ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ : Συντονίζουν τον αγώνα τους

Με επιτροπές αγώνα διεκδίκησης της πραγματικής αποκατάστασής τους, απαντούν οι πυρόπληκτοι σε Μεσσηνία και Λακωνία στα μέτρα της κυβέρνησης. Συνάντηση για συντονισμό της δράσης και στην Ηλεία.

ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΗΛΕΙΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Εκδηλώσεις για το συντονισμό της δράσης

ICON

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας και η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» Ηλείας καλούν σε συζήτηση – συγκέντρωση τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους και συνεταιρισμούς της αγροτιάς, τα επαγγελματικά σωματεία, τους επιστημονικούς, πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς φορείς του νομού, όλους τους εργαζόμενους, στο πλαίσιο της ανάγκης για οργάνωση κοινής δράσης των εργαζομένων των πυρόπληκτων περιοχών στην Ηλεία. Η συζήτηση – συγκέντρωση θα γίνει τη Δευτέρα 8 Οκτώβρη, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων της Νομαρχίας Ηλείας (Μανωλοπούλου 31, Πύργος).Οπως σημειώνεται στην κοινή ανακοίνωση – πρόσκληση, επιβεβλημένη «είναι η ανάγκη ανάπτυξης αγωνιστικού διεκδικητικού κινήματος στο νομό με κύριο αίτημα την άμεση λήψη και εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας».

Η πρωτοβουλία αυτή – επισημαίνεται – κρίνεται άκρως επιβεβλημένη μετά και τις «προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, τις πρόσφατες αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηλείας και του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για εφησυχασμό». Τέλος, τονίζεται ότι: «Με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές και δόλωμα τον αγροτουρισμό, επιταχύνουν την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, το ξεκλήρισμα των αγροτοκτηνοτρόφων και το ξεπούλημα φιλέτων γης των πυρόπληκτων περιοχών σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».

Στη Μεσσηνία

Η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ απευθύνει, επίσης, πλατύ κάλεσμα στα εργατικά σωματεία, στους συλλόγους και συνεταιρισμούς της αγροτιάς, στα επαγγελματικά σωματεία, στους επιστημονικούς, πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς φορείς του νομού, σε όλους τους εργαζόμενους, να πάρουν μέρος στη σύσκεψη που διοργανώνει για τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα, τη Δευτέρα 8 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.


ΑΡΚΑΔΙΑ

Η αγανάκτηση να μετατραπεί σε οργανωμένη πάλη

Ξεκινούν σήμερα οι περιοδείες κλιμακίου της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας του ΚΚΕ στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές

Ξεκινούν σήμερα οι περιοδείες στις πληγείσες περιοχές της Αρκαδίας, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ. Επικεφαλής του κλιμακίου του Κόμματος θα είναι ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Το πρόγραμμα της διήμερης περιοδείας έχει ως εξής:

Σήμερα, Πέμπτη 4 Οκτώβρη: Στις 6.30 μ.μ., περιοδεία στο χωριό Τουρκολέκκα Μεγαλόπολης. Στις 8 μ.μ., στο χωριό Χιράδες Μεγαλόπολης.

Αύριο, Παρασκευή 5 Οκτώβρη: Στις 7 π.μ., περιοδεία στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και ειδικότερα στο ορυχείο Μαραθούσα. Στις 11 π.μ., συγκέντρωση και περιοδεία στο εργοστάσιο «Ρόκα» στην Τρίπολη. Στη 1.30 μ.μ., συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής. Στις 6 μ.μ., περιοδεία στο χωριό Σκορτσινού και στις 8 μ.μ., συγκέντρωση στο χωριό Λεοντάρι του Δήμου Φαλαισίας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Αρκαδίας σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «η δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση που επικρατεί στα χωριά πρέπει να μετατραπεί σε οργανωμένη πάλη, διαφορετικά θα διευκολυνθεί η μέχρι τώρα πολιτική, θα προωθηθεί με πιο γρήγορους ρυθμούς το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, η συρρίκνωση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγους μεγαλοαγρότες, η ερήμωση της υπαίθρου που προωθεί η μέχρι τώρα πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και η ΕΕ».

Στη συνέχεια, επισημαίνεται πως «οι μέχρι τώρα ενέργειες και τα μέτρα δεν είναι μόνο ανεπαρκή, είναι και παραπλανητικά. Αν συνεχιστούν, είναι βέβαιη μια δεύτερη καταστροφή από τις πλημμύρες, που μοιραία θα οδηγήσει στην εγκατάλειψη και στην παραπέρα ερήμωση των χωριών».

Καταλήγοντας, η ΝΕ καλεί τους κατοίκους των χωριών που επλήγησαν «να συγκροτήσουν τώρα σε κάθε χωριό και κάθε δήμο Επιτροπές Αγώνα, για να διεκδικήσουν όλα εκείνα τα μέτρα που θα τους επιτρέψουν να μείνουν στον τόπο τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας».

ΛΑΚΩΝΙΑ

Συγκροτούν Συντονιστική Επιτροπή

Η δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής από τους πληγέντες στη Λακωνία, που ενδέχεται να συσταθεί τις επόμενες μέρες, είναι η απάντηση των φτωχών αγροτών, κτηνοτρόφων, επαγγελματιών και εργαζομένων, με στόχο τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σαν συνέπεια των καταστροφικών πυρκαγιών.

Μερικά από αυτά που αναδείχτηκαν και μέσα από τις περιοδείες σε χωριά της Λακωνίας κλιμακίων της Νομαρχιακής Επιτροπής Λακωνίας του ΚΚΕ, που ολοκληρώθηκαν χτες, είναι η έλλειψη ζωοτροφών, οι πενιχρές αποζημιώσεις και η ανάγκη για αντιπλημμυρικά έργα.

Κάτοικοι των χωριών Αγριάνοι, Αγ. Ανάργυροι, Χρύσαφα, Καλλιθέα και Δαφνί κατήγγειλαν, μεταξύ άλλων, ότι η επιχορήγηση του κράτους για τις ζωοτροφές από το ένα κιλό την ημέρα μειώθηκε στο μισό – ονομαστικά καθώς η συσκευασία είναι 330 γραμμάρια – τη στιγμή που το ζώο για να τραφεί κανονικά θέλει τουλάχιστον τρία κιλά ημερησίως.

Advertisements
Αναρτήθηκε στις περιβάλλον, ΚΚΕ, Καπιταλιστικά Κέρδη, Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ, Πολιτική Κοροϊδια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Φωτιά, αλληλεγγύη. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ : Συντονίζουν τον αγώνα τους
Αρέσει σε %d bloggers: