Εκτός τηλεοπτικού πλάνου η ζωή σου

 

Ποια καμένα χωριά; Ποια ανύπαρκτα μεροκάματα; Ποια σκοτεινά σχολειά; Ποιοι σακατεμένοι εργάτες; Ποιες συντάξεις πείνας;Εδώ σημασία έχει τι θα δείξει η κάμερα ότι είναι κυρίαρχο στην αρένα. Και η κάμερα των εργολάβων και των εφοπλιστών έδειξε χτες το βράδυ και τους δύο νικητές! Ποιος έχει μυαλό τώρα να ρωτήσει γιατί σκοτώθηκε ένας 29χρονος εργάτης στη στοά του μεταλλείου;

Το ανέκδοτο της ημέρας είναι ο τίτλος στην «Ημερησία». Που προσπαθεί να αποδείξει ότι το μαύρο έχει και αποχρώσεις! Ακου λέει «διαφορετικά μοντέλα ανάπτυξης» για ένα κείμενο που κυκλοφορεί με καρμπόν από το ένα εκλογικό επιτελείο στο άλλο.

Με αυτό το δεδομένο, η απάντηση στο ποιος θα κερδίσει, όσον αφορά τη νίκη της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, είναι επίσης δεδομένη: Η αστική τάξη θα κερδίσει, γιατί και οι δυο είναι δικοί της κι ακόμα καλύτερα έχει και εφεδρείες για τα αδιέξοδα.

Τα δύσκολα έρχονται, όταν καλείσαι να απαντήσεις στο ποιος πρέπει να κερδίσει.

Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να κερδίσουν κι αυτό δεν μπορεί να συμβεί, όσο το 85% του εκλογικού σώματος ψηφίζει κόμματα που στο πρόγραμμά τους έχουν θεό την ανταγωνιστικότητα, το κέρδος του κεφαλαίου.

Η νίκη αυτών των κομμάτων σημαίνει πάντα ήττα των εργατών, των λαϊκών στρωμάτων.

Είκοσι χρόνια αρνητική πείρα είναι αρκετή για να μην τρέφουν αυταπάτες οι εργαζόμενοι. Και να βάλουν κάθε κατεργάρη στον πάγκο του, και κάθε κατεργάρη απ’ αυτούς που εμφανίζονται ως δήθεν πολέμιοι του δικομματισμού, αλλά κλείνουν και το μάτι στον έναν απ’ τους δυο.

Μια ματιά σε όσα προωθούνται σε όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ, είτε από τους χριστιανοδημοκράτες είτε από τους σοσιαλδημοκράτες, φτάνει για να γίνει καθαρό ποια πολιτική θα εφαρμοστεί και εδώ, όποιος κι από τους δυο κι αν αναδειχτεί στην κυβέρνηση.

Ενα παραμένει το ζητούμενο: Ανίσχυρη κυβέρνηση, αδύναμη αξιωματική αντιπολίτευση και πανίσχυρο ΚΚΕ.

Κι άσε την αστική τάξη να ‘χει το πρόβλημα.

Σαν κάτι εκδότες που δεν κρύβουν την αγωνία τους και κάτι δημοσιογράφους που ξεχειλίζουν από απογοήτευση, καθώς διαπιστώνουν πως πέντε μέρες πριν τις εκλογές σημαντικό ποσοστό των εκλογέων εξακολουθεί να πιστεύει πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι το ίδιο νόμισμα.

Αρα; Καμιά αγωνία για το ποιος απ’ τους δυο θα κυβερνήσει!

Ισχυε χτες, ισχύει περισσότερο σήμερα: Το κρίσιμο είναι ποιος θα είναι πραγματική αντιπολίτευση αύριο. Αντιπολίτευση στα κόμματα του κεφαλαίου και στο ίδιο το κεφάλαιο και τα στηρίγματά του.

Το ΚΚΕ έχει καταθέσει μπροστά στο λαό τη δική του πρόταση εξουσίας. Κι έχει έγκαιρα καλέσει το λαό να συγκροτήσει το μέτωπο που θα διεκδικήσει την εξουσία και θα μετατρέψει τα βασικά μέσα παραγωγής σε κοινωνική ιδιοκτησία, δηλαδή ιδιοκτησία του λαού.

Κι έχει κάνει επίσης καθαρό ότι μέχρι τότε θα είναι στην αντιπολίτευση, αφού εκεί βρίσκονται και τα λαϊκά συμφέροντα. Αλλά η δύναμη που θα του δώσει ο λαός στις εκλογές είναι δύναμη για να μπει στην υπηρεσία του, και τώρα που είναι στην αντιπολίτευση ο λαός, για να πορευτεί στη δική του διακυβέρνηση, τη δική του εξουσία.

Τέρμα στις αυταπάτες. Είναι ώρα να μιλήσουν έμπρακτα κι όσοι βρίσκονται έξω από την τηλεοπτική κάλυψη της αρένας.

Advertisements
Αναρτήθηκε στις πολιτικά σχόλια, τηλεπαθος, Εκλογές 2007, ΚΚΕ, Καπιταλιστικά Κέρδη, Πολιτική Κοροϊδια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, εργατικά, κοινωνική ασφάλιση. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκτός τηλεοπτικού πλάνου η ζωή σου
Αρέσει σε %d bloggers: