ΠΑΣΟΚ : Προς τη νέα ηγεσία με την… παλιά αντιλαϊκή πολιτική

Θέμα πολιτικής και όχι προσώπων

Η εσωκομματική θύελλα που ξέσπασε στο ΠΑΣΟΚ λίγες μόνο ώρες μετά την εκλογική ήττα, αρχικά με την αμφισβήτηση του Γ. Παπανδρέου και με ραγδαίους ρυθμούς κατέληξε ο νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να ζητάει νέα εντολή από τη βάση και ο Ευάγ. Βενιζέλος να διεκδικεί την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αντικατοπτρίζει τη βαθιά πολιτική κρίση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ΠΑΣΟΚ, σαν έτερος πυλώνας του δικομματικού συστήματος εναλλαγής στην εξουσία, καλείται για δεύτερη συνεχόμενη τετραετία να μείνει μακριά από τις κυβερνητικές θέσεις και να …αντιπολιτευτεί μια κυβέρνηση με την οποία συμπλέει σε όλους τους στρατηγικούς πολιτικούς σχεδιασμούς. Το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να δημιουργήσει διαχωριστικές πολιτικές γραμμές απέναντι στη ΝΔ, αφού υπηρετεί τα ίδια ταξικά συμφέροντα με τη σημερινή κυβέρνηση. Μπροστά στα αδιέξοδα που γεννιούνται από την κοινή αντιλαϊκή τους πορεία, τα δυο κόμματα εξουσίας στις ήττες τους δεν μπορούν να αναζητήσουν τα αίτια στις πολιτικές τους θέσεις, αλλά στα πρόσωπα των αρχηγών τους.

Ηδη μέσα στο ΠΑΣΟΚ δημιουργούνται εσωκομματικά μπλοκ που σπεύδουν να στηρίξουν τους υποψηφίους και επιχειρούν να μοιράσουν τη βάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε στρατόπεδα, με μοναδικό κριτήριο το πρόσωπο που θα ηγηθεί την επόμενη μέρα. Πίσω από αυτές τις διαδικασίες και κινήσεις, τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να κρύψουν ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ενώ σήμερα μιλούν για την ανάγκη «αλλαγής» του κόμματός τους και κάνουν λόγο για «νέες θέσεις», είναι αυτοί που το Μάρτη του 2007 ψήφισαν ομόφωνα το αντιδραστικό και αντιλαϊκό «κυβερνητικό πρόγραμμα» του ΠΑΣΟΚ.

Ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού και επιχειρώντας να χειραγωγήσουν τα λαϊκά στρώματα που βρίσκονται στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, βουλευτές και κομματικά στελέχη υποστηρίζουν ότι από τις εσωκομματικές διαδικασίες δε θα κριθούν μόνο τα «πρόσωπα», αλλά και οι «πολιτικές θέσεις» που ο καθένας πρεσβεύει… Προσπαθούν να συγκαλύψουν ότι ομόφωνα όλοι αυτοί που σήμερα μοιράζονται σε «στρατόπεδα», μέχρι χτες ψήφισαν για να εφαρμόσουν, αν γίνουν κυβέρνηση, την «παράταση του εργάσιμου βίου», την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και της Υγείας.

Βέβαια, όλα αυτά θα «θαφτούν» και, με τη βοήθεια των συγκροτημάτων στο χώρο του Τύπου, θα επιχειρηθεί να παρουσιαστεί η εκλογή του νέου αρχηγού σαν η αφετηρία για τη «νέα πορεία» του ΠΑΣΟΚ. Η άρχουσα τάξη διέγνωσε ότι το δικομματικό σύστημα «μπάζει νερά», αφού ένα τμήμα των λαϊκών στρωμάτων έκανε το βήμα και στην κάλπη καταδίκασε τα «δίδυμά» της. Η ίδια επιχείρηση στήθηκε και πριν από 3,5 χρόνια όταν ο Γ. Παπανδρέου υποσχόταν τη «νέα αλλαγή». Σήμερα μπορεί ο πρωταγωνιστής να παραμείνει ο ίδιος ή το χρίσμα να το πάρει ο Ευάγ. Βενιζέλος που θα επιχειρήσουν να χειραγωγήσουν τον ελληνικό λαό με το πλαστό σύνθημα της επανίδρυσης της …«Αριστερής Προοδευτικής Παράταξης». Ο ελληνικός λαός και κυρίως ο λαϊκός κόσμος του ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα των προσώπων και των «ηγετών», αφού οι αντιλαϊκές πολιτικές θέσεις είναι δρομολογημένες και περιμένουν αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ για να τις υπερασπιστεί…

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Εκλογές 2007, ΠΑ.ΣΟ.Κ. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΑΣΟΚ : Προς τη νέα ηγεσία με την… παλιά αντιλαϊκή πολιτική
Αρέσει σε %d bloggers: