Απο Μέρα σε Μέρα 14-09-2007

Ναφθαλίνη…

Γρηγοριάδης Κώστας

Ναφθαλίνη μυρίζει το «Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος» που ανέσυρε απ’ το «μπαούλο» της κομματικής προπαγάνδας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου. Πάει να κάνει «σύγχρονη πολιτική» με μπαγιάτικα υλικά. Κατανοούμε πλήρως την αγωνία του ΠΑΣΟΚ να διαφοροποιηθεί από τη ΝΔ, μόνο που σε λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές δεν μπορεί να διαγράψει μια πορεία δεκαετιών κατά την οποία το κόμμα του εφάρμοζε με αξιοθαύμαστο ζήλο την ίδια πολιτική μ’ αυτή της ΝΔ σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων και υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Απ’ αυτή την πορεία, δεν υποχώρησε ούτε χιλιοστό, ούτε και ως αξιωματική αντιπολίτευση. Για όσο λειτουργούσε η Βουλή το ΠΑΣΟΚ ψήφισε μαζί με τη ΝΔ τα 11 από τα 13 νομοσχέδια που αυτή έφερε στη Βουλή, με ιδιαίτερα επαχθής για τους εργαζόμενους όρους να περιλαμβάνονται σε πολλά απ’ αυτά. Απ’ αυτή την πορεία το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να παρεκκλίνει ούτε στο μέλλον γιατί είναι δεσμευμένο απέναντι στην πλουτοκρατία να συνεχίσει την πορεία ιδιωτικοποίησης – εμπορευματοποίησης της Παιδείας και της Υγείας, να αυξήσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, να της προσφέρει στο «πιάτο» ανασφάλιστη εργασία νέων ανθρώπων κ.ο.κ.Και κάτι ακόμα. Καλά θα κάνει το ΠΑΣΟΚ να είναι πιο προσεκτικό. Αλλωστε οι πολιτικοί του πρόγονοι (Γ. Παπανδρέου) ήταν αυτοί που συντάχθηκαν με τον Παπάγο…


PASOKfone

Περιοδεύοντας σε στέκια νεολαίας, στελέχη του ΠΑΣΟΚ μοίραζαν κουπόνια για 100 ώρες διεθνών και υπεραστικών τηλεφωνικών κλήσεων με χρέωση αστική. Ή για σύνδεση με το διαδίκτυο χωρίς πάγιο, μέσω του προαναφερόμενου εξ ολοκλήρου ιδιωτικού τηλεπικοινωνιακού δικτύου.Στο κουπόνι, κάτω από τον «πράσινο ήλιο», φιγούραρε ως τίτλος το «ΠΑΣΟΚ Διεθνείς και υπεραστικές κλήσεις με χρέωση αστικής μονάδας». Και ως υπότιτλος το «Μέχρι να κάνουμε όλη την Ελλάδα Ευρυζωνική, μάθε το διαδίκτυο χωρίς πάγιο, με χρέωση αστικής μονάδας ανά λεπτό».

Μάλιστα για τη σύνδεση με το διαδίκτυο, πρέπει ο πελάτης – ψηφοφόρος να πληκτρολογήσει ως κωδικό εισόδου στο σύστημα τη λέξη «ΡΑSΟΚ» και παρακάτω τη λέξη «ΝΙΚΗ». Για όποια τεχνική υποστήριξη χρειαστεί, στο κουπόνι που μοίραζαν τα στελέχη της Χ. Τρικούπη, παρέπεμπαν στο τηλέφωνο της ιδιωτικής εταιρείας. Πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες για να «ψαρέψουν ψήφους», αλλά στέλνοντας και πελάτες σε εταιρεία. Τι άλλο μπορεί να δούμε;;; Ας τους απαντήσουμε, ψηφίζοντας ΚΚΕ την Κυριακή.


Το … επιχείρημα

Με ανοιχτό το στόμα έμειναν όσοι παρακολούθησαν προχτές σε εκπομπή της ΝΕΤ για τις εκλογές τα επιχειρήματα που αντέταξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Γαλάνης στον εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θ. Παφίλη, σε μια απεγνωσμένη προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Στη διάρκεια της συζήτησης λοιπόν, ο Θ. Παφίλης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του δημοσιογράφου, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο Συνασπισμός ψήφισε το Μάαστριχτ, συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ στη μισή Ελλάδα στο πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και στο συνδικαλιστικό κίνημα… Και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ παρεμβαίνει για να κάνει την απίθανη δήλωση ότι αυτά τα έκανε ο Συνασπισμός, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, άρα «να τα πείτε στον Συνασπισμό»!!! Ας μην υποτιμούν τόσο τη νοημοσύνη του κόσμου οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Καλό το παραμύθι, αλλά έχει πολλούς σαλτιμπάγκους, παρά πολλούς…


Τους εξωθούν εκτός σχολείου

Ο προσανατολισμός της τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης στη μισοκατάρτιση των παιδιών των φτωχών λαϊκών στρωμάτων είναι δεδομένος. Ομως, όπως φαίνεται, ούτε καν αυτή την «πολυτέλεια» δεν επιτρέπουν σε κάποια από αυτά. Ετσι λοιπόν, όπως καταγγέλλουν γονείς, με τη σταδιακή κατάργηση των ΤΕΕ και την αντικατάστασή τους από τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ, οι μαθητές της Β’ τάξης των ΤΕΕ που φέτος έμειναν στην ίδια τάξη, καλούνται να επαναλάβουν την Α’ τάξη ΕΠΑΛ ή ΕΠΑΣ, πράγμα που στην πράξη τους ωθεί εκτός σχολείου, αφού είναι τουλάχιστον παράλογο να ζητούν από το μαθητή να επαναλάβει δύο χρονιές.

Δεν είναι απλά ένα πρακτικό πρόβλημα που προέκυψε από τη βιασύνη τους να φτιασιδώσουν την τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση καταργώντας τα ΤΕΕ και ιδρύοντας τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ. Είναι ξεκάθαρη στέρηση του δικαιώματος έστω και σε αυτή την εκπαίδευση, για μια μερίδα παιδιών που είναι μάλιστα και αυτή που βιώνει με το σκληρότερο τρόπο τους ταξικούς φραγμούς. Τα παιδιά εκείνα που πηγαίνουν από τη δουλειά στο σχολείο, προσπαθώντας να κρατηθούν με νύχια και με δόντια μέσα στην εκπαίδευση.


Μεταρρυθμιστικά…

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ θα συνεχιστούν κι ας θίγονται κάποιοι», δηλώνει στις ομιλίες του ο πρωθυπουργός και αυτό το «κάποιοι» το αφήνει έτσι …φλου! Το αφήνει σε εμάς να …μαντέψουμε ποιοι θα είναι.Το μόνο βέβαιο, πάντως, είναι ότι ανάμεσά τους δε συγκαταλέγονται βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές, πολυεθνικές, καναλάρχες και όλα τα συναφή. Εκτός αν θεωρούνται πλήγμα προς αυτούς οι φοροαπαλλαγές και οι διευκολύνσεις που τους πρόσφερε η ΝΔ τα τελευταία 3 χρόνια.

Αν εξαιρέσουμε, λοιπόν, τους παραπάνω …ποιοι μας μένουν; Απλούστατα, ο ελληνικός λαός. Αυτούς που η ΝΔ προσπαθεί να διαχωρίσει σε προνομιούχους και μη, προκειμένου να …αναδιανείμει τη φτώχεια τους και να λέει ότι κάνει «κοινωνική πολιτική».

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, ΕΝΤΟΠΙΣΑΜΕ νέα πολιτικά επιχειρήματα στη «φαρέτρα» του ΠΑΣΟΚ ενόψει της κάλπης! Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι ο νυν πρωθυπουργός «είναι λίγος», οπότε πρέπει να εκλεγεί στη θέση του αυτός, που είναι «πολύς»…

Οχι πως περιμέναμε τίποτε καλύτερο μερικά εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές. Ευελπιστούμε, πάντως, ότι δε θα ακούσουμε και χειρότερα. Π.χ., να μη μας ζητήσουν να ψηφίσουμε τον …«πιο μάγκα», τον «πιο τσαμπουκά», τον «πιο φευγάτο» ή άλλα πολύ χειρότερα.

Απ’ αυτούς όλα να τα περιμένεις…

ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ τηλεφώνημα από γραφείο υποψήφιου βουλευτή (κυρίως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ) θα είχατε στα σίγουρα αυτές τις μέρες. Ξαφνικά, βλέπετε, τους γίναμε πολύ αγαπητοί και κάνουν ό,τι μπορούν για να μας εξυπηρετήσουν.

Αλλοι προσφέρονται να διευκρινίσουν σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζετε, άλλοι – στην περίπτωση των ετεροδημοτών – παρέχουν δωρεάν μεταφορά και άλλοι μας τονίζουν την ανάγκη να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα, έτσι από …πολιτικό αλτρουισμό.

Γρηγοριάδης Κώστας

Μα, στ’ αλήθεια, θεωρούν ότι με κάτι τέτοια μπορούν να κοροϊδέψουν τον κόσμο; Θα ήταν σαφώς πιο τίμιο να έλεγαν «θέλω να με ψηφίσεις»! Ισως, όμως, γνωρίζουν το πόσα θα ακούσουν αν κάνουν κάτι τέτοιο.

Κοροϊδία ύψους 1 δισ. ευρώ!

Παπαγεωργίου Βασίλης

Δεν άντεξαν τελικά τις «κατηγορίες» ότι δίνουν πολλά στους οικονομικά ασθενέστερους και το ξεφούρνισαν το μυστικό οι γαλάζιοι κυβερνώντες. Το κόστος ολόκληρου του κοινωνικού πακέτου για το 2008 δε θα ξεπεράσει το… 1 (ολογράφως ένα) δισ. ευρώ!!! Δηλαδή, μόλις 0,5% του ετησίως παραγόμενου Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ). Το ομολόγησε ο ίδιος ο Γ. Αλογοσκούφης. Ιδού τι είπε χτες (στον «Αλφα 9,89»): «Ολα έχουν κοστολογηθεί. Ολες οι εξαγγελίες είναι νομοσχέδια κατατεθειμένα στη Βουλή που συνοδεύονται από έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου. Ολα τα ποσά είναι μέσα στο πλαίσιο του προϋπολογισμού. Είναι ζήτημα αν οι εξαγγελίες που έχουμε κάνει για το 2008 ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ». Δηλαδή, όλα όσα λέει σε κάθε μπαλκονάτη ομιλία ο Κ. Καραμανλής, δηλαδή οι αυξήσεις στις συντάξεις του ΟΓΑ, στο ΕΚΑΣ, στο επίδομα ανεργίας, το επίδομα στους τρίτεκνους, η χρηματοδότηση του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής, το νέο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων, κ.ο.κ., όλα αυτά δεν ξεπερνούν το δυσθεώρητο 1 δισ. ευρώ (σ.σ.: Μόνο τα κέρδη της Εθνικής Τράπεζας το πρώτο εξάμηνο του 2007 ήταν 870 εκατ. ευρώ). Οταν το ΚΚΕ μιλάει για εξευτελιστικές παροχές το αποκαλούν ισοπεδωτικό και υπερβολικό. Τα πράγματα όμως είναι πολύ χειρότερα. Μεθαύριο, λοιπόν, πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.


«Μπλόκο» στον εργασιακό μεσαίωνα

Ασφαλώς και δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία η προχτεσινοβραδινή τηλεοπτική προαναγγελία του Κ. Καραμανλή για άρση της «μονιμότητας» των εργαζομένων στο στενό δημόσιο τομέα. Αποτελεί θέση, αν και όχι ανοιχτά διακηρυγμένη, από την αναθεώρηση του Συντάγματος. Προχτές, όμως, ο πρωθυπουργός προχώρησε ακόμα περισσότερο: «Ναι, είμαι υπέρ και στο στενότερο δημόσιο τομέα να υπάρχουν και εναλλακτικοί τρόποι απασχόλησης. Να μην είναι κατ’ ανάγκην όποιος απασχολείται στο δημόσιο τομέα μόνιμος, εφ’ όρου ζωής, δημόσιος υπάλληλος», υποστήριξε, ενώ σε άλλο σημείο δήλωσε ανοιχτά ότι «υπάρχουν πάρα πολλοί άξιοι άνθρωποι, οι οποίοι θα μπορούσαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου να προσφέρουν…». Αυτή είναι και η πραγματική επιδίωξη της «μεταρρύθμισης» στο Εργασιακό: Η γενίκευση της μερικής απασχόλησης (και ασφάλισης), η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Ηδη το 8ωρο έχει γίνει λάστιχο, το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων απελευθερώθηκε «εν μέρει», ενώ στις πρώην ΔΕΚΟ οι νεοπροσλαμβανόμενοι βρίσκονται κατ’ ευθείαν στον εργασιακό μεσαίωνα. Κι όμως ο Κ. Καραμανλής δηλώνει περήφανος για την κατάργηση της «μονιμότητας» στις πρώην ΔΕΚΟ… Μπλόκο στην αντιλαϊκή λαίλαπα: Κόκκινο μεθαύριο στην κάλπη, δύναμη στους αγώνες της επόμενης μέρας.

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Εκλογές 2007, ΚΚΕ, Πολιτική Κοροϊδια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απο Μέρα σε Μέρα 14-09-2007
Αρέσει σε %d bloggers: