ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ: Μήνυμα αντίστασης από το ΠΑΜΕ

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε και χτες το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στην κυβέρνηση και τους βιομήχανους, αμέσως μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας της ΓΣΕΕ με τον υπουργό Απασχόλησης.

Θα τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη!

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε και χτες το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στην κυβέρνηση και στους βιομηχάνους, αμέσως μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας της ΓΣΕΕ με τον υπουργό Απασχόλησης

Avaton

«Διαβεβαιώνουμε την κυβέρνηση και τους βιομηχάνους ότι το ΠΑΜΕ θα τους κάνει τη ζωή δύσκολη. Θα υπερασπίσουμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, παλεύοντας ταυτόχρονα για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών».Με αυτά τα λόγια, ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, έστειλε χτες το μήνυμα των ταξικών δυνάμεων αμέσως μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας της ΓΣΕΕ με τον υπουργό Απασχόλησης, Β. Μαγγίνα, κατά την οποία ο τελευταίος την κάλεσε να συμμετέχει στο «διάλογο» – απάτη για το Ασφαλιστικό.

Οσον αφορά στην πρόσκληση – πρόκληση της κυβέρνησης, το στέλεχος του ΠΑΜΕ σημείωσε: «Το ΠΑΜΕ έχει μια σταθερή και συνεπή θέση για τον «κοινωνικό διάλογο» ανεξάρτητα ποιος είναι στην κυβέρνηση. Γι’ αυτό δε θέσαμε κανέναν όρο. Εμείς δεν μπαίνουμε σε αυτό το σικέ παιχνίδι. Και όπως είπαμε και μέσα στον υπουργό, πρέπει να έχουν καθαρό ότι για την Κοινωνική Ασφάλιση θα χυθεί αίμα».

Ανοιχτή πόρτα από την πλειοψηφία

Οπως φάνηκε και χτες, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δεν αποκλείει τη συμμετοχή της στο «διάλογο» και επί της ουσίας ψάχνει να βρει δικαιολογίες και προσχήματα για να συμμετάσχει. Σε αυτά τα πλαίσια, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γ. Παναγόπουλος δήλωσε ότι «η ΓΣΕΕ θεωρεί τον διάλογο αναντικατάστατο εργαλείο. Ομως ο διάλογος δεν μπορεί να είναι ναρκοθετημένος». Και ζήτησε «να εξασφαλιστούν καλές προϋποθέσεις, για να μπορέσουμε να συζητήσουμε για το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης».

Ενα βήμα πιο πέρα, ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ και επικεφαλής της ΔΑΚΕ τάχτηκε ανοιχτά υπέρ ενός «σοβαρού και και υπεύθυνου διαλόγου». Ενώ ο επικεφαλής της «Αυτόνομης Παρέμβασης» (ΣΥΝ) όψιμα ανακάλυψε ότι «η ΓΣΕΕ οφείλει να πει όχι στον προσχηματικό διάλογο».

Προκαλεί η κυβέρνηση

Κατά την έξοδό του από τη συνάντηση, ο υπουργός Απασχόλησης κράτησε κλειστά τα χαρτιά του και δεν απάντησε επί της ουσίας σε καμία ερώτηση. «Δεν έχω να σας πω τίποτα σε κανένα θέμα», ήταν η απάντησή του για το ζήτημα της χρηματοδότησης του Ασφαλιστικού. Ερωτηθείς για την άρνηση του ΚΚΕ και του «ΣΥΝ» να συμμετέχουν στο διάλογο είπε ότι «η συμμετοχή ή μη στο διάλογο είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός. Εγώ δεν κρίνω…»

Ομως λίγο νωρίτερα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ επιτέθηκε στα συνδικάτα εκείνα που ήδη ετοιμάζουν την αντίστασή τους στην επίθεση της κυβέρνησης. «Δεν έχουμε το δικαίωμα να υποκύπτουμε σε αντιδράσεις που μεθοδεύονται από οργανωμένες μειοψηφίες και ομάδες προνομιούχων», ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός. Ενώ για το στημένο «διάλογο» είπε προκλητικά ότι «η ακινησία και η άρνηση είναι η πιο αντιλαϊκή επιλογή»!

Απαντώντας στους προκλητικούς ισχυρισμούς του πρωθυπουργού, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Αν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της ΝΔ προωθούσαν στο Ασφαλιστικό φιλολαϊκά μέτρα, δε θα χρειάζονταν κανένα διάλογο. Θα τα έπαιρναν και ο λαός θα τους χειροκροτούσε, δίχως διάλογο. Αλλά επειδή τα μέτρα τους είναι αντεργατικά – αντιλαϊκά, γι’ αυτό ακριβώς επιζητούν τον «κοινωνικό διάλογο»».

Συνεχίζονται οι συναντήσεις

Στις άλλες δύο χτεσινές συναντήσεις του υπουργού Απασχόλησης, οι ηγεσίες της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ δήλωσαν πρόθυμες να συμμετέχουν στο στημένο «διάλογο», αναγνωρίζοντας τις «καλές προθέσεις της κυβέρνησης». Σήμερα, ο υπουργός Απασχόλησης θα συναντηθεί με την ΑΔΕΔΥ, την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) και τον ΣΕΒ. Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, υποστηρίζει ότι «η μέχρι σήμερα πολιτική της κυβέρνησης δεν επιτρέπει συμμετοχή σε διαλόγους…», ωστόσο, αφήνει «ανοιχτό το παράθυρο», αφού προσθέτει πως προσέρχεται στη σημερινή συνάντηση «για την προώθηση λύσεων στα προβλήματα που υπάρχουν και τη θετική αντιμετώπιση των διεκδικήσεων…».

Τέλος, στο «διάλογο» που στήνει η κυβέρνηση, εκτός από το ΠΑΣΟΚ, έτοιμος να συμμετέχει δήλωσε και ο ΛΑ.Ο.Σ.

Advertisements
Αναρτήθηκε στις ΚΚΕ, Ν.Δ., Π.Α.ΜΕ, ΠΑ.ΣΟ.Κ, Πολιτική Κοροϊδια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, ασφαλιστικό, καπιταλισμός, κοινωνική ασφάλιση. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ: Μήνυμα αντίστασης από το ΠΑΜΕ
Αρέσει σε %d bloggers: