έκαναν συμμετέχοντας μαζικά στη συζήτηση που προκάλεσε η ΚΟ. Στην ανακοίνωσή της σημείωνε ακόμα: «Αποκαλύπτεται με αυτό τον τρόπο πόσο τους ενοχλεί η πολιτική του ΚΚΕ, οι θέσεις του και η δράση του, γιατί είναι κατά της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της και υπέρ των συμφερόντων και των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων», ενώ καλούσε τους εργαζόμενους με βάση την πείρα τους όλα αυτά τα χρόνια να καταδικάσουν την πολιτική που γέμισε τους εργάτες βάσανα, την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και των αναχωμάτων τους, ΣΥΝ και ΛΑ.Ο.Σ. «Σας καλούμε – καταλήγει η ανακοίνωση – να ενισχύσετε με την ψήφο σας το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που μαζί με τον λαό, μπορεί να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή επέλαση που έρχεται, ανεξάρτητα του ποιος θα είναι στην κυβέρνηση, ανοίγοντας την προοπτική της λαϊκής εξουσίας».

********

Στόχος τα προεκλογικά υλικά του ΚΚΕ

Η ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ καταγγέλλει τη δημοτική αρχή η οποία «ως γνήσιος υπάλληλος της πλουτοκρατίας, έδωσε εντολή στους υπαλλήλους του δήμου, συνοδεία της δημοτικής αστυνομίας, να κατεβάσουν όλα τα πανό, τις αφίσες και τα άλλα υλικά του ΚΚΕ, ακόμα και δίπλα από το εκλογικό του περίπτερο, αφήνοντας στο απυρόβλητο τις αφίσες και τα πανό που διαφημίζουν διάφορες εταιρείες από φροντιστήρια μέχρι στριπτιζάδικα».

Οπως σημειώνει η ΚΟ, δεν είναι το πρώτο τέτοιο περιστατικό στην πόλη, καθώς έχει προηγηθεί η προσπάθεια της αστυνομίας να παρεμποδίσει τη διακίνηση υλικών του Κόμματος στον κόσμο που επισκεπτόταν τα μαγαζιά και τις καφετερίες του Ηρακλείου. Ωστόσο, διαβεβαιώνει πως «όσες προσπάθειες κι αν κάνουν για να παρεμποδίσουν τη δράση του ΚΚΕ, αυτό δεν πτοείται γιατί έχει βαθιές ρίζες μέσα στο λαό. Θα συνεχίσει τη δράση του φέρνοντας στο προσκήνιο τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη λαϊκή οικογένεια, θα καταθέτει καθημερινά τη δική του πρόταση διεξόδου».

Τέλος, η ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους να καταδικάσουν και με την ψήφο τους αυτές τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, ενισχύοντας το ΚΚΕ.

Αναρτήθηκε στις Εκλογές 2007, ΚΚΕ, δημοκρατικά δικαιώματα, εργοδοτική τρομοκρατία. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προκλητική απαγόρευση
Αρέσει σε %d bloggers: