Σήμερα ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ με το ΠΑΜΕ!

Στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα. Την ίδια ώρα σε Θεσσαλονίκη (Αγαλμα Βενιζέλου) και Πειραιά (Ηλεκτρικός Σταθμός)

Σήμερα απεργούμε! Συνεχίζουμε με πείσμα και αποφασιστικότητα τη μάχη που δίνουμε εδώ και εβδομάδες για την επιτυχία της σημερινής αναμέτρησης με την αντεργατική – αντιασφαλιστική πολιτική: Νεκρώνουμε γιαπιά, γραφεία, επιχειρήσεις, καταστήματα, κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε πόλη, κάθε χωριό. Μαζικοποιούμε τις απεργιακές φρουρές που θα δώσουν τη μάχη της περιφρούρησης από τα χαράματα, έξω απ’ τις πύλες των εργοστασίων, κόντρα στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς της εργοδοσίας. Βουλιάζουμε τις πλατείες και τους δρόμους, τα 64 σημεία σ’ όλη τη χώρα όπου η εργατική τάξη προγραμματίζει αγωνιστικά ραντεβού με το ΠΑΜΕ. Εργατοϋπάλληλοι, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι, αγρότες, με τα παιδιά, με ολόκληρη την οικογένειά τους, ανταμώνουν στο δρόμο του αγώνα που υπηρετεί και χαράσσει με συνέπεια το ΠΑΜΕ, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, κόντρα στους νόμους της «ανταγωνιστικότητας».

Η σημερινή απεργία και πρέπει και μπορεί να αποτελέσει αφετηρία νέων αγώνων, πιο μεγάλων, πιο δυνατών, πιο αποτελεσματικών. Κάνοντας εκτίμηση της δουλειάς που έχει γίνει μέχρι σήμερα, η εργατική τάξη καλείται να ορίσει τους επόμενους στόχους της. Με επιδίωξη να δυναμώσει ο αγώνας της, ανεξάρτητα από την κατάληξη που θα έχει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Η αντεργατική – αντιλαϊκή επίθεση, άλλωστε, ούτε ξεκινά, ούτε σταματά με την κατάθεση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Είναι επίθεση ολομέτωπη, επίθεση που εντείνεται. Γι’ αυτό και στο στόχαστρο των εργατοϋπαλλήλων, συνολικά του λαού, πρέπει να βρεθεί το σύνολο της πολιτικής που στηρίζει την κερδοφορία του κεφαλαίου. Και είναι η εργατική τάξη που πρέπει να αναλάβει τον πρωτοπόρο ρόλο που της αναλογεί, βροντοφωνάζοντας και κάνοντας καθημερινά πράξη το σύνθημα «Τέρμα πια στις αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο, ή με τους εργάτες»!

Ξεχωριστή θέση έχουν στη σημερινή αναμέτρηση οι εργαζόμενες γυναίκες, οι μητέρες, οι νέοι, οι χιλιάδες που εγκλωβίζονται στην εξαθλίωση της «ευελφάλειας». Ολοι αυτοί που πρώτοι βρίσκονται στο στόχαστρο του κεφαλαίου και των κομμάτων του, καλούνται να βρεθούν στην πρώτη γραμμή των σημερινών απεργιακών διαδηλώσεων του ΠΑΜΕ. Η επιτυχία της σημερινής και κάθε άλλης μάχης κρίνεται από την ισχυροποίηση των συνδικάτων, τη σφυρηλάτηση των δεσμών του ΠΑΜΕ με όλο και περισσότερους εργάτες, τη σταθεροποίηση της παρέμβασης στους τόπους δουλειάς, την κινητοποίηση νέων δυνάμεων. Από το πώς θα οργανωθεί ο αγώνας για τον απεγκλωβισμό όλο και περισσότερων εργαζομένων, από τη μοιρολατρία, τις αυταπάτες, την απογοήτευση και την αποφασιστική τους ένταξη στην πάλη με ταξικό προσανατολισμό, σε κατεύθυνση σύγκρουσης με τα συμφέροντα του κεφαλαίου.


 

Διεκδικούμε

  • Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.
  • Αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια. Κατάργηση της ιδιωτικής – επιχειρηματικής δραστηριότητας. Κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων για τον κλάδο Υγείας.
  • Πλήρη – σταθερή εργασία.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης των Ταμείων από το κράτος και την εργοδοσία. Επιστροφή των κλεμμένων, καταβολή του συνόλου των ποσών που οφείλουν.
  • Σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού. Κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ για μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους. Διπλασιασμό της σύνταξης του ΟΓΑ.
  • Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες, για τους μισθωτούς, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους. Πέντε (5) χρόνια λιγότερο για τα Βαρέα – Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ). Διεύρυνση των ΒΑΕ. Ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας. Προστασία της μητρότητας.
  • Κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4.050 μέρες εργασίας.
  • Συνταξιοδότηση ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια ή 9.000 μέρες εργασίας.
  • Νομιμοποίηση των μεταναστών, ισοτιμία δικαιωμάτων, δικαίωμα μεταφοράς ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη χώρα προέλευσης.
Advertisements
Αναρτήθηκε στις Απεργία, Π.Α.ΜΕ, εργατικά. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σήμερα ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ με το ΠΑΜΕ!
Αρέσει σε %d bloggers: