Νεκρός εργάτης στη Λιβαδειά

Θυσία στο βωμό του κέρδους, της εργοδοτικής ασυδοσίας και της κυβερνητικής ανοχής, έγινε ένα ακόμα παιδί της εργατικής τάξης. Ο Ξενοφών Καλαφάτης, 50 ετών, πατέρας δύο παιδιών, από το Μαντούδι της εγκατάλειψης, της ανεργίας και της φτώχειας, έφυγε για να αναζητήσει το μεροκάματο στη Λιβαδειά, αφήνοντας πίσω την οικογένειά του.

Την περασμένη Τρίτη και ενώ χειριζόταν μηχάνημα σε εργοτάξιο της εργολαβικής επιχείρησης «Γιουροκάτ» (εργασίες αποχέτευσης), ένα φορτηγό που εκείνη τη στιγμή έκανε ελιγμούς με όπισθεν χωρίς κανένα μέτρο πρόληψης ή ασφάλειας, πέρασε από πάνω του. Ο άτυχος εργάτης αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς και από εκεί λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του στην Εντατική του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, μια μέρα μετά, την Τετάρτη το βράδυ. Η κηδεία του άτυχου εργάτη θα γίνει σήμερα στο Μαντούδι.

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Καπιταλιστικά Κέρδη, εργατικά, εργατικά ατυχήματα, εργοδοτική τρομοκρατία, καπιταλισμός. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νεκρός εργάτης στη Λιβαδειά
Αρέσει σε %d bloggers: