Να τους χαλάσουμε το παιχνίδι

«Κάηκαν οι φίλοι του πατέρα μου, κάηκαν τα ζώα μας, μια κατσίκα και τέσσερα γατιά μάς έμειναν μόνο».Με το καλημέρα – στην έναρξη της σχολικής χρονιάς χτες για τα παιδιά στα καμένα – η σφαλιάρα. Από έναν πιτσιρικά 9 χρόνων. Για να προσγειωνόμαστε άπαντες.

Κι ύστερα, ήρθε ξανά η εικονική πραγματικότητα: Το ένα μετά το άλλο τα παπαγαλάκια που μιλούσαν προχτές για τον «αριστερό ψάλτη», άρχισαν να εμφανίζονται εντύπως και τηλεοπτικά σαν παρθένες. Δεν ξέρουν τίποτα για όσα έγραφαν ως χτες. Ανακάλυψαν τώρα ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αποτελείται από ηλίθιους που δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα, ένας μάλιστα πήγε και παραπέρα αναγνωρίζοντας ως και «θετικό, εξαιρετικά θετικό στοιχείο» την ανανέωση, λέει, στο κυβερνητικό σχήμα της ΝΔ.

Η αστική τάξη – και τα μέσα ενημέρωσης ανήκουν στην αστική τάξη – για μια ακόμα φορά κάνει καθαρό πως μπορεί να κάνει μπίζνες μ’ όποιον είναι στην κυβέρνηση, γιατί πολύ απλά δική της είναι κάθε κυβέρνηση που παράγεται εντός αυτού του πολιτικού συστήματος. Ακόμα χειρότερα: Η αστική τάξη αποδεικνύει καθημερινά ότι γι’ αυτήν όχι μόνο δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αλλά έχει διαθέσιμους πολλούς τρόπους, για να σε κρατήσει εγκλωβισμένο.

Μείνε εσύ με μια γνώση που κι αυτή σου προσφέρεται μισή μετά την κάλπη: ότι οι σοσιαλδημοκράτες δεν είναι άλλο από παραλλαγή της δεξιάς. Κι ότι χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής. Το έγραψαν χτες στα ίδια έντυπα που προχτές παρουσίαζαν τη σοσιαλδημοκρατία περίπου ως Μαρία Αντουανέτα.

Μη νιώθεις «κοψοχέρης». Ολα τα λάθη ανθρώπινα είναι. Αρκεί να καταλάβεις, έστω και τώρα, ότι αυτοί δεν αλλάζουν! Κι ότι για σένα, όπως και χτες, η λύση βρίσκεται στο δρόμο. Εκεί, μαζί με άλλους «κοψοχέρηδες», θα αποκτήσεις από πρώτο χέρι εμπειρία τέτοια που να οδηγεί και σε αλλαγή της συνείδησής σου. Κανείς δεν έμαθε, κοιτώντας τηλεόραση. Κανείς δεν έμαθε, περιμένοντας σωτήρες.

Αυτό που έχεις ανάγκη δεν είναι ένα καλό ΠΑΣΟΚ, αλλά ακριβώς κανένα ΠΑΣΟΚ, καμιά ΝΔ, καμιά παραλλαγή τους.

Οταν σου λένε πως ελλείψει ΠΑΣΟΚ μπορεί η κυβέρνηση της ΝΔ να προχωρήσει ανεμπόδιστα στη διάλυση του Ασφαλιστικού, νέα παγίδα στήνουν. Γιατί η κυβέρνηση, η όποια κυβέρνηση, παίζει μόνη της στο γήπεδο, όχι όταν λείπει κάποιο ΠΑΣΟΚ, αλλά όταν λείπει απ’ τον αγώνα η εργατική τάξη με το δικό της ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με τη δική της πολιτική εκπροσώπηση.

Εκανες ένα βήμα. Ωρα για το επόμενο. Το ΚΚΕ, έτσι κι αλλιώς, όπως χτες έτσι και σήμερα είναι στο γήπεδο. Κόντρα σε όποιας απόχρωσης αστική πολιτική δύναμη.

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Δια του τύπου, ΚΚΕ, Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ, Πολιτική Κοροϊδια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Να τους χαλάσουμε το παιχνίδι
Αρέσει σε %d bloggers: