Κλιμάκωση στους δρόμους του ταξικού αγώνα

Οι εργατοτεχνίτες της Ζώνης έδωσαν χτες το σύνθημα για την κορύφωση της πολύμορφης πάλης που σχεδιάζει το ΠΑΜΕ

Οι εργάτες της Ζώνης ανεβαίνουν την Πειραιώς

Η μάχη για την Κοινωνική Ασφάλιση όχι μόνο δε σταματά με την ψήφιση του νομοσχεδίου, που ολοκληρώνεται την ερχόμενη βδομάδα στη Βουλή, αλλά συνεχίζεται με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς. Για να πάρει συνολική απάντηση η πολιτική που ευθύνεται για το διαχρονικό πετσόκομμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Για συντάξεις και παροχές στο ύψος των πραγματικών αναγκών των εργαζομένων. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν οι ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ, προετοιμάζοντας τις επόμενες πολύμορφες κινητοποιήσεις και απεργιακούς αγώνες.

Αυτό το μήνυμα έκαναν πράξη χτες και οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, κλιμακώνοντας τη μάχη για την Κοινωνική Ασφάλιση, για το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Για να γυρίζουν σπίτια τους σώοι και αρτιμελείς από το μεροκάματο. Το μεσημέρι επί δύο και πλέον ώρες έθεσαν υπό τον κλοιό τους το κέντρο της Αθήνας.

Με τα πανό και τα συνθήματά τους διαμήνυσαν ότι «Τα Ταμεία χτίστηκαν στων εργατών τις πλάτες, δεν τα παζαρεύουμε στους κεφαλαιοκράτες», «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Τα λιμάνια ανήκουν στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το πολυεθνικό». Ξεκαθάρισαν ότι «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» και, παράλληλα, έστειλαν σαφές μήνυμα προς τους συμβιβασμένους βροντοφωνάζοντας: «ΓΣΕΕ εργατών, όχι των εργοδοτών».

Οι εργάτες της Ζώνης, στα πλαίσια παύσης εργασιών που κήρυξαν τα ταξικά σωματεία τους, κατέφτασαν με πούλμαν στην πλατεία Κουμουνδούρου, στη 1.30 το μεσημέρι. Από εκεί ξεκίνησαν πορεία. Πρώτος σταθμός το κτίριο του υπουργείου Απασχόλησης στην Πειραιώς και στη συνέχεια στο κτίριο του υπουργείου στη Σταδίου, όπου απαίτησαν συνάντηση με την υπουργό Φ. Πετραλιά. Ωστόσο, αυτοί που τους «υποδέχτηκαν» και στα δύο κτίρια ήταν οι ισχυρές δυνάμεις καταστολής. Οι εργάτες, δίνοντας την κατάλληλη απάντηση, «στόλισαν» τα δύο κτίρια με αυγά και ντομάτες.

Από τους προέδρους των σωματείων Σωτήρη Πουλικόγιαννη του Μετάλλου, Θανάση Παναγιωτόπουλο των Ηλεκτρολόγων Πλοίων και Γιάννη Δεληγιάννη των Αμμοβολιστών, ειπώθηκε από την ντουντούκα ότι η κινητοποίηση αυτή ήταν «μόνο η αρχή». Οι εργάτες της Ζώνης την ερχόμενη Πέμπτη 3 Απρίλη θα κάνουν, στις 12 το μεσημέρι, ξανά παύση εργασιών και στη συνέχεια θα συγκεντρωθούν στο νέο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και έπεται συνέχεια.

Advertisements
Αναρτήθηκε στις ΚΚΕ, Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ, ασφαλιστικό, εργατικά. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κλιμάκωση στους δρόμους του ταξικού αγώνα
Αρέσει σε %d bloggers: