Νέοι υποψήφιοι του ΚΚΕ : Με το πραγματικά νέο και σύγχρονο του ΚΚΕ απαντάμε στη γερασμένη πολιτική τους

Oι υποψήφιοι του ΚΚΕ που παρουσιάζει εδώ ο «Οδηγητής», ξεχωρίζουν: ξεχωρίζουν όχι γιατί είναι «λαμπερά πρόσωπα» αλλά γιατί είναι λαμπεροί αγωνιστές, δοκιμασμένοι στις ανηφόρες και τις δυσκολίες του αγώνα, ξεχωρίζουν με τη συνεπή δράση τους στα Πανεπιστήμια, στους χώρους δουλιάς και τις γειτονιές. Ξεχωρίζουν γιατί αντιπροσωπεύουν το πραγματικά νέο: τις θέσεις, τις αξίες, την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.

Γιάννης Πρωτούλης, υποφήφιος στη Β΄ Αθήνας

29 χρόνων, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ,

οικοδόμος στο επάγγελμα

Είναι γεγονός ότι περίπου το 20% των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ είναι νέοι κάτω των 35 χρονών. Ως ΚΚΕ, δεν λέμε «ψηφίστε μας, γιατί έχουμε νέους».

Γιατί για εμάς σημασία έχει τι είναι νέο και τι παλιό στην πολιτική, στις πολιτικές θέσεις.

Τα υπόλοιπα κόμματα είναι σαν να διαλαλούν την πραμάτεια τους, από έλλειψη πειστικών επιχειρημάτων. Για να κάνουν πιο ελκυστικό το «προϊόν» βάζουν νέους υποψηφίους, για να μακιγιάρουν την παλιά σκουριά. Σαν διαφημιστική εταιρεία που ακόμα κι ένα άχρηστο προϊόν το παρουσιάζουν θελκτικό…

Για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ νέο είναι η «ευαλφάλεια». Νέο γι’ αυτούς είναι να δουλεύεις ανασφάλιστος, ωρομίσθιος. Η «νέα», «φρέσκια» πολιτική τους είναι αυτή που οδηγεί στις πυρκαγιές, τα καμένα δάση, τις πλημμύρες. Και θεωρούν παλιό την πρόληψη, τα μέτρα… Τα θεωρούν «μη ανταγωνιστικά». Βλέπετε θεωρούν ανταγωνιστικές τις φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο, τις επενδύσεις στην καμένη γη. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η πλουτοκρατία δεν λυπήθηκαν κόπο, χρόνο, πρόληψη, για να περάσουν το νόμο-πλαίσιο ή για να γεμίσουν την Αθήνα χαβιεδοκάμερες. Ηταν απλόχεροι σε ΜΑΤ, χημικά, δακρυγόνα. Αποφασιστικοί και αμείλικτοι. Το ίδιο για να βομβαρδίσουν τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, για να δώσουν τη βάση της Σούδας. Με λίγα λόγια, θεωρούν νέο την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Λέμε ότι η δική μας η γενιά μπορεί να είναι η γενιά της αντίστασης και της ανατροπής αυτής της κατάστασης. Είναι η ώρα, ιδιαίτερα η πρώτη ψήφος των νέων να μην είναι υποταγμένη, αλλά ψήφος αισιοδοξίας, ψήφος κόκκινη, να βλέπει μπροστά.

Λένε πως τώρα με τις πυρκαγιές «δεν είναι ώρα για πολιτική». Εμείς λέμε πως τώρα είναι η ώρα και για πολιτική, για ιδεολογία και για αλλαγή στάση ζωής.

Είμαστε περήφανοι γιατί στα ψηφοδέλτιά μας έχουμε εργάτες απολυμένους, συρμένους στα δικαστήρια, νέους που ως μαθητές πέρασαν από μαθητοδικεία. Δεν είναι άνθρωποι που κάνουν τα «λιοντάρια» στα νυχτερινά δελτία ειδήσεων…

Εχουμε τον πιο νεανικό λόγο, από το μεγαλύτερο ηλικιακά σύντροφο μέχρι τον πιο μικρό, γιατί όλοι εκπροσωπούμε ό,τι πιο νέο συνέλαβε ο ανθρώπινος νους: την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Το θέμα, λοιπόν, είναι ποιος είναι λαμπερός στην πράξη.

Αθηνά Τσάμη, υποψήφια στη Β΄Αθήνας

28 χρόνων. Εργάζεται σε κατασκευαστική εταιρεία

ως τεχνολόγος μηχανικός. Μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΣ της ΚΝΕ

και του Συμβουλίου Πόλης Αθήνας της ΚΝΕ

Στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ συμμετέχουν άνθρωποι που έχουν αναδειχθεί μέσα από την ταξική πάλη, μέσα από τους αγώνες. Συμμετέχουν νέοι πολλοί, που είναι εκλεγμένοι στα σωματεία τους, νέοι που δίνουν μάχη στους εργασιακούς τους χώρους για την οργάνωση της εργατικής τάξης, της νεολαίας που μπαίνει σήμερα στην παραγωγή και αντιμετωπίζει πρόσθετες δυσκολίες. Υπάρχουν νέοι υποψήφιοι που αναδείχτηκαν μέσα από τους αγώνες του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος. Και βεβαίως, έχει σημασία κάθε νέος, εργαζόμενος, φοιτητής, που βιώνει σήμερα αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική να στηρίξει και με την ψήφο του το ΚΚΕ, όχι μόνο επειδή συμμετέχουν σ’ αυτό νέοι αγωνιστές, εργάτες, αλλά επειδή έχει συνολικότερα μια δυναμική που μπορεί ν’ ανοίξει ένα «παράθυρο».

Το ΚΚΕ, έχει πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο πάλης και για τα ζητήματα των νέων γυναικών και των νέων ζευγαριών. Η νέα κοπέλα, χρειάζεται να φροντίσει την οικογένειά της και ταυτόχρονα να μπει στην παραγωγή για να μπορέσει να επιβιώσει. Εχουν μπει σε εφαρμογή μια σειρά νέοι θεσμοί, νόμοι εκμετάλλευσης της γυναίκας (π.χ. ημιαπασχόληση, προγράμματα stage), που δείχνουν ακριβώς αυτό: ότι μια νέα κοπέλα δεν έχει να περιμένει τίποτα από την κατάσταση αυτή και τη δικομματική εναλλαγή. Εχει δει, έχει σοβαρή πείρα και η ίδια. Γι’ αυτό λοιπόν έχει συμφέρον να στηρίξει το ΚΚΕ και με την ψήφο της .

Γιάννης Γκιόκας, υποψήφιος στην Αττική

27 χρόνων, δικηγόρος, απόφοιτος Νομικής Σχολής Κομοτηνής, κάτοχος μεταπτυχιακού στο «Ποινικό Δίκαιο και τη θεωρία

του Δικαίου», μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ, είναι άνθρωποι δοκιμασμένοι στην πάλη, στους αγώνες του λαού, για τα σύγχρονα δικαιώματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Αυτό για εμάς είναι το πραγματικά σύγχρονο, το μοντέρνο, το ανανεωτικό. Η διεκδίκηση για δικαιώματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ, όπως και όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του, την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων, δεν έχουν σχέση με πολιτικές καριέρες… Είναι ατομική συμβολή σε μια συλλογική προσπάθεια που κάνει το Κόμμα.

Δεν έχει σχέση μ’ αυτό που κάνουν τα άλλα κόμματα, που θέλοντας να κολακέψουν τη νεολαία, πλασάρουν δήθεν «λαμπερά» πρόσωπα, που όμως είναι απόλυτα πρόθυμα να υπηρετήσουν μια αντιλαϊκή και γερασμένη πολιτική.

Αρκετοί νέοι έχουν μια αγανάκτηση από την πολιτική που όλα αυτά τα χρόνια έχουν βιώσει – και είναι η κυρίαρχη πολιτική- των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Οδηγούνται, λοιπόν, σε μια δικαιολογημένη άρνηση, αγανάκτηση, δυσαρέσκεια. Η στάση όμως της αποχής, της απάθειας, που ένα κομμάτι της νεολαίας υιοθετεί θεωρούμε ότι είναι μια πολιτική στάση, που δεν αλλάζει τη σημερινή κατάσταση: ίσα-ίσα τη διαιωνίζει.

Η αγανάκτηση και η δυσαρέσκεια πρέπει να εκφραστούν με τη μαζική υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ. Είναι η μόνη ψήφος που πραγματικά τιμωρεί αυτήν την πολιτική, που δίνει διέξοδο στη νέα γενιά.

Δειτε τους νεολαίους υποψηφιους του ΚΚΕ :

http://www.odigitis.gr/942/pdf/06.pdf
http://www.odigitis.gr/942/pdf/07.pdf
http://www.odigitis.gr/942/pdf/08.pdf
http://www.odigitis.gr/942/pdf/09.pdf

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Εκλογές 2007, ΚΚΕ, ΚΝΕ, νεολαία. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νέοι υποψήφιοι του ΚΚΕ : Με το πραγματικά νέο και σύγχρονο του ΚΚΕ απαντάμε στη γερασμένη πολιτική τους
Αρέσει σε %d bloggers: