ΝΔ – ΠΑΣΟΚ : Αθλιο παιχνίδι για το Ασφαλιστικό

Κοροϊδία χωρίς όρια παραμονές των εκλογών για χιλιάδες εργαζόμενες στο Δημόσιο

Αθλιο παιχνίδι στις πλάτες των γυναικών και όλων των εργαζομένων στήνουν λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το Ασφαλιστικό. Καμώνονται και οι δύο ότι κόπτονται για το Ασφαλιστικό των γυναικών όταν και οι δύο δεκαπέντε χρόνια τώρα δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να τους πετσοκόβουν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Χτες ο ίδιος ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επικαλέστηκε έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών για την υπόθεση της παραπομπής της χώρας μας στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και υποστήριξε ότι απ’ αυτό προκύπτει πως η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να αυξήσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο.

Μάλιστα ο Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του επανέλαβε τα περί «κρυφής ατζέντας της κυβέρνησης». Αλλά την ίδια στιγμή δεν είναι αντίθετος να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, για να μην υπάρχει – όπως είπε – «ιδιαίτερα μεγάλη διαφορά μεταξύ των ορίων ηλικίας γυναικών και ανδρών» (!), υπό την προϋπόθεση ότι θα είμαστε μια «σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα».

Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε να αντικρούσει ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος, ο οποίος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ διαστρεβλώνει την αλήθεια και πως για το θέμα αυτό η χώρα μας παραπέμφθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, πράγμα που – κατά τον Θ. Ρουσόπουλο – δείχνει ότι η ΝΔ δεν έχει συμφωνήσει στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Η αλήθεια για τα όρια

Και οι δύο όμως κοροϊδεύουν απροσχημάτιστα τους ασφαλισμένους και τις εργαζόμενες γυναίκες. Ψεύδονται ασύστολα μπροστά στην κάλπη και θέλουν να εξαπατήσουν το λαό.

Γιατί είναι γνωστό πως με τους νόμους 1902/90 και 2084/1992 που ψήφισε η ΝΔ και κράτησε σε ισχύ το ΠΑΣΟΚ, όλες οι νέες εργαζόμενες γυναίκες που μπήκαν στην παραγωγή μετά το 1992, θα βγαίνουν στη σύνταξη στο 65ο έτος της ηλικίας τους, όπως δηλαδή και όλοι οι άντρες. Ειδικότερα για το χώρο του Δημοσίου αυτό σημαίνει ότι σήμερα οι μισές τουλάχιστον εργαζόμενες δημόσιοι υπάλληλοι έτσι και αλλιώς θα δουλέψουν τουλάχιστον πέντε χρόνια επιπλέον.

Ακόμα με το νόμο Ρέππα το 2002 αντί για την 35ετία που ίσχυε, χωρίς όριο ηλικίας, προστέθηκαν άλλα δύο χρόνια και έγινε 37ετία χωρίς όριο ηλικίας. Που σημαίνει ότι σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους – και στις γυναίκες – που είχαν τις προϋποθέσεις να λάβουν πλήρη σύνταξη χωρίς να περιμένουν το ανώτερο χρονικό όριο, το ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε άλλα δύο χρόνια.

Προς ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης

Ομως η κοροϊδία των δύο κομμάτων δεν περιορίζεται εκεί. Το σοβαρότερο ζήτημα που προκύπτει από την παραπομπή της χώρας μας δεν είναι μόνο το ζήτημα των ορίων ηλικίας των γυναικών, που έτσι και αλλιώς και τα δύο κόμματα τα επιβουλεύονται, αλλά και το γεγονός ότι σε περίπτωση καταδίκης, η Κοινωνική Ασφάλιση των δημοσίων υπαλλήλων θα υπαχθεί στην κατηγορία των επαγγελματικών ταμείων που είναι μορφή ιδιωτικής ασφάλισης. Ετσι σταματάει η εγγύηση του κράτους για τις συντάξεις του Δημοσίου και επιπλέον αυτές θα βρίσκονται υπό την άμεση εποπτεία της ΕΕ.

Αλλά και το ΠΑΣΟΚ που ψήφισε το σχετικό νόμο (3029/2002) και η ΝΔ που τον προωθεί, στηρίζουν τα επαγγελματικά ταμεία. Στηρίζουν δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Και τέλος, μέσα στον ψευτοκαυγά τους, δε μας λένε τίποτα για την ταμπακιέρα. Οτι δηλαδή η παραπομπή της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο γίνεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση την οποία έχουν για εικόνισμα. Και μάλιστα βάσει οδηγιών που διέπουν την Κοινωνική Ασφάλιση τις οποίες και οι δύο έχουν συνυπογράψει.

Ο Γ. Παπανδρέου λοιπόν, αφού έχυσε κροκοδείλια δάκρυα για τη συνταξιοδότηση των γυναικών, συνεχίζοντας την προεκλογική πλειοδοσία με τη ΝΔ έριξε στο τραπέζι άλλο ένα πυροτέχνημα. Ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ότι «η ανασφάλιστη γυναίκα θα έχει και αυτή το ίδιο δικαίωμα να πάρει τη σύνταξη των 550 ευρώ» που… υπόσχεται στο πρόγραμμά του το ΠΑΣΟΚ ότι θα δώσει για όλους τους ανασφάλιστους, αν γίνει κυβέρνηση, το 2011.

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Εκλογές 2007, Καπιταλιστικά Κέρδη, Πολιτική Κοροϊδια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, εργατικά, κοινωνική ασφάλιση. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΝΔ – ΠΑΣΟΚ : Αθλιο παιχνίδι για το Ασφαλιστικό
Αρέσει σε %d bloggers: