ΣΧΟΛΗ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Αγωνιστική κινητοποίηση για τη λειτουργία του

Κλεισμένοι στους τέσσερις τοίχους των σπιτιών τους παραμένουν – παρά την «επίσημη» έναρξη της σχολικής χρονιάς – 80 μαθητές με αναπηρίες του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Αιγάλεω, αφού το υπουργείο Παιδείας δεν έχει εξασφαλίσει το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό για τη λειτουργία του. Χτες, γονείς και κηδεμόνες μαζί με τους μαθητές με αναπηρίες βγήκαν στο δρόμο μπροστά απ’ το σχολείο και διαμαρτυρήθηκαν για την αντιμετώπισή τους από την κυβέρνηση, ενώ απαίτησαν να στελεχωθεί άμεσα με καθηγητές το ΕΕΕΕΚ.

Τα ΕΕΕΕΚ της χώρας, όπως εξήγησε στο «Ρ» η διευθύντρια του σχολείου Κυριακή Ατταλιώτου, συμπληρώνουν πέντε χρόνια λειτουργίας, χωρίς να έχουν ούτε μια οργανική θέση εκπαιδευτικού προσωπικού! Οι θέσεις αυτές δεν έχουν προβλεφτεί από το υπουργείο Παιδείας και έτσι οι ανάγκες καλύπτονται μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς με αναπληρωτές και ωρομίσθιους καθηγητές.

«Κάθε Σεπτέμβρη ξεκινάει το σχολείο τη χρονιά με μηδέν εκπαιδευτικό προσωπικό. Για να λειτουργήσουμε, χρειαζόμαστε 18 άτομα εκπαιδευτικό προσωπικό και αυτή τη στιγμή έχουμε μόλις πέντε. Είναι αδύνατον να βγάλουμε προγράμματα», εξηγεί η Κ. Ατταλιώτου. Πέρυσι, το ΕΕΕΕΚ του Αιγάλεω ξεκίνησε μαθήματα στις 18 Οκτώβρη και γινόταν 3ωρο πρόγραμμα μέχρι και το Δεκέμβρη.

«Μόνο υποσχέσεις ακούμε από το υπουργείο Παιδείας, αλλά στο ΕΕΕΕΚ δεν έχει γίνει ούτε αγιασμός. Είδε ο γιος μου στην τηλεόραση τον αγιασμό στα άλλα σχολεία και τον πήρε το παράπονο, έκλαιγε όλη μέρα. Οι κυβερνήσεις «πουλάνε» ευαισθησία, αλλά τα παιδιά μας τα έχουν για την ανεργία, την αμορφωσιά, τον Καιάδα. Τα αντιμετωπίζουν σαν παιδιά ενός κατώτερου θεού», ξεχειλίζει η αγανάκτηση της Χριστίνας Δημητροπούλου, μητέρας μαθητή του ΕΕΕΕΚ. Στη συζήτηση παρεμβαίνει η Τζένη, μαθήτρια του ΕΕΕΚ: «Πότε θα ανοίξει το δικό μας σχολείο; Είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας. Οι γονείς μας δουλεύουν. Τι θα κάνουμε εμείς, τα παιδιά;».

«Είναι απαράδεκτο να λειτουργούν τα ΕΕΕΕΚ με ωρομίσθιους και αναπληρωτές. Τα δικά μας παιδιά χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν. Με τους ωρομίσθιους, με τη διαρκή εναλλαγή προσώπων, αυτή η σχέση διακόπτεται και τα παιδιά αργούν πολύ να προσαρμοστούν», επισήμανε ο Χρήστος Κουκοβίνης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων.

Πέρα, όμως, από τις ελλείψεις σε καθηγητές, οι γονείς χαρακτηρίζουν τα ΕΕΕΕΚ «πάρκινγκ ψυχών». «Υποτίθεται ότι το σχολείο είναι επαγγελματικής κατάρτισης. Πηγαίνετε να δείτε, αν υπάρχουν εργαστήρια. Υπάρχει μια κουζίνα και ένα παρτέρι στο προαύλιο, που υποτίθεται ότι κάνουν κηπουρική. Πώς θα σταθεί κάπου αλλού με αυτές τις …γνώσεις το παιδί μου; Πολλές φορές οι καθηγητές δεν έχουν εκπαίδευση και εμπειρία στην ειδική αγωγή», τόνισε η Δήμητρα Θεοδώρου, μητέρα μαθητή, για να καταλήξει με πίκρα: «Τα παιδιά με αναπηρίες και οι οικογένειές τους είμαστε αφημένοι στη μοίρα μας».

Advertisements
Αναρτήθηκε στις παιδεία, υγεία, ΑΜΕΑ, Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ, Πολιτική Κοροϊδια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δημοκρατικά δικαιώματα, νεολαία. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΧΟΛΗ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
Αρέσει σε %d bloggers: