ΔΑΝΙΑ : Ολες οι γενιές στη διαδήλωση

Οι μαζικότερες κινητοποιήσεις της τελευταίας τουλάχιστον 20ετίας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης έγιναν την Τρίτη στη Δανία, με μεγαλύτερη αυτήν της Κοπεγχάγης. Αφορμή αποτέλεσε το άνοιγμα του Κοινοβουλίου μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και η κατάθεση του προϋπολογισμού. Εκτιμάται ότι πάνω από 70.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στη συντονισμένη κινητοποίηση, στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Ανάμεσά τους και οι Ελληνες μετανάστες, μέλη και οπαδοί του ΚΚΕ. Η διπλανή φωτογραφία, μάλιστα, αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα ότι το αγωνιστικό «παρών» έδωσαν όλες οι γενιές.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΑΝΙΑ

 

Δυναμικό «όχι» στην αντιλαϊκή πολιτική

 

Από τις μαζικότερες λαϊκές διαδηλώσεις της τελευταίας δεκαετίας πραγματοποιήθηκαν στη Δανία, την Τρίτη 2 Οκτώβρη, σε πέντε πόλεις, με μεγαλύτερη αυτήν της Κοπεγχάγης, έξω από το Κοινοβούλιο, που ξεπέρασε τους 70.000 διαδηλωτές. Οι διαδηλώσεις έγιναν με την ευκαιρία του ανοίγματος της Βουλής μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και της κατάθεσης του προϋπολογισμού.Τα ταξικά σωματεία της χώρας πήραν την πρωτοβουλία και μαζί με μαθητικές κοινότητες, φοιτητές τεχνικών σχολών και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, ξεπέρασαν τον εργοδοτικό συνδικαλισμό και τις παραινέσεις του περί «κοινωνικού διαλόγου» και πρόταξαν το λαϊκό ανάστημα στην αντιλαϊκή πολιτική. Μια πολιτική που συνεχίζεται και με τον ψευδεπίγραφο τίτλο των «Μεταρρυθμίσεων Ποιότητας» (που στηρίζουν και οι σοσιαλδημοκράτες) θέλει να αποτελειώσει όποια κοινωνική κατάκτηση έχει απομείνει. Ετσι προβλέπονται ιδιωτικοποιήσεις σε Παιδεία και Υγεία, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, εφαρμογή ενός προγράμματος τύπου «Καποδίστρια», για να περνούν οι πιο αντιδραστικές αλλαγές μέσω Τοπικής Αυτοδιοίκησης, άμεση κατάργηση κάθε μέτρου πρόνοιας και μεγάλες φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο.

Μαζικό «παρών» στη λαϊκή κινητοποίηση έδωσε και η ΚΟ Δανίας του ΚΚΕ.

Advertisements
Αναρτήθηκε στις ΚΚΕ, Καπιταλιστικά Κέρδη, διεθνή, καπιταλισμός. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΑΝΙΑ : Ολες οι γενιές στη διαδήλωση
Αρέσει σε %d bloggers: