Ημεροδρόμος 20-09-2007 Τα ‘μαθες τα νέα πατέρα;…

Για το ΠΑΣΟΚ

Τα ίδια εκδοτικά και οικονομικά συμφέροντα που «έπαιξαν» το ’96 με τον Σημίτη, τα ίδια εκδοτικά και οικονομικά συμφέροντα που «έπαιξαν» το 2003 με τον Παπανδρέου, τα ίδια εκδοτικά και οικονομικά συμφέροντα «παίζουν» το 2007 με τον Βενιζέλο.

Οσοι μιλούν όψιμα για «εξωθεσμικές παρεμβάσεις» εντός του ΠΑΣΟΚ υποκρίνονται ότι ανακάλυψαν την Αμερική, μόνο και μόνο επειδή τα «κέντρα» που τους στήριζαν χτες, αλλάζουν «άλογο» σήμερα.

*

Στο πόσο «ανεξάρτητο» από «κέντρα» ήταν χτες και θα είναι και αύριο το ΠΑΣΟΚ, είτε με Παπανδρέου, είτε με Βενιζέλο, έχει απαντήσει η ζωή.

Ηταν το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου και του Βενιζέλου – για να φέρουμε δυο πρόχειρα παραδείγματα – που στοιχήθηκε (ομοφώνως) πίσω από τους νόμους του δεύτερου για τα ΜΜΕ, και που ως κόμμα υπό την ηγεσία του πρώτου συντάχθηκε με τους «νταβατζήδες» στην υπόθεση του «βασικού μετόχου».

*

Ηταν τα ίδια «κέντρα» που τα τηλεοπτικά κανάλια τους διέκοπταν το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν σαν «έκτακτο γεγονός» (!) ότι ο Παπανδρέου μοίραζε… κουραμπιέδες στους δημοσιογράφους έξω από το Καστρί το 2003.

Είναι τα ίδια «κέντρα» που σήμερα συνωστίζονται για να μεταδώσουν από τη …«σωστή γωνία» τις δηλώσεις Βενιζέλου.

*

Το ποιοτικά νέο στοιχείο των εν εξελίξει γεγονότων είναι ότι το ΠΑΣΟΚ, που έχει τόσο πλούσιο παρελθόν μετάλλαξης, προσφέρεται ως ιδανικό πεδίο ώστε, από τις τηλεκατευθυνόμενες κομματικές φατρίες που υποδύονται την απάτη της «συμμετοχικής δημοκρατίας», να περάσουμε σε κομματικές χειραγωγήσεις που θα προκύπτουν πλέον ως απευθείας προϊόν του τηλεοπτικού πολτού.

Με άλλα λόγια: Το ΠΑΣΟΚ των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων και των εργολάβων είναι ιδανικό στη φάση που βρίσκεται για να διακηρυχτεί – με κάθε επισημότητα και σε «ζωντανή σύνδεση» – το τέλος της όποιας σχετικής αυτοτέλειας του αστικού πολιτικού συστήματος από τα αφεντικά του.

 

Είναι όλοι … ΠΑΣΟΚ

Δεν έχει καμία προσωπική αιχμή το σχόλιο που ακολουθεί. Μάλιστα, σε σχέση με άλλους της ΠΑΣΟΚικής νομενκλατούρας, ο κ.Τζουμάκας ίσως σε προσωπικό επίπεδο είναι και συμπαθής. Αλλά τα όσα λέγει τις τελευταίες μέρες, ανεξαρτήτως της ορθότητάς τους (περί Δεξιάς στο ΠΑΣΟΚ, οργανωμένων συμφερόντων, διαπλεκόμενων κέντρων κ.λπ.), αν καταδεικνύουν κάτι είναι τούτο:

Στο ΠΑΣΟΚ, σε όποια ομάδα κι αν ανήκουν, σε όποια «φατρία» κι αν έχουν στοιχηθεί, νομίζουν πως έχουν εξασφαλίσει εσαεί το «ελεύθερο» να λένε ό,τι θέλουν και ταυτόχρονα να κάνουν ό,τι γουστάρουν. Και τούτο, παρότι τα όσα λένε και τα όσα κάνουν είναι ακριβώς αντίθετα μεταξύ τους.

Αντί άλλης απόδειξης, λοιπόν, περί του «ποιος μιλάει» και ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει, με το από πότε «η Δεξιά εισέβαλε στο ΠΑΣΟΚ», ας σκεφτούμε και ας αναρωτηθούμε: Οταν τα οικονομικά κέντρα και το εκδοτικό κατεστημένο καθύβριζαν τους ξωμάχους της Θεσσαλίας και όλης της χώρας, τότε δηλαδή που το ΠΑΣΟΚ έκανε σαμποτάζ σκάζοντας τα λάστιχα των τρακτέρ των αγροτών, ποιος, αλήθεια, ήταν υπουργός Γεωργίας;…

Eurokinissi

Η «νέα» κυβέρνηση σχηματίστηκε, μετά ορκίστηκε και κατόπιν συνεδρίασε. Εκεί, στην πρώτη χτεσινή συνεδρίαση, ο πρωθυπουργός απηύθυνε – σύμφωνα με τα ΜΜΕ – «αυστηρές συστάσεις» στους υπουργούς του.

Μόνο που το συγκεκριμένο έργο ξαναπαίχτηκε και μάλιστα από την επομένη κιόλας των εκλογών του 2004. Ηταν στην πρώτη – πρώτη κυβερνητική συνεδρίαση που ο Κ.Καραμανλής είχε ομιλήσει στο Υπουργικό Συμβούλιο της «επανίδρυσης» συστήνοντας – και τότε – «σεμνότητα και ταπεινότητα».

Αναμφίβολα, επρόκειτο περί πολύ «αυστηρών» συστάσεων. Ρωτήστε τους «κουμπάρους». Και τους «Πανάγους»…

 

Το νου μας… (1)

Στις μισές από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις κατά την προεκλογική περίοδο, ο εκ Βρυξελλών ερχόμενος κ. Κ. Χατζηδάκης με την «Ολυμπιακή» ξεκινούσε και στην «Ολυμπιακή» κατέληγε. Το πάθος του για να «τελειώνουμε» με τον εθνικό αερομεταφορέα ασίγαστο. Πράγμα που όπως φάνηκε εκτιμήθηκε δεόντως από τον πρωθυπουργό, ο οποίος και τον διόρισε στη θέση του υπουργού Μεταφορών.

Ας έχουμε, λοιπόν, το νου μας…


 

Το νου μας… (2)

Πριν ένα χρόνο, οι Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες συγκυβερνώντες αύξησαν στη Γερμανία τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 χρόνια.

Προχτές, στη Γαλλία, ο έτερος «μηχανοδηγός» της ευρωενωσιακής «ατμομηχανής» (όπως αποκαλείται ο «γαλλογερμανικός άξονας»), ο Σαρκοζί, ανακοίνωσε τις προθέσεις του για επέκταση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης πέραν των 65 ετών.

Οσο για την Ελλάδα, είναι γνωστές τόσο οι θέσεις των βιομηχάνων (διά της περίφημης επιτροπής Αναλυτή), όσο και οι υποδείξεις των ΔΝΤ και ΟΟΣΑ.

Ας έχουμε (και πάλι) το νου μας…


Εφόσον ο κ. Λιάπης θεωρεί ότι από τον προκάτοχό του στο υπουργείο Πολιτισμού, τον κ. Βουλγαράκη, «παρήχθη τεράστιο έργο», σε σημείο που να αναρωτιέται αν μένει και τίποτα για να κάνει εκείνος (έτσι είπε χτες στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του θώκου), έχουμε την εξής πρόταση:

Διαισθανόμενοι ότι πράγματι μετά την καταστροφή του Κρόνιου Λόφου στα Ολύμπια λίγα απομένουν να γίνουν ακόμα στον τομέα του Πολιτισμού, στον επόμενο ανασχηματισμό ο «φουριόζος» και «εργασιομανής» κ. Λιάπης να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να αναλάβει την ευθύνη για το Δημόσιας Τάξης. Οσο να ‘ναι, μερικά πράγματα θα πρέπει εκεί να μείνανε στη μέση, καθότι όλο και κανένας Πακιστανός θα έχει απομείνει – φανταζόμεθα – που δεν απήχθη επί Βουλγαράκη…


Advertisements
Αναρτήθηκε στις Ημεροδρόμος, ΚΚΕ, Καπιταλιστικά Κέρδη, Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ, κοινωνική ασφάλιση. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ημεροδρόμος 20-09-2007 Τα ‘μαθες τα νέα πατέρα;…
Αρέσει σε %d bloggers: