Στο 8% το ποσοστό του ΚΚΕ. Με νέα δυναμική για τους αγώνες και την προοπτική

 

  • Αμεσα έχουμε την ευθύνη να δράσουμε, ώστε να υπάρξει ανάχωμα, όσο γίνεται πιο ισχυρό, στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται

  • Την Τετάρτη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μαζί με τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ θα επισκεφτούν τον πληγέντα από τις πυρκαγιές Νομό Ηλείας

  • Η αύξηση του εκλογικού ποσοστού του ΚΚΕ περικλείει ένα νέο ριζοσπαστισμό που διευρύνεται με εργαζόμενους που έκαναν το τολμηρό βήμα για πρώτη φορά – ανεξαρτήτως ιδιαίτερων απόψεων – να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, όπου συμμετείχαν η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλοι συνεργαζόμενοι. Τάση που είναι περισσότερο εμφανής στα μεγάλα αστικά κέντρα.
  • Μεγάλη πτώση του εκλογικού ποσοστού και «ισχνή» η αυτοδυναμία για τη ΝΔ. Σοβαρή εκλογική ήττα υπέστη το ΠΑΣΟΚ.
  • Τα αστικά κόμματα εξουσίας, όμως, διατηρούν υψηλά εκλογικά ποσοστά, που δεν αντιστοιχούν στην έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση. Να δράσουμε πιο αποτελεσματικά από εδώ και πέρα, ώστε οι λαϊκές δυνάμεις που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να μπουν στη δράση, να απεγκλωβιστούν στην πορεία.
  • Από αύριο στους αγώνες για να εμποδίσουμε νέα αντιλαϊκά μέτρα. Για να υπάρχουν κατακτήσεις για το λαό. Για να ανοίξει ο δρόμος για τη μεγάλη ανατροπή, να πειστεί ο ίδιος ο λαός, το κίνημα για τη δύναμη που διαθέτει.
 

Ας προχωρήσουμε με νέα δυναμική για την προοπτική

Αργά χτες το βράδυ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έκανε από την έδρα της ΚΕ στον Περισσό, την ακόλουθη δήλωση:«Γνωρίζουμε ότι τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, οι συνεργαζόμενοι και οι ψηφοφόροι αισθάνονται ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα που σημείωσε το ΚΚΕ. Αισθανόμαστε χαρούμενοι, γιατί στην κάλπη συναντηθήκαμε με εργαζόμενους που έκαναν το τολμηρό βήμα για πρώτη φορά, ανεξάρτητα ιδιαίτερων απόψεων, να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ όπου συμμετείχε η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλοι συνεργαζόμενοι.

Είχαμε όλοι μαζί τη δική μας συμβολή στη μείωση των κομμάτων εξουσίας.

Ας το χαρούμε, όμως τα μυαλά μας δεν παίρνουν αέρα. Γιατί, τα αστικά κόμματα εξουσίας διατηρούν υψηλά εκλογικά ποσοστά που δεν αντιστοιχούν στην έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση. Εργατικά, λαϊκά στρώματα παρέμειναν σε σχετικά υψηλό βαθμό εγκλωβισμένα ακόμα. Η τάση, όμως, είναι περισσότερο εμφανής στα μεγάλα αστικά κέντρα, γεγονός που δείχνει τη δυνατότητα μαζικού απεγκλωβισμού αυτών των στρωμάτων στην πορεία.

Πρώτη ευθύνη μας να ανταποκριθούμε στις δεσμεύσεις που αναλάβαμε, να συναντηθούμε με όλους όσοι μας εμπιστεύονται. Ολοι μαζί να δράσουμε πιο αποτελεσματικά από εδώ και πέρα. Νέες λαϊκές δυνάμεις, που ψήφισαν σ’ αυτές τις εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να μπουν στη δράση από εδώ και εμπρός, να απεγκλωβιστούν στην πορεία.

Μαζί θα συναντηθούμε από αύριο στους αγώνες. Για να εμποδίσουμε νέα αντιλαϊκά μέτρα. Για να υπάρχουν κατακτήσεις για το λαό. Για να ανοίξει ο δρόμος για τη μεγάλη ανατροπή, να πειστεί ο ίδιος ο λαός, το κίνημα για τη δύναμη που διαθέτει. Το ΚΚΕ δε θα σας απογοητεύσει. Ας προχωρήσουμε με νέα δυναμική για την προοπτική.

Αμεσα έχουμε την ευθύνη να δράσουμε, ώστε να υπάρξει ανάχωμα, όσο γίνεται πιο ισχυρό στα νέα μέτρα που έρχονται.

Η δυναμική που σημείωσε το ΚΚΕ δεν ήρθε την τελευταία στιγμή, αλλά διαμορφώθηκε μέσα στη δράση και στους αγώνες, επομένως έχει μια σταθερότητα και περικλείει έναν ορισμένο νέο ριζοσπαστισμό που διευρύνεται. Δράσαμε κόντρα στο ρεύμα, δώσαμε τη μάχη με το σύνθημα τα δύο κόμματα δεν αλλάζουν, είτε χάσουν είτε κερδίσουν, σύνθημα που παραμένει επίκαιρο.

Δεν αφήσαμε να καλλιεργούνται αυταπάτες για συνεργασία με κανένα από τα δύο, αντιπαλέψαμε τους όποιους φόβους είχαν λαϊκά στρώματα για τη λεγόμενη ακυβερνησία. Τα παραπάνω διατηρούν και σήμερα την αξία τους.

Ξεκινάμε από αύριο τη δράση μας και τους αγώνες. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι την Τετάρτη θα βρεθούμε στην Ηλεία μαζί με τον Γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, τον Γιάννη Πρωτούλη. Κι αυτό γιατί είχαμε πει προεκλογικά ότι εμείς μετά τις εκλογές θα μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα πώς θα στηρίξουμε τους κατοίκους και τα προβλήματα τα οξυμένα που έχουν. Δε θελήσαμε προεκλογικά να θεωρηθεί ότι η πιο ειδική στάση μας είχε να κάνει και με την κάλπη».

17/9 2007 8:26

 


 

Εγγεγραμμένοι 9,842,812
Ενσωμάτωση 98.67 %
Ψήφισαν 74.13 %
Εγκυρα 97.34 %
Ακυρα/Λευκά 2.66 %

152 41.86 %
102 38.12 %
22 8.14 %
14 5.03 %
10 3.79 %
Advertisements
Αναρτήθηκε στις Εκλογές 2007, ΚΚΕ. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στο 8% το ποσοστό του ΚΚΕ. Με νέα δυναμική για τους αγώνες και την προοπτική
Αρέσει σε %d bloggers: