Ψήφος προοπτικής

Με την ψήφο τους στις 16 Σεπτέμβρη, οι εργαζόμενοι καλούνται, όχι μόνον να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους και να καταδικάσουν τις αντιλαϊκές πολιτικές και τα αντιλαϊκά μέτρα που πάρθηκαν και εφαρμόζονται ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα και υπέρ της πλουτοκρατίας του μεγάλου κεφαλαίου, μέχρι σήμερα. Οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές δυνάμεις που υποφέρουν απ’ αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική, μπορούν και πρέπει να βάλουν φραγμό στα πολύ χειρότερα που έχουν στα συρτάρια τους, με τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις σε ασφάλιση, εργασιακές σχέσεις, εμπορευματοποίηση Υγείας – Πρόνοιας, ταξική διαφοροποίηση της Παιδείας, Καποδίστρια, για να ενισχύονται οι επιχειρηματίες, κλπ. Αυτά θα επιχειρήσουν να εφαρμόσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αν δε χάσουν, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι πρώτος και ποιος δεύτερος την επόμενη. Αν νιώσουν δυνατοί καταφέρνοντας να υφαρπάξουν λαϊκές ψήφους, θα επιτεθούν στην εργατική τάξη, στη λαϊκή οικογένεια προβάλλοντας τη δύναμη της λαϊκής ψήφου που εισέπραξαν.

Με κριτήριο, λοιπόν, και την εμπειρία της τελευταίας 20ετίας και τα σχεδιαζόμενα για την επόμενη μέρα, από τα κόμματα του δικομματισμού και τα στηρίγματά τους, οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι γυναίκες, οι συνταξιούχοι, η μικρομεσαία αγροτιά και οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματοβιοτέχνες, πρέπει να σκεφθούν, ότι δεν αρκεί με την ψήφο τους να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους για ό,τι έκαναν, αλλά και να τους εμποδίσουν να εφαρμόσουν τα χειρότερα που σχεδιάζονται στα κογκλάβια της ΕΕ και σε άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα (ΝΑΤΟ κλπ.). Να σκεφτούν πως από την επομένη, οι δικοί τους αγώνες θα είναι η δυναμική της αντίστασης και της αντεπίθεσής τους με ισχυρό ΚΚΕ. Οτι και νέες δυνάμεις θα αναθαρρήσουν και θα εγκαταλείψουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας.

Ωστόσο, για να γίνει αυτό, δε φθάνει να μειώσουν δραστικά τα εκλογικά ποσοστά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η ψήφος καταδίκης του δικομματισμού θα είναι αποτελεσματική μόνο αν ενισχύσει το ΚΚΕ, την πραγματική πολιτική δύναμη που βρίσκεται και θα είναι πάντα, απέναντι στον δικομματισμό και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη των ταξικών αγώνων. Η ως τώρα δράση του απέδειξε ότι δεν πετά κούφιες αγωνιστικές κορόνες χωρίς περιεχόμενο όπως άλλες δυνάμεις. Δεν περιορίζεται σε αντιπολιτευτικές κουβέντες, πατώντας σε δυο βάρκες όπως π.χ. ο ΣΥΝ που με στρατηγική τον ευρωμονόδρομο μιλά δήθεν αγωνιστικά αλλά ως εκεί που δε θίγει τα βάθρα του συστήματος. Ως την αναδιανομή του πλούτου ανάμεσα σε εργαζόμενους και αφεντικά.

Ετσι, η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η καλύτερη επένδυση για το λαό. Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ δυναμώνει τους αγώνες για καλύτερα μεροκάματα, για εργατικά λαϊκά δικαιώματα, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, πρώτα απ’ όλα μέσα στους χώρους δουλιάς όπου, σήμερα, όλα «τα σκιάζει η φοβέρα». Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα δώσει φτερά στο λαϊκό κίνημα, θα συμβάλλει ώστε ο λαός να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. θα βοηθήσει στην οργάνωση πιο αποφασιστικών λαϊκών – εργατικών αγώνων για την απόκρουση, αρχικά, των χειρότερων που ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα. Και, στην πορεία, για τη δημιουργία προϋποθέσεων για τη λαϊκή συμμαχία που θα διεκδικεί όχι μόνον φιλολαϊκά μέτρα αλλά και τη λαϊκή εξουσία για μια άλλη φιλολαϊκή πολιτική. Ετσι η ψήφος στο ΚΚΕ, είναι ψήφος για το αύριο και την προοπτική του λαού.

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Εκλογές 2007, ΚΚΕ. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ψήφος προοπτικής
Αρέσει σε %d bloggers: