ΤΟ ΚΚΕ προτείνει : Για τους μικρομεσαίους αγρότες

 

Το ΚΚΕ διαφωνεί ριζικά με τον ΠΟΕ, την ΚΑΠ και την αγροτική πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, επειδή υπηρετεί τα συμφέροντα των εμποροβιομηχάνων και το μεγάλο κεφάλαιο στο οποίο θα συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή.

Μαζί με όλους τους μικρομεσαίους αγρότες παλεύει για:

 • Ικανοποιητικές ελάχιστες εγγυημένες τιμές σε όλα τα αγροτικά προϊόντα.
 • Κατάργηση των ποσοστώσεων σε όσα προϊόντα έχουν απομείνει.
 • Ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής με έλεγχο των τιμών των αγροτικών εφοδίων και μηχανημάτων, με εκτέλεση βασικών αγροτικών έργων υποδομής από το κράτος με επιστροφή ολόκληρου του ΦΠΑ, με αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ χωρίς περιορισμούς και με αφορολόγητα αγροτικά καύσιμα.
 • Αναβάθμιση των Δημόσιων αγροτικών Οργανισμών και υπηρεσιών και δωρεάν επιστημονικοτεχνική στήριξη των αγροτών και των συνεταιρισμών.
 • Εκδημοκρατισμό και στήριξη των συνεταιρισμών για να παίξουν ουσιαστικότερο ρόλο σε βάρος της κερδοσκοπίας των εμποροβιομηχάνων που γίνεται με τις πλάτες της ΕΕ και των κυβερνήσεων.
 • Πραγματική ρύθμιση των αγροτικών χρεών, σταμάτημα του ξεπουλήματος των συνεταιριστικών εταιρειών στους ιδιώτες και κρατική ΑΤΕ με αναπτυξιακά – κοινωνικά χαρακτηριστικά.
 • Περιορισμό και έλεγχο των εισαγωγών αγροτικών και ζωοκομικών προϊόντων και προστασία των καταναλωτών από άγνωστης και αμφίβολης καταλληλότητας προϊόντα.
 • Δημιουργία υποδομών για ανάπτυξη της θαλάσσιας αλιείας, αφορολόγητο πετρέλαιο και χωροθέτηση των θαλάσσιων καλλιεργειών με περιβαλλοντικά και αλιευτικά κριτήρια.
 • Κατάργηση όλων των «νόμιμων» και παράνομων παρακρατήσεων και καταβολή ολόκληρων των επιδοτήσεων στους δικαιούχους αγρότες.
 • Προνομιακά στεγαστικά προγράμματα για τους νέους αγρότες και τις τρίτεκνες οικογένειες.
 • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, Πρόνοια και Παιδεία και δημιουργία αθλητικών και πολιτιστικών κέντρων για δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των κατοίκων της υπαίθρου.
 • Αμεσο διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες, κατάργηση της εισφοράς για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και της συμμετοχής στα φάρμακα.
 • Μετάταξη από τον ΟΓΑ στο ΙΚΑ όλων των εργατών γης που δεν έχουν και δεν καλλιεργούν για λογαριασμό τους γεωργική γη, νομιμοποίηση όλων των αλλοδαπών εργατών γης και εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

Ολα τα παραπάνω αιτήματα που μπορούν να ανακουφίσουν τους μικρομεσαίους αγρότες αλλά δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους δε φαίνονται ρεαλιστικά όταν στο πολιτικό σκηνικό κυριαρχεί ο δικομματισμός. Γι’ αυτό οι αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς ακόμα και για τα άμεσα αιτήματά της θα είναι πιο αποτελεσματικοί αν συμβάλλουν στη δραστική αποδυνάμωση του δικομματισμού και στην ενίσχυση του ΚΚΕ.

Και αυτό γιατί το ΚΚΕ που με συνέπεια στηρίζει τους αγώνες και τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς, που αποκαλύπτει και αντιστέκεται στον ΠΟΕ, στην ΚΑΠ και στην αντιαγροτική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων, έχει σα στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού λαϊκού μετώπου πάλης για λαϊκή εξουσία, λαϊκή οικονομία, στα πλαίσια της οποίας μπορεί να εφαρμοστεί φιλοαγροτική πολιτική.

Αναρτήθηκε στις Εκλογές 2007, Θέσεις του ΚΚΕ, ΚΚΕ. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΟ ΚΚΕ προτείνει : Για τους μικρομεσαίους αγρότες
Αρέσει σε %d bloggers: