ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Εργαζόμενοι με ημερομηνία λήξης

Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει εφτάμηνη δοκιμασία και κατόπιν αξιολόγηση από τον εκάστοτε προϊστάμενο. Οι εργαζόμενοι που τελικώς θα μένουν στην υπηρεσία θα συνάπτουν σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, που σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή θα μπορούν να διαβούν το δρόμο προς την έξοδο.

ΟΡΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Τα αντεργατικά προεόρτια του «Καποδίστρια 2»

Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος προβλέπει εφτάμηνη «δοκιμαστική» υπηρεσία και όρους δουλιάς στα πρότυπα των ιδιωτικών επιχειρήσεων

Εργαζόμενοι με ημερομηνία λήξης είναι το «μοντέλο» προσλήψεων που επιβάλλει η κυβέρνηση στους δήμους, δημιουργώντας το πλαίσιο λειτουργίας που θα αποδώσει το μέγιστο της εργασιακής εκμετάλλευσης μετά και την εφαρμογή του «Καποδίστρια 2». Σε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπεται η εφτάμηνη δοκιμασία για όσους προσληφθούν στις ανώνυμες εταιρείες των δήμων και κατόπιν η αξιολόγησή τους από τον εκάστοτε προϊστάμενο, η οποία και θα κρίνει αν είναι ικανοί ή όχι για την υπηρεσία. Κατά τα πρότυπα των προσλήψεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που ήδη εφαρμόζονται στον ΟΤΕ, οι εργαζόμενοι που τελικώς θα μένουν στην υπηρεσία θα συνάπτουν σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, που σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή θα μπορούν να διαβούν το δρόμο προς την έξοδο.Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με το σχέδιο ΠΔ, οι υποψήφιοι θα υπόκεινται σε προφορική συνέντευξη, την οποία θα μπορεί να διεκπεραιώνει ακόμα και η ίδια η εταιρεία ή μέλη που αυτή ορίζει, από λειτουργούς του δημόσιου τομέα έως ιδιώτες ειδικούς επιστήμονες. Στην ίδια συνέντευξη θα λαμβάνεται υπόψη και η συνολική προσωπικότητα του υποψηφίου, κατά τα πρότυπα του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, που, ανάμεσα σε άλλα, ελέγχει την εντός αλλά και εκτός υπηρεσίας συμπεριφορά του υπαλλήλου. Η δε διαδικασία προσλήψεων διεκπεραιώνεται από επιτροπή αξιολόγησης της εταιρείας, η οποία καταρτίζει τους οριστικούς πίνακες των προσληφθέντων και τους αποστέλλει προς το ΑΣΕΠ για έγκριση.

Δηλαδή, η διαδικασία ανατίθεται σε εξωδημοτικούς παράγοντες, κάτι βέβαια που δεν προκαλεί εντύπωση, αφού η ίδια η φιλοσοφία της λειτουργίας των δημοτικών επιχειρήσεων είναι έξω από τον ουσιαστικό θεσμικό έλεγχο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι διαδικασίες πρόσληψης που προβλέπονται σχετίζονται άμεσα με τη λειτουργία των Ανωνύμων Εταιρειών αλλά και την εκκαθάριση συνολικά των δημοτικών επιχειρήσεων των δήμων, που σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων θα επιφέρει απολύσεις πλεονάζοντος προσωπικού. Ηδη, οι δήμοι προχωρούν στην εκκαθάριση των δημοτικών επιχειρήσεών τους, κάτι που συνεπάγεται και κλείσιμο αλλά και συγχώνευση.

Σχέδιο νόμου που είχε κατατεθεί πριν τις εκλογές στη Βουλή (δεν ψηφίστηκε ακόμα) προέβλεπε την παράταση της διαδικασίας εκκαθάρισης μέχρι τα τέλη του επόμενου χρόνου και τη δυνατότητα μετάταξης του πλεονάζοντος προσωπικού. Το σχέδιο ΠΔ δίνει τη δυνατότητα άμεσης σύστασης από τους δήμους ανωνύμων εταιρειών με τους παραπάνω επαχθείς όρους πρόσληψης. Οροι που εξυπηρετούν τη γενικότερη φιλοσοφία λειτουργίας των ανωνύμων εταιρειών, δηλαδή με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, σε συνεργασία και σύμπραξη με το ιδιωτικό κεφάλαιο. Για το θέμα η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) θα έχει τις επόμενες μέρες επαφές με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συμβάσεις ομηρίας για άλλους 750 στην καθαριότητα

Στην παραπέρα ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, με την πρόσληψη 750 εργαζόμενων με μερική απασχόληση στη Διεύθυνση Καθαριότητας, προχωρά μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το προσωπικό, που θα προσληφθεί, θα απασχοληθεί στο δήμο με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου. Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί τη Διοίκηση του Δήμου να μετατρέψει τον όρο του διαγωνισμού από μερική απασχόληση ορισμένου χρόνου σε πλήρη – μόνιμη απασχόληση και να προχωρήσει στη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στο δήμο, άσχετα με τη σημερινή μορφή απασχόλησής τους.

«Η διοίκηση του δήμου ψεύδεται όταν υποστηρίζει ότι αυτές οι προσλήψεις ικανοποιούν «παροδικές ανάγκες»», σημειώνει το ΠΑΜΕ και συνεχίζει: «Κρύβει το γεγονός ότι σήμερα στην Υπηρεσία Καθαριότητας οι 800 από τους 1.200 εργαζόμενους είναι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ μηνών, αν και καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Πρόσφατα, μάλιστα, προχώρησε στην πρόσληψη και άλλων 250 εργαζόμενων με 4ωρη απασχόληση για 18 μήνες.

Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι ότι η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης με την πολιτική της συμβάλλει ενεργά στη ραγδαία εξάπλωση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και κατάργηση στην πράξη της πλήρους και σταθερής εργασίας. Μια πολιτική που έχει αποφασιστεί στην ΕΕ με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στηρίζεται από τους εκπροσώπους αυτών των κομμάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να πρωτοστατήσουν σε δυναμικούς αγώνες, διεκδικώντας:

  • Πλήρη σταθερή εργασία για όλους, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, ΟΧΙ απολύσεις.
  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.
  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων.
Advertisements
Αναρτήθηκε στις Ανεργία, Καπιταλιστικά Κέρδη, Ν.Δ., Π.Α.ΜΕ, ΠΑ.ΣΟ.Κ, Πολιτική Κοροϊδια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, εργατικά, ελαστικές μορφές εργασίας, καπιταλισμός, νεολαία. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Αρέσει σε %d bloggers: