33ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – «ΟΔΗΓΗΤΗ»

Με το ΚΚΕ για τη ζωή που μας αξίζει!

Στις 7 Οκτώβρη η κεντρική εκδήλωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Με μια μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα, την Κυριακή 7 Οκτώβρη, στις 20.00 μ.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο ολοκληρώνεται το ταξίδι του 33ου Φεστιβάλ, αφετηρία ταυτόχρονα μιας νέας εξόρμησης κοντά στους νέους και τις νέες.Στην εκδήλωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ενώ θα παραβρεθεί ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ), Μιγκέλ Μαδέιρα.

Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με τους καλλιτέχνες: Βασίλη Καζούλη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Μίλτο Πασχαλίδη, Φίλιππο Πλιάτσικα, Διονύση Τσακνή.

Ακόμα, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τη δολοφονία του Τσε Γκεβάρα, στο χώρο θα φιλοξενηθεί έκθεση πολιτικής αφίσας αφιερωμένη στον κομμουνιστή επαναστάτη και θα προβληθεί ειδικό βίντεο.

«Μη στριμώχνεσαι στα μέτρα τους – Με το ΚΚΕ για τη ζωή που μας αξίζει».

Με αυτό το κάλεσμα, της ανυπότακτης στάσης ζωής, της διεκδίκησης και του αγώνα, η ΚΝΕ απευθύνθηκε πλατιά στη νεολαία. Στα σχολεία, στις γειτονιές, στα πανεπιστήμια, στα κέντρα κατάρτισης, στα γραφεία, στα γιαπιά, στους δρόμους, στις πλατείες. Απηύθυνε κάλεσμα στη νεολαία να απαιτήσει αυτά που ονειρεύεται, αυτά που της αξίζουν. Να μην κάνει εκπτώσεις από το μέλλον της. Κάλεσε σε αγώνα με διέξοδο, με προοπτική.

Γιατί: Οι νέοι έχουν όνειρα. Και τα όνειρά τους στριμώχνονται καθημερινά: Οταν πηγαίνουν στη δουλιά ήλιο με ήλιο. Οταν παίρνουν το μισθό τους και η τσέπη παραμένει άδεια. Οταν διαπιστώνουν ότι οι λέξεις «ένσημο» και «σύνταξη» είναι και πάλι προς κατάκτηση. Οταν συνωστίζονται στις ουρές του ταμείου ανεργίας και των προγραμμάτων κατάρτισης για μια θέση στο όνειρο. Οταν αναγκάζονται να παπαγαλίζουν ολημερίς, για να περάσουν σε κάποια σχολή με το μέλλον να παραμένει αβέβαιο. Οταν εγκαταλείπουν το σχολείο, γιατί η τσέπη του εργάτη πατέρα τους δε σηκώνει τη «δωρεάν» Παιδεία. Οταν ακόμα και για να γυμναστούν πρέπει να βάλουν στην άκρη το χαρτζιλίκι τους για να γραφτούν σε κάποιον αθλητικό σύλλογο ή γυμναστήριο, για να πληρώσουν το «5Χ5». Οταν διαπιστώνουν ότι όσα σεμινάρια και αν παρακολουθήσουν τίποτα δεν αλλάζει στην ουσία της επαγγελματικής τους προοπτικής. Οταν για να φτιάξουν δική τους οικογένεια πρέπει να κάνουν οικονομίες για χρόνια ή να φεσωθούν μέχρι το λαιμό. Οταν δεν περισσεύει ούτε μια δεκάρα για ψυχαγωγία, ο κινηματογράφος και το θέατρο έχουν γίνει πολυτέλεια. Οταν οι διακοπές έχουν γίνει ακριβοθώρητο αγαθό. Οταν η διασκέδασή τους έχει μετατραπεί σε βραδιές βίντεο στο σπίτι και μια φορά στο τόσο σε ένα ξέσπασμα εκτόνωσης σε κάποιο μπαρ…

Γι’ αυτούς και άλλους τόσους και τόσους λόγους η πλατιά εξόρμηση της ΚΝΕ, που εντάθηκε στο πλαίσιο του 33ου Φεστιβάλ και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, δε σταματά στις 7 του Οκτώβρη. Εκείνη τη μέρα ξαναξεκινά. Με τη νέα δύναμη και ευθύνη που δίνει η ψήφος εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και νέων που έκαναν το βήμα και στήριξαν το ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές. Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ «οργώνουν» όλους τους χώρους εκπαίδευσης, δουλιάς και ψυχαγωγίας της νεολαίας. Για να πατήσουν σε γερά ποδάρια οι δεσμοί της νεολαίας με την ΚΝΕ, με το ΚΚΕ. Για να αντισταθούν, να αντεπιτεθούν οι εργαζόμενοι, οι νέοι και τα λαϊκά στρώματα στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης που βρίσκεται προ των πυλών.

Advertisements
Αναρτήθηκε στις ΚΚΕ, ΚΝΕ, νεολαία. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 33ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Αρέσει σε %d bloggers: