Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : «Οχι» στη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ!

Κατά της διάσπασης του ΠΑΣΟΚ χάριν της σταθερότητας του πολιτικού συστήματος τάχθηκε ο Κ. Μητσοτάκης, παρεμβαίνοντας ταυτόχρονα στις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θα ήταν μια δραματική εξέλιξη για όλους αν το ΠΑΣΟΚ διασπαστεί», δήλωσε σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του «Αλτερ», εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι κίνδυνος διάσπασης υπάρχει εξαιτίας της συμπεριφοράς του Γ. Παπανδρέου. «Ο άνθρωπος πάει ανοιχτά σε ρήξη, έχει βγάλει το χατζάρι», υποστήριξε ερμηνεύοντας την προχτεσινή κίνηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την ΚΟ του Κινήματος. Το ερώτημα, συμπλήρωσε, είναι αν ο Γ. Παπανδρέου «πάει να τα σπάσει». Αν η απάντηση είναι καταφατική, τότε σύμφωνα με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ «δεν υπάρχει δύναμη στον κόσμο να τον σταματήσει».

Εκτίμησε ότι «τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, αλλά δεν είναι δυνατόν να ακολουθηθεί η ρήξη», καλώντας τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν τον Γ. Παπανδρέου να τον αποτρέψουν. Επιπλέον, υιοθέτησε τη θέση στελεχών του ΠΑΣΟΚ για επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή του αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην υπόθεση της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση που είχε ληφθεί (1993) από τους πολιτικούς αρχηγούς (πλην ΚΚΕ) για μη αναγνώριση αν στην ονομασία υπάρχει ο όρος Μακεδονία ή παράγωγό του. Αντίθετα, θεωρεί σωστή τη σημερινή θέση για αμοιβαία αποδεκτή λύση αλλά όχι «σκέτη Μακεδονία», υποστηρίζοντας ότι «η θέση μας είναι ισχυρή» και η χώρα μας «δεν έχει τίποτα να φοβηθεί». Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ του βέτο για τη μη ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ στην περίπτωση που δεν υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας. Σχολιάζοντας τη νέα κυβέρνηση, περιορίστηκε να δηλώσει ότι θα κριθεί εκ του αποτελέσματος, ενώ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ξεχωριστού υπουργείου Περιβάλλοντος, για να λυθεί το θέμα των χρήσεων γης…


Advertisements
Αναρτήθηκε στις Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : «Οχι» στη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ!
Αρέσει σε %d bloggers: