Ασφαλιστικό : Συλλαλητήρια – απάντηση στις 7 Νοέμβρη από το ΠΑΜΕ

Με αιχμή το Ασφαλιστικό, η Εκτελεστική Γραμματεία καθόρισε το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα. Πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη στις 10 Οκτώβρη στην Αθήνα

Με αιχμή το Ασφαλιστικό, αλλά και ζητήματα, όπως η ακρίβεια, οι συμβάσεις, ο προϋπολογισμός, η Παιδεία και η Υγεία, οι ταξικές δυνάμεις εντείνουν τις προσπάθειές του για την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων, της ταξικής απάντησης ενάντια στην ολομέτωπη αντεργατική επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων.Σε χτεσινή της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ αποφάσισε την οργάνωση συλλαλητηρίων σε όλη την Ελλάδα, στις 7 Νοέμβρη, με αιχμή τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση. Για την καλύτερη προετοιμασία τους, διοργανώνεται σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών της Αθήνας, την Τετάρτη 10 Οκτώβρη, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Ανάλογες συσκέψεις βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη ή θα προγραμματιστούν τις επόμενες μέρες σε όλη τη χώρα.

Στην ίδια κατεύθυνση, οι ταξικές δυνάμεις καλούν τα σωματεία να προχωρήσουν στην έκδοση ανακοινώσεων, στην πραγματοποίηση συνεδριάσεων και γενικών συνελεύσεων. Να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε το κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και ένταση του αγώνα να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων. Να παλέψουν για να μην περάσουν οι αντιασφαλιστικοί σχεδιασμοί. Να απαιτήσουν κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Να υιοθετήσουν και να διεκδικήσουν το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες τους.

Στη χτεσινή συνεδρίαση τόσο εισηγητικά από τον Γιώργο Μαυρίκο, όσο και στις τοποθετήσεις των μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας, τονίστηκε ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της ΝΔ, το προσχέδιο του προϋπολογισμού και οι αντιασφαλιστικοί σχεδιασμοί σηματοδοτούν την ένταση της αντεργατικής επίθεσης της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της ΕΕ. Στο Ασφαλιστικό επισημάνθηκε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί την τακτική της «σαλαμοποίησης» και σ’ αυτήν οι ταξικές δυνάμεις πρέπει να απαντήσουν αναδεικνύοντας ενιαία τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Ακόμα τονίστηκε ότι μετά τις εκλογές οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με μεγαλύτερη ευθύνη και αποφασιστικότητα πρέπει να εντείνουν την πάλη για να μπουν εμπόδια στις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές και στους σχεδιασμούς, να διεκδικηθούν αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Κανένας «διάλογος»

Σε δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ, μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, τονίζεται ειδικά για το Ασφαλιστικό ότι η σχεδιαζόμενη επίθεση θα χτυπήσει το σύνολο της εργατικής τάξης και ιδιαίτερα τη νεολαία και τις γυναίκες. Στην προσπάθειά της αυτή, η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει «για μια ακόμα φορά ως «δούρειο Ιππο» τον «κοινωνικό διάλογο», στον οποίο και στο παρελθόν συμμετείχαν οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Γνωρίζουν καλά οι εργαζόμενοι τα αποτελέσματα αυτών των διαλόγων». Καταλήγοντας, το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει ότι «το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα απορρίπτει τον «κοινωνικό διάλογο»» και καλεί τα σωματεία να οργώσουν τους χώρους δουλιάς για την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων.

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Ν.Δ., Π.Α.ΜΕ, ΠΑ.ΣΟ.Κ, Πολιτική Κοροϊδια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, ασφαλιστικό, καπιταλισμός, κοινωνική ασφάλιση. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ασφαλιστικό : Συλλαλητήρια – απάντηση στις 7 Νοέμβρη από το ΠΑΜΕ
Αρέσει σε %d bloggers: