Ημεροδρόμος 03-10-2007 : Ασφαλιστείτε!

Ενας «φίλος» από τα παλιά…

Εκτός απροόπτου, μεθαύριο Παρασκευή, καταφθάνει στην Ελλάδα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Μπιλ Κλίντον, προσκεκλημένος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου (και όχι του κ. Σημίτη, αυτή τη φορά).

Μιας και οι δεσμοί του Κλίντον με το ΠΑΣΟΚ είναι σφυρηλατημένοι στο καμίνι της …«κεντροαριστεράς»

*

(θυμίζουμε:

α) για το χατίρι του Κλίντον, το ΠΑΣΟΚ, αφού ενέπλεξε τη χώρα στο βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας, κατόπιν ανέσυρε χουντικούς νόμους για να απαγορεύσει την αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψή του, το 1999, κατέστησε την Αθήνα πόλη κατεχόμενη από τους Αμερικανοτσολιάδες και μετέτρεψε τη διαδήλωση σε κυνήγι κεφαλών διαδηλωτών τους οποίους τα ΜΑΤ του κ. Χρυσοχοΐδη ψέκαζαν με χημικά έως και δέκα χιλιόμετρα (!) μακριά από το Σύνταγμα,

β) ο κ. Παπανδρέου, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς έχει ταχθεί επισήμως υπέρ της νίκης των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, επιφανές στέλεχος των οποίων είναι ο Μπιλ και η διεκδικήτρια του θώκου σύζυγός του, η Χίλαρι,

γ) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δ. Ρέππας, είχε δηλώσει ότι το ΠΑΣΟΚ κατατάσσει τον Κλίντον στη λαμπρή οικογένεια της «κεντροαριστεράς»)

*

έχουμε πρόταση:

Ας ενώσουν τη φωνή τους οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και ας ζητήσουν από τον «εκλεκτό» σύμμαχό τους να παραμείνει άλλη μια μέρα στην Ελλάδα, προσκαλώντας τον, επίσημα, το Σάββατο, στο Εθνικό τους Συμβούλιο.

Τι πιο χρήσιμο από έναν δεδηλωμένο φίλο του ΠΑΣΟΚ σαν τον Κλίντον, στο βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, να τους εξηγεί πώς θα πραγματοποιήσουν την «αριστερή» τους στροφή…

**********************

«Το ΠΑΣΟΚ δεν έχασε τις εκλογές επειδή δεν ήταν αρκετά αριστερό ή αρκετά εκσυγχρονιστικό ή αρκετά φιλολαϊκό».

Αλλά τότε γιατί τις έχασε; Ε, λοιπόν, και για να ξέρετε, τις έχασε επειδή ήταν …«απ’ όλα»!

*

Η παραπάνω εμβρυθέστατη ανάλυση περιέχεται σε άρθρο της κ. Διαμαντοπούλου («Βήμα», 23/9/2007). Τι κρίμα, επομένως, που ένας τέτοιος πολιτικός νους δεν έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Ευτυχώς, πάντως, που η απώλεια φαίνεται να καλύπτεται σε κάποιο βαθμό από τον υποψήφιο Τζιώτη. Ειδάλλως, θα μιλούσαμε για δυσαναπλήρωτο κενό…

****************

Οποιος ανοίξει στο διαδίκτυο τη σελίδα της ΟΚΕ στην ηλεκτρονική της διεύθυνση (www.oke.gr), θα δει ότι δεσπόζει η φωτογραφία του προέδρου της, του κ. Χρήστου Πολυζωγόπουλου.

Κάτω δε από τη φωτογραφία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αναγνώσουν το «Μήνυμα του Προέδρου της ΟΚΕ».

Πάρτε μια γεύση από το «Μήνυμα του Προέδρου»:

*

«(…) Ο κοινωνικός διάλογος έχει ως στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνεννόησης, συναίνεσης και συνευθύνης, προκειμένου να οδηγήσει στην πρόοδο των χωρών και την ευημερία των πολιτών.

Η ελληνική Ο.Κ.Ε., ως θεσμικός εκφραστής της κοινωνίας, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ώστε να γίνει πιο ουσιαστικός και πιο αποτελεσματικός ο κοινωνικός διάλογος στην ελληνική κοινωνία».

*

Αυτά αναφέρει ο Πρόεδρος στο Μήνυμά του.

Δεδομένου τώρα ότι:

α) οι διαδικασίες έναρξης του «κοινωνικού διαλόγου» για το Ασφαλιστικό άνοιξαν,

β) η ΟΚΕ αυτοσυστήνεται (και είναι) ο «θεσμικός εκφραστής» της «κοινωνικής συνεννόησης, συναίνεσης και συνευθύνης» και

γ) αποτελεί τον βασικό συνομιλητή της εκάστοτε κυβέρνησης για την προώθηση των αντιλαϊκών πολιτικών,

το ερώτημα που τίθεται είναι τούτο:

Ποιον ακριβώς «πόλο» του ΠΑΣΟΚ θα εκπροσωπεί ο κ. Πολυζωγόπουλος την ώρα που ως πρόεδρος της ΟΚΕ θα κάθεται στο τραπέζι πάνω στο οποίο θα κοπούν φέτες τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων;

Θα εκπροσωπεί τον Παπανδρέου; Τον Βενιζέλο; Τον Σκανδαλίδη; ΄Η μήπως (όπως πιστεύουμε εμείς) θα εκπροσωπεί το …«όλον ΠΑΣΟΚ»;

***********************

«Δημόσιο» ΕΣΥ…

Η Ελλάδα της «επανίδρυσης», από την άποψη των παροχών Υγείας στο λαό της, βρίσκεται, καταϊδρωμένη, στην 22η θέση στην Ευρώπη (και στην τελευταία μεταξύ των «15» της ΕΕ), σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε σουηδική εταιρεία με θέμα την αποτελεσματικότητα των συστημάτων περίθαλψης (δημοσιεύτηκε χτες στην «Καθημερινή»). Το «επίτευγμα» του πρώην και του νυν υπουργού, των κ. κ. Κακλαμάνη – Αβραμόπουλου, είναι αυταπόδεικτο. Ειδικά αν συνυπολογιστεί ότι αντίστοιχες έρευνες παλιότερα κατέτασσαν την Ελλάδα στη 17η θέση…

*

Πρόκειται για στοιχεία, όσον αφορά στο …δημόσιο σύστημα Υγείας στην Ελλάδα, που πριν τους Σουηδούς ή τους «φίλους» μας στις Βρυξέλλες, τα γνωρίζουν (από την καλή) οι Ελληνες εργαζόμενοι.

Ποια είναι η αλήθεια, λοιπόν, για τη «δημόσια» Υγεία στην Ελλάδα:

α) Οι Ελληνες ξοδεύουν, κατά μέσο όρο, τουλάχιστον 1.500 ευρώ το χρόνο για την Υγεία.

β) Το 35,7% των νοσοκομειακών δαπανών και το 59,2% των ιατρικών επισκέψεων δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

γ) Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μέσα στη δεκαετία του ’90 αύξησαν κατά 806% τα νοσήλια που καταβάλλουν τα Ταμεία και οι ανασφάλιστοι στα νοσοκομεία.

δ) Το ΠΑΣΟΚ άρχισε και η ΝΔ διατήρησε το μέτρο της λειτουργίας ιδιωτικών ιατρείων στα νοσοκομεία. Μόνο στον πρώτο ενάμιση χρόνο λειτουργίας τους το χαράτσι για τους ασθενείς έφτασε στα 28 εκατ. ευρώ.

ε) Το 1999 τα έσοδα των δημόσιων νοσοκομείων προέρχονταν σε ποσοστό 75,98% από τα νοσήλια και κατά 8,19% από τον προϋπολογισμό. Το 2006 τα έσοδα από νοσήλια ανήλθαν στο 82,13% και από τον προϋπολογισμό έπεσαν στο 3,5%.

στ) Το 2004 τα ελλείμματα του κλάδου Υγείας ήταν 474 εκατ. ευρώ. Το 2006 ξεπέρασαν τα 811 εκατ. ευρώ, ενώ, παράλληλα, τα βεβαιωμένα και μη εισπραχθέντα χρέη του ιδιωτικού τομέα ανέρχονται σε 3,6 δισ. ευρώ.

ζ) Η αναλογία νοσηλευτικού προσωπικού προς τον πληθυσμό για την Ελλάδα είναι 1/410, όταν στη Νορβηγία είναι 1/70, στη Γερμανία 1/90 και στην Ισπανία 1/230.

*

Κάπως έτσι εξηγείται ότι:

Ο τζίρος των ιδιωτικών επιχειρήσεων Υγείας την περίοδο 1997-2004 αυξήθηκε κατά 134%. Τι σημαίνει αυτό; Οτι πάνω από 2 δισ. ευρώ το χρόνο κατευθύνονται προς τα ταμεία των ιδιωτικών θεραπευτικών και διαγνωστικών κέντρων…

 

Advertisements
Αναρτήθηκε στις υγεία, ΚΚΕ, Καπιταλιστικά Κέρδη, ΛΑ.Ο.Σ, Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ, Πολιτική Κοροϊδια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, ασφαλιστικό, καπιταλισμός, κοινωνική ασφάλιση. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ημεροδρόμος 03-10-2007 : Ασφαλιστείτε!
Αρέσει σε %d bloggers: