ΓΣΕΕΒ

«Ο φασισμός δεν έρχεται απ’ το μέλλον»!

Στην Τσεχία το καθεστώς απαγορεύει τη δράση και λειτουργία της Κομμουνιστικής Νεολαίας επειδή τα δικαστήρια έθεσαν εκτός νόμου τη μαρξιστική – λενινιστική της ιδεολογία και τη θέση της οργάνωσης υπέρ της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής!

Στην ΕΕ οι σοσιαλδημοκράτες προωθούν από την πίσω πόρτα το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό μνημόνιο και μπαίνουν στην πρωτοπορία του αντιδραστικού συρφετού που πασχίζει να συκοφαντήσει το σοσιαλισμό τσουβαλιάζοντάς τον με το ναζισμό!

Στη Λετονία, την Εσθονία και τη Λιθουανία χτίζονται μνημεία υπέρ των ναζί, γίνονται παρελάσεις συνεργατών των Ες-Ες υπό την αιγίδα των κυβερνώντων, οι κομμουνιστές έχουν τεθεί στην παρανομία, πλατιά στρώματα πληθυσμών ζουν στο περιθώριο λόγω της ιδεολογικής τους τοποθέτησης και της εθνικής τους καταγωγής!

*

Ολα αυτά με την πλήρη στήριξη της «Αγίας Οικογένειας» των Βρυξελλών. Η ΕΕ, το υποτιθέμενο «κοινό σπίτι» όλων των Ευρωπαίων, η εγγυήτρια – τάχα μου – δύναμη των δημοκρατικών και κοινωνικών ελευθεριών, δεν αρκείται να έχει στις τάξεις της τους φασίστες που συνεργάστηκαν με τον Χίτλερ και που αναβιώνουν τις πρακτικές του.

Η ΕΕ αναδεικνύεται σε «ιθύνοντα νου» της ανελευθερίας, του κυνηγιού μαγισσών, της συκοφαντίας, της παραχάραξης της Ιστορίας, του πρωτόγονου αντικομμουνισμού.

*

Ο Φώντας Λάδης το είχε περιγράψει προφητικά:

*

Ο Φασισμός δεν έρχεται απ’ το μέλλον, καινούριο κάτι τάχα να μας φέρει/

τι κρύβει μες στα δόντια του το ξέρω, καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι/

Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν και χάνονται βαθιά στα περασμένα/

οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν, μα όχι και το μίσος του για σένα/

Ο Φασισμός δεν έρχεται από μέρος που λούζεται στον ήλιο και στ’ αγέρι/

το κουρασμένο βήμα του το ξέρω και την περίσσια νιότη μας την ξέρει.

Μα πάλι θε’ ν’ απλώσει σαν χολέρα, πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου

και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα, αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου/

Τον Φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον! Δε θα πεθάνει μόνος· τσάκισέ τον!

*

ΥΓ: Εχει περάσει μια βδομάδα από τη στιγμή που η Αλέκα Παπαρήγα έθεσε τον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας ενώπιον των ευθυνών του, περιγράφοντας στη Βουλή αυτή την άθλια αντικομμουνιστική «βιομηχανία» που έχει στηθεί σε μια σειρά χώρες της ΕΕ. Οι «αριστεροί» του ΣΥΝ δεν έχουν ψελλίσει «κιχ». Εκτός από τη βαθιά τους πίστη στην «Ευρώπη των λαών» είναι βλέπετε κι απασχολημένοι με το να κάνουν «κόνξες» στο ΠΑΣΟΚ.

Του Αντρέα Πετρουλάκη (από την «Καθημερινή»)


 

«Πάει, την «ψώνισε»»!

ICON

Προτείνουμε να διαβάζετε τις συνεντεύξεις του Τσίπρα. Η τελευταία, μάλιστα (στα «Νέα» του περασμένου Σαββάτου) είναι «περιβόλι». Εκεί – ανάμεσα στα άλλα – θα δείτε τούτον τον… μπαρουτοκαπνισμένο (τον Τσίπρα) να αποκαθηλώνει μέχρι και τον… Τσε Γκεβάρα!

Μάθετε, λοιπόν, ότι ο Τσε έπασχε (κατά τον Τσίπρα) από «τυχοδιωκτισμό»! Επιπλέον, ο Τσε (πάντα σύμφωνα με τον Τσίπρα) ήταν και επικίνδυνος για την ανθρωπότητα!

Ιδού το απόφθεγμα του κ. Τσίπρα για τον «τυχοδιωκτισμό» του Τσε Γκεβάρα:

«Αν κάτσει όμως κανείς και αναλύσει τις πολιτικές του θέσεις (σ.σ.: του Τσε) την περίοδο της κρίσης στον Κόλπο των Χοίρων, θα δει ότι είχε θέσεις πολύ ακραίες και επίσης ότι εάν εφαρμοζόταν αυτή η πολιτική, μπορεί να έβαζε σε παγκόσμιο κίνδυνο την ανθρωπότητα»!

Στακάτες κουβέντες! Ο «αριστερός» Τσίπρας έβαλε τον Τσε Γκεβάρα στη θέση του! `Η όπως λένε και στο χωριό μου: «Πάει, αυτός την «ψώνισε» για τα καλά»!
 

Πέμπτη φάλαγγα!

Οι κύριοι της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, αυτοί οι εργατοπατέρες, οι θρασύτατοι καρεκλοκένταυροι που έχουν κάτσει στο σβέρκο της εργατικής τάξης, αυτή η πέμπτη φάλαγγα των «προθύμων» στο πλευρό του ΣΕΒ και της εργοδοσίας, είναι εκείνοι που – τάχα μου – «παλεύουν» για ανθρώπινες συντάξεις!

Πώς «παλεύουν»; Οπως ακριβώς «παλεύουν» και για το μεροκάματο του εργάτη. Εβαλαν την υπογραφή τους (τρίτη διαδοχικά φορά) σε μια διετή σύμβαση που δίνει στον εργάτη «αύξηση»… ένα ευρώ! Που διαμορφώνει τον κατώτερο μισθό στα 572 ευρώ καθαρά! Με τόσα καλείται να ζήσει ο εργάτης! Με υπογραφή «ΓΣΕΕ»! Κι είναι αυτοί οι δημαγωγοί, τα δικομματικά παραρτήματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο συνδικαλιστικό κίνημα, που «αγωνίζονται» – λέει – για αύξηση των συντάξεων. Μόνο που οι συντάξεις που θα πάρουν οι εργαζόμενοι είναι συνάρτηση του μισθού τους. Του μισθού που αυτοί αποφάσισαν ότι θα αυξηθεί… ένα ευρώ!

*

ΥΓ: Πλάι μ’ αυτούς, χέρι – χέρι μ’ αυτούς, χειροκροτητές αυτωνών κάτω από το μπαλκόνι της ΓΣΕΕ, ήταν οι «αριστεροί» του ΣΥΝ στις συγκεντρώσεις κατά του Ασφαλιστικού. Οπως ακριβώς το θέλει ο σοφός λόγος: «Ομοιος ομοίω αεί πελάζει».

Οπως αναφέρθηκε στη χτεσινή ημερίδα του υπουργείου Υγείας με θέμα το «Εθνικό πρόγραμμα «Κοινωνική συνοχή και απασχόληση»», το όριο της φτώχειας ανά άτομο στην Ελλάδα είναι τα 471 ευρώ. Προφανώς, λοιπόν, οι χιλιάδες και χιλιάδες των συνταξιούχων του ΙΚΑ, που ζουν με την κατώτερη σύνταξη των 475 ευρώ, δεν ανήκουν στους «απλούς» φτωχούς. Είναι στην κατηγορία των φτωχών που διαθέτουν και τέσσερα ευρώ… ρέστα για να το γλεντήσουν!

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Αναρτήθηκε στις Ημεροδρόμος. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΓΣΕΕΒ
Αρέσει σε %d bloggers: