ΠΑΡΑΛΙΑ ΖΑΧΑΡΩΣ : Παραδίδεται στις ορέξεις μεγαλοεπιχειρηματιών

Υπογράφτηκε χτες «προγραμματική συμφωνία» μεταξύ κυβέρνησης και Δήμου Ζαχάρως, με στόχο τη «δημιουργία τουριστικών εγκαταστάσεων υψηλής ποιότητας και χώρων αναψυχής». Είναι «μόνο η αρχή», δηλώνει ο υφυπουργός Π. Δούκας!

Πριν καν κατακάτσει ο κουρνιαχτός από τις πυρκαγιές, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά με γοργό βηματισμό στην επιχειρηματική «αξιοποίηση» της παραλίας στη Ζαχάρω της Ηλείας, φανερώνοντας έτσι το πώς ακριβώς εννοούν την «ανασυγκρότηση» της οικονομικής ζωής και του «κοινωνικού ιστού». Σε αυτό το πλαίσιο, τρεις μέρες πριν τις εκλογές, υπογράφηκε χτες – με την παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Π. Δούκα – «προγραμματική συμφωνία» ανάμεσα στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου (ΚΕΔ) και στο Δήμο της Ζαχάρως, η οποία έχει να κάνει με τις «πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές».

Κυνικά και απροκάλυπτα, η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών αναφέρει ότι: «Ο Δήμος, με τη διαχείριση των επενδύσεων αυτών, στοχεύει στη βελτίωση και ενδυνάμωση της αυξανόμενης τουριστικής κίνησης, μέσω της δημιουργίας τουριστικών εγκαταστάσεων υψηλής ποιότητας και χώρων αναψυχής». Είναι, δηλαδή, απόλυτα φανερό το γεγονός ότι δεν μπορεί να υπάρξει ούτε η παραμικρή αμφιβολία για το πώς σκοπεύουν να ξετυλίξουν την εγκληματική δράση τους σε βάρος του Περιβάλλοντος, με γνώμονα την παραπέρα ενίσχυση της «εμπορικής αξιοποίησης» ακόμη και περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Η υπόθεση δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφεθεί στα χέρια της κυβέρνησης και των όποιων τοπικών αρχών που ετοιμάζονται να παραδώσουν και άλλες περιοχές – φιλέτα στην ασύδοτη δράση του μεγάλου κεφαλαίου. Η εκτάσεις του Δημοσίου είναι περιουσία του ελληνικού λαού. Από αυτήν την άποψη, οι εκάστοτε κυβερνώντες μπορούν και πρέπει να διαχειρίζονται και να αξιοποιούν την περιουσία του Δημοσίου προς όφελος του λαού και όχι των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η «συνεργασία αφορά στην ταχεία ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων σε δημόσιο ακίνητο συνολικής έκτασης 2.593.041,80 τ.μ. και στη σύνταξη προγράμματος αξιοποίησης 780 ακινήτων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου», ενώ το 75% των εσόδων που θα προκύψουν από την παράδοση της γης στους μεγαλοεπιχειρηματίες θα αποδίδονται στο Δήμο της Ζαχάρως.

Οι παραπέρα προθέσεις της κυβέρνησης αποκαλύπτονται στις δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Π. Δούκα: «Αυτή η συνεργασία και μάλιστα με τόσο ταχύτατους ρυθμούς είναι η αρχή όχι το τέλος, για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε την οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή».

Η προγραμματική συμφωνία απαλλάσσει το Δήμο της Ζαχάρως από την υποχρέωση καταβολής οικονομικού ανταλλάγματος για την εκμετάλλευση των ακινήτων του Δημοσίου που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο για τα έτη 2006 και 2007.

Advertisements
Αναρτήθηκε στις ΚΚΕ, Καπιταλιστικά Κέρδη, Πολιτική Κοροϊδια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Φωτιά. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΑΡΑΛΙΑ ΖΑΧΑΡΩΣ : Παραδίδεται στις ορέξεις μεγαλοεπιχειρηματιών
Αρέσει σε %d bloggers: