Στα μέτρα του κεφαλαίου η «ανασυγκρότηση» στα αποκαΐδια

Τους κινδύνους που προκύπτουν για το λαό από τα σχέδια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τις πυρόπληκτες περιοχές, επισήμανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου

Eurokinissi

«Ακουσα τον πρωθυπουργό, άκουσα και τον κ. Παπανδρέου. Ευκαιρίας δοθείσης, θα κάνουν, λέει, εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής, θα κάνουν σύγχρονες, καινούργιες βιολογικές καλλιέργειες κ.τ.λ. Οταν ακούτε αυτά τα πράγματα, σημαίνει το εξής: Η γη θα συγκεντρωθεί σε λίγα χέρια, σε πολύ λίγα χέρια. Θα γίνουν ορισμένες καλλιέργειες, αλλά αυτοί οι νομοί οι οποίοι είχαν ένα σημαντικό μέρος στη διατροφή του ελληνικού πληθυσμού, βέβαια, μέσα από τις λαϊκές αγορές και στα πολυκαταστήματα, αυτό θα σταματήσει».

Αυτό τόνισε – μεταξύ άλλων – η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, απαντώντας κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα καινούργια δεδομένα στον τομέα της οικονομίας και της παραγωγής μετά τις πυρκαγιές και τις προτάσεις του Κόμματος.

Αμεση και πλήρη αποζημίωση

Στην ερώτηση μεταφέρθηκε η ανησυχία ότι «ο εργαζόμενος θα είναι αυτός, ο οποίος θα πληρώσει τις στάχτες και θα επιβαρυνθεί το εισόδημά του με καινούριες εισφορές για να καλυφθεί δήθεν αυτή η καταστροφή».

Απαντώντας η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε:

«Πολλούς από τους φόβους τους συμμερίζομαι. Ξέρουμε σε ποιο σύστημα ζούμε και ξέρουμε πως η λεγόμενη «κοινωνική πολιτική», και επί ΝΔ και επί ΠΑΣΟΚ, πώς μετακυλίεται στις πλάτες των εργαζομένων. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη. Οπως επίσης ξέρουμε ότι αυτά τα νέα παραγωγικά μοντέλα που λέει ο κ. Καραμανλής και ο κ. Παπανδρέου, είναι ευκαιρία για ένταση της αντιαγροτικής πολιτικής σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Θα ήθελα, όμως, να σταθώ στο εξής ζήτημα και αν θέλετε ανεξάρτητα από την προεκλογική περίοδο. Γίνεται μια τέτοια καταστροφή. Εγώ δε θα την έλεγα εθνική, είναι λαϊκή, γιατί από αυτήν θα θησαυρίσουν κάποιοι οι οποίοι τρίβουν τα χέρια τους.

Ως κόμμα δεν μπορείς να βγεις και να πεις να μη δώσει κάποιες αποζημιώσεις. Εμείς πάντα ζητάμε αμέσως αποζημιώσεις μετά από χαλάζι κ.λπ. έστω και αν καταλαβαίνετε, υπάρχει ο κίνδυνος αύριο να μετακυληθούν στις πλάτες των εργαζομένων.

Τι να πούμε; Περιμένετε να γίνει λαϊκή εξουσία να πάρετε τις αποζημιώσεις για να τις πληρώσει το κεφάλαιο και όχι ο λαός; Επομένως κι εμείς ζητάμε άμεσα να πάρουν τα χρήματα.

Μπορεί αυτά να μετατραπούν σε προεκλογικά ρουσφέτια; Βεβαίως, αλλά ως κόμμα τι να κάνουμε; Να πούμε μην πάρετε λεφτά περιμένετε να γίνουν οι εκλογές;

Δεύτερον, τώρα άρχισε και μια συζήτηση, η οποία και αυτή έχει βάση, ότι οι εικόνες που είδαμε στην τηλεόραση, ότι η βοήθεια μετατρέπεται και σε ρουσφέτι και όλα αυτά, εικόνες αίσχους κάποιοι που πήγαιναν που δε δικαιούνταν κ.λπ.

Θα πούμε σε αυτούς που το λένε, ότι απλώς αισθάνθηκαν άσχημα, γιατί τα είδαν στην τηλεόραση. Στην καθημερινότητα αυτό γίνεται και χωρίς να υπάρχουν θύματα από πυρκαγιές ή από πλημμύρες ή άλλα τέτοια φαινόμενα. Ξέρετε η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως θεσμός είναι ο χειρότερος μοχλός διαφθοράς.

Δε μου λέτε, τι γίνεται τώρα σε όλη την Ελλάδα; Δηλαδή η ψήφος νομίζετε δεν έχει αντίτιμο; Οταν στον άλλον λέει «θα σου διορίσω το παιδί σου», όταν σου λέει «δε θα πάει ο συγγενής σου από το κέντρο στην Περιφέρεια»; Οργιο γίνεται. Και μας πείραξε τώρα που οι άνθρωποι εκεί οι φτωχοί και οι τσιγγάνοι πήγαιναν και έπαιρναν 3.000 ευρώ και κάτι έγινε; Θα πέσει ο προϋπολογισμός αν 100 και 200 άτομα πάρουν κάτι που δε δικαιούνται;

Μα εδώ υπάρχει όργιο, η σήψη και η διαφθορά από πάνω ξεκινάει και βεβαίως διαχέεται και προς τα κάτω. Τώρα προσβλήθηκε η αισθητική μας επειδή το είδαμε στην τηλεόραση;

Θα οξυνθούν οι συνέπειες της ΚΑΠΣε σχέση με τα σχέδια ανασυγκρότησης που παρουσίασαν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και την πρόταση του ΚΚΕ, η Αλέκα Παπαρήγα πρόσθεσε στην απάντησή της: «Εμείς τοποθετηθήκαμε, υπάρχει ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου, όπου τοποθετούμαστε σ’ αυτά. Και βάζουμε το εξής ζήτημα: Το παραγωγικό πρότυπο των συγκεκριμένων νομών. Και αυτό θ’ αλλάξει, ό,τι και να λένε.

Δε θα εξαφανιστεί η αγροτική παραγωγή, θα συγκεντρωθεί σε λίγα χέρια. Η καμένη γη είναι απαξιωμένη. Θα κάνουν και τα μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα, θα φυτέψουν δέντρα – βεβαίως, ο τουρισμός θέλει και δέντρα, θα τα φυτέψουν – αλλά ταυτόχρονα θα έχει ερημοποιηθεί η ύπαιθρος.

Θα αυξηθούν οι εισαγωγές και θ’ αλλάξει ο χαρακτήρας σε μια σειρά από δραστηριότητες. Και αυτό θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα. Γιατί, δεν υπάρχουν σχέδια για το Γράμμο; Δεν υπάρχουν σχέδια για τον Ολυμπο; Μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, καζίνο κ.τ.λ. Οι κάτοικοι των περιοχών θα γίνουν υπάλληλοι, εποχικοί υπάλληλοι στα τουριστικά ξενοδοχεία ή εργάτες γης που μάλιστα θα είναι στον ΟΓΑ, όχι στο ΙΚΑ.

Βέβαια, μπροστά στις εκλογές, μέσα σε 10 – 15 μέρες δεν προλαβαίνεις να τα πεις όλα. Μιλάει ο κ. Παπανδρέου, μιλάει ο κ. Καραμανλής και τα άλλα κόμματα. Την Κοινή Αγροτική Πολιτική όμως την αφήνουν απ’ έξω. Ολοι συζητάνε να μην αλλάξει το παραγωγικό πρότυπο, να μη γίνει το ένα, να μη γίνει το άλλο. Μα η Κοινή Αγροτική Πολιτική ήδη έχει δημιουργήσει προβλήματα και στις περιοχές αυτές και γενικότερα.

Αρα, η συμφορά αυτή που έγινε θα οξύνει τα ίδια προβλήματα που δημιουργεί η Κοινή Αγροτική Πολιτική και η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και ό,τι έχουμε μπροστά μας μέχρι το 2013. Γι’ αυτά δε λένε τίποτα. Δεν μπορείς να μιλάς για παραγωγικά πρότυπα, να είσαι μέχρι τα μπούνια εραστής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της πολιτικής της, και να μη θίγεις αυτήν την πλευρά. Οι αντιλαϊκές πολιτικές προωθούνται και διά της σιγής σε ορισμένα ζητήματα».

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Εκλογές 2007, ΚΚΕ, Καπιταλιστικά Κέρδη, Πολιτική Κοροϊδια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Φωτιά. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στα μέτρα του κεφαλαίου η «ανασυγκρότηση» στα αποκαΐδια
Αρέσει σε %d bloggers: