Κάλεσμα για ταξική συστράτευση στους μετανάστες εργάτες

 

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας για την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας, στις 21 του Μάρτη

Πολύμορφη δράση αναπτύσσει το ΠΑΜΕ, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του στους μετανάστες (φωτ. από «χώρο υποδοχής μεταναστών» στη Χαλκίδα, που επισκέφτηκε το ΠΑΜΕ και παρέδωσε κουβέρτες)

Να παλέψουν ενάντια στην αντιμεταναστευτική πολιτική του κεφαλαίου, μαζί με ολόκληρη την εργατική τάξη, καλεί τους μετανάστες το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας, στις 21 του Μάρτη.

Το ΠΑΜΕ «χαιρετίζει όλους τους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας. Σφίγγει το χέρι ιδιαίτερα σ’ αυτούς που ξεπέρασαν τις δυσκολίες και οργανώθηκαν στα συνδικάτα και δίνουν καθημερινά τη μάχη ενάντια στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, μαζί με τους Ελληνες συναδέλφους τους. Οπως το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα, έτσι και η εργατική τάξη, ανεξάρτητα πού ζει και εργάζεται, ανεξάρτητα τι θρησκεία πιστεύει ή τι χρώμα και τι καταγωγή έχει είναι ενιαία και έχει πάντα αντίπαλο το κεφάλαιο και τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους του».

Απευθυνόμενο σε καθέναν ξεχωριστά τους μετανάστες, το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Καταλαβαίνεις πολύ καλά ότι δεν είναι όλοι φίλοι ή σύμμαχοί σου, όσοι σου χτυπούν την πλάτη ή σου ψιθυρίζουν «καλά» λόγια στο αυτί. Ξέρεις το ρόλο των περισσότερων «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» και των διαφόρων ΦΟΡΟΥΜ, των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των άλλων μηχανισμών του κεφαλαίου. Τα διάφορα ΦΟΡΟΥΜ και τα κόμματα που εξαγνίζουν την πολιτική της ΕΕ, μιλούν συχνά για τους μετανάστες, κρύβοντας την αλήθεια για την αντιμεταναστευτική, ρατσιστική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Θέλουν τους μετανάστες να μην έρχονται σε επαφή με τους στόχους και τις αξίες του ταξικού εργατικού κινήματος, για να μπορούν εύκολα να τους ενσωματώνουν στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Μονόδρομος η συσπείρωση στο ΠΑΜΕ

«Δεν έχεις να περιμένεις τίποτα ούτε από τη ΝΔ, ούτε από το ΠΑΣΟΚ, είναι κόμματα της πλουτοκρατίας», τονίζει το ΠΑΜΕ και καλεί τους μετανάστες να μη χάσουν άλλο χρόνο, γιατί τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα. Να πάρουν το συμπατριώτη τους, το φίλο τους, το συνάδελφό τους στη δουλειά και να έρθουν να συζητήσουμε στο συνδικάτο, στο ΠΑΜΕ. Καλεί όλο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και κάθε σωματείο ξεχωριστά να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την ένταξη των μεταναστών στα συνδικάτα, για τη δημιουργία επιτροπών μεταναστών στους κλάδους, για να δυναμώσει και να ισχυροποιηθεί το μέτωπο της ελπίδας ενάντια στην πολιτική των ιμπεριαλιστών.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε ενιαίο ταξικό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα, απλοποίηση των διαδικασιών για άδεια εργασίας και παραμονής και να καταργηθούν τα χαράτσια που πληρώνουν, ίσα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δημοκρατικά Δικαιώματα και ελευθερίες, ενάντια στην τρομοκρατία, συλλήψεις, απαγωγές, απελάσεις, μέτρα για την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας κ.ά.

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Π.Α.ΜΕ, εργατικά, μετανάστες. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κάλεσμα για ταξική συστράτευση στους μετανάστες εργάτες
Αρέσει σε %d bloggers: