ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ίδια γεύση… Στους τρομονόμους και στο ευρωένταλμα

 

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σύμπλευσης των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είναι η κατάρτιση και υπερψήφιση από μέρους τους των περιβόητων «τρομονόμων». Ο πρώτος (Ν. 2928/2001) ψηφίστηκε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με τις ψήφους και της ΝΔ, φέρνοντας στο εγχώριο νομικό σύστημα αποφάσεις που είχαν παρθεί ήδη από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στο Τάμπερε της Φινλανδίας (16 Οκτώβρη 1999). Αποφάσεις που πάρθηκαν πολύ πριν εμφανιστούν οι διάφοροι «Μπιν Λάντεν», προκειμένου να θωρακιστεί η ευρωενωσιακή πλουτοκρατία έναντι της λαϊκής αγανάκτησης.

Σχολιάζοντας στις 13 του Μάρτη 2001 ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης και τότε βουλευτής της ΝΔ Θ. Αναγνωστόπουλος τον «τρομονόμο» του ΠΑΣΟΚ έλεγε: «Αισθανόμαστε δικαιωμένοι διότι είναι περίπου πανομοιότυπο με εκείνο που είχε θεσπίσει η ΝΔ την περίοδο 1992 – 1993 (…) Είναι μια σωστή κίνηση, που ανταποκρίνεται σχεδόν πλήρως στις προτάσεις που είχαμε κάνει προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης». Πράγματι, το ΠΑΣΟΚ είχε καταργήσει το 1993 σχετικό νόμο που η ΝΔ είχε επιβάλει το 1992, για να τον επαναφέρει τελικά το 2001, αφαιρώντας απλά τις διατάξεις για τη δημοσίευση προκηρύξεων στις εφημερίδες.

Το 2004 τα βαρίδια στη δικομματική τραμπάλα αλλάζουν μεριά και στη διακυβέρνηση έρχεται η ΝΔ. Δύο μόλις μέρες μετά τις ευρωεκλογές του 2004 καταθέτει στην ελληνική Βουλή τον τρομονόμο Νο 2 (ψηφίστηκε ως Ν. 3251/2004), το νομοσχέδιο του οποίου πρώτη είχε επεξεργαστεί η προηγούμενη κυβέρνηση, αυτή του ΠΑΣΟΚ. Αλλωστε, στις συζητήσεις που έγιναν στη Βουλή, τον Ιούνη του 2004, επί του νομοσχεδίου αυτού, το ΠΑΣΟΚ δήλωσε κατ’ αρχήν σύμφωνο.

Δηλαδή, συμφώνησαν ώστε συμβολικές καταλήψεις κτιρίων, οδών, απεργίες στην Κοινή Ωφέλεια και άλλες δραστηριότητες να χαρακτηρίζονται «τρομοκρατικές». Να τιμωρούνται με εξοντωτικές ποινές. Να οδηγούν ακόμη και στη διάλυση των συνδικαλιστικών ή και πολιτικών φορέων που θα θεωρηθούν «υπεύθυνοι» για τις πράξεις αυτές.

Επίσης, συμφώνησαν τότε με το λεγόμενο ευρωένταλμα. Δηλαδή, άνοιξαν το δρόμο για την έκδοση σε άλλες χώρες κατηγορουμένων ακόμη και για πλημμελήματα, αλλά και απλών υπόπτων, Ελλήνων ή αλλοδαπών. Να συλλαμβάνονται πολίτες εναντίον των οποίων δεν έχει ασκηθεί δίωξη στην Ελλάδα, και να παραδίδονται σε ευρωπαϊκές δικαστικές αρχές, γεγονός που ανέτρεψε όλα όσα ίσχυαν μέχρι τότε στην ελληνική έννομη τάξη.

Από κοινού ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στην εφαρμογή των πιο σκληρών, αντιλαϊκών, αντεργατικών πολιτικών. Από κοινού και στη θωράκιση του εκμεταλλευτικού συστήματος ενάντια στον «εχθρό λαό». Τον οποίο τώρα, υποτιμώντας τη νοημοσύνη και τη μνήμη του, προσπαθούν για άλλη μια φορά να αποπροσανατολίσουν και να χειραγωγήσουν με μικροπολιτικές κοκορομαχίες. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα οφείλουν να τους δώσουν την πρέπουσα απάντηση, με την υπερψήφιση και αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Αναρτήθηκε στις Εκλογές 2007, ΚΚΕ, Πολιτική Κοροϊδια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δημοκρατικά δικαιώματα. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ίδια γεύση… Στους τρομονόμους και στο ευρωένταλμα
Αρέσει σε %d bloggers: