«Δημοκρατία της Αμερικανίας»

Πολιτική απάτη, δημαγωγία, ξεδιαντροπιά!

Ε, λοιπόν, ναι, η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Και επίσης επαναλαμβάνεται ως δημαγωγία και ως πολιτική απάτη! Πάντα, βέβαια, εκείνο που προηγείται του λαθρόβιου πολιτικού λόγου είναι το γράψιμο της Ιστορίας ως τραγωδία.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή:

Προχτές, ο κ. Παπανδρέου, ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη Βουλή απευθύνθηκε στους «υποψήφιους αγοραστές» και τους …προειδοποίησε: «Να ξεχάσουν τις ΔΕΚΟ, τα λιμάνια, τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ», καθότι όταν θα έρθει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση θα τους τα πάρει πίσω!

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι τη στιγμή που έλεγε τα παραπάνω ο κ. Παπανδρέου είχε μπει εντελώς μέσα στο πετσί του ρόλου. Δε γέλασε καθόλου… Η σοβαροφάνεια και το «στακάτο» ύφος συνηθίζεται από όσους περιγελούν τη νοημοσύνη της κοινωνίας.

*

Ας δούμε τώρα τι έχει γράψει η Ιστορία – η όχι και τόσο παλιά, ώστε να μη θυμάται ο κ. Παπανδρέου:

Το ΠΑΣΟΚ (το κόμμα που …απειλεί τους αγοραστές του δημόσιου πλούτου!) είναι το κόμμα που, ενώ το 1993 έλεγε πως

«το ΠΑΣΟΚ και οι Ελληνες πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής ένταξης, λένε ένα κατηγορηματικό «όχι» στην εκποίηση του ΟΤΕ και της δημόσιας περιουσίας (…)»,

αμέσως με το που έγινε κυβέρνηση, ξεπούλησε τα πάντα! Μάλιστα, και επειδή ακριβώς ξεπούλησε τη δημόσια περιουσία, έφτασε να πανηγυρίζει (!) κιόλας, λέγοντας τα ακόλουθα:

«Τα τελευταία χρόνια είχαμε ακολουθήσει «επιθετική» πολιτική στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, τόσο στις μετοχοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων όπως ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΗ, η ΕΧΑΕ, τα ΕΛΠΕ, κλπ. όσο και στις ιδιωτικοποιήσεις όπως για παράδειγμα με την Ιονική Τράπεζα, την ΕΤΒΑ, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τη Διώρυγα της Κορίνθου κλπ.»

Οι ομολογίες που διαβάσατε για τον μέγα ξεπουληματία (σ.σ. το ΠΑΣΟΚ ντε) περιέχονται σε περίοπτη θέση στο πρόγραμμα με το οποίο ζήτησε την ψήφο του ελληνικού λαού το 2004… ο κ. Παπανδρέου!

Αυτοί, που σήμερα «απευθύνουν προειδοποιήσεις» στους επίδοξους αγοραστές, είναι οι ίδιοι που στο «Κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ – Το σχέδιο για τη χώρα, Η αντίληψή μας, Οι προτάσεις μας, 2004 – 2008», σελ. 12 – αναλύουν παραστατικότατα την «επιθετικότητα» με την οποία ξεπούλησαν από τον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ μέχρι τη Διώρυγα της Κορίνθου!

*

Επίσης:

Με υπουργό τον κ. Παπανδρέου ήταν όταν το 1999, με το νόμο 2688/99 (ΦΕΚ Α40/99), το ΠΑΣΟΚ προχώρησε στη νομοθετική ρύθμιση για το ξεπούλημα των λιμανιών, πάνω στον οποίο πατάει σήμερα η ΝΔ για να ολοκληρώσει το έργο των προκατόχων της.

*

Ειδικά σε ό,τι αφορά τον ΟΤΕ, η υποκρισία ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Αν υπάρχει ένα κόμμα που έβαλε πλάτη για την εκποίηση του ΟΤΕ, αυτό το σκάνδαλο των σκανδάλων, είναι το ΠΑΣΟΚ.

Το μέγεθος, δε, της φάρσας στην οποία πρωταγωνιστεί σήμερα ο κ. Παπανδρέου και οι συντάκτες των λόγων που εκφωνεί, αποδεικνύεται περίτρανα στη διπλανή στήλη.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επιδιώκει να ενδυθεί το κοστούμι του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πατέρα του, Αντρέα Παπανδρέου. Εκείνος ήταν ο οποίος στις 7 Σεπτέμβρη 1993, παραμονές των εκλογών, έστειλε εκείνη την περίφημη …προειδοποιητική επιστολή στους τότε «υποψήφιους επενδυτές» του ΟΤΕ, υποστηρίζοντας ότι, με τον ερχομό του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, θα καταργούσε τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ. Τότε ήταν (είχαν κυκλοφορήσει και σχετική αφίσα την οποία η Χαριλάου Τρικούπη είχε μετατρέψει σε προεκλογικό χαρτοπόλεμο) που το ΠΑΣΟΚ «δεσμευόταν» να κάνει πράξη την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει σύσσωμη η κοινοβουλευτική του ομάδα, σύμφωνα με την οποία το μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ θα αποτελούνταν «από μία μετοχή» που θα ανήκει «εξ ολοκλήρου στο Ελληνικό Δημόσιο».

*

Τι έγινε στην πράξη;

Οι πάντες γνωρίζουν. Σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ, αφού πήρε τις εκλογές, ξεπούλησε τον ΟΤΕ! Από το «μία μετοχή» κι αυτή στο Δημόσιο, παρέδωσαν έναν ΟΤΕ που το 67% των μετοχών του ξεπουλήθηκε – επί των ημερών τους – στους ιδιώτες «υποψήφιους επενδυτές».

Τους ίδιους, τους οποίους «απειλούσε» τότε ο Αντρέας Παπανδρέου. Τους ίδιους τους οποίους «προειδοποιεί» σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου…

Ιδού η αφίσα με την οποία το ΠΑΣΟΚ είχε κατακλύσει την επικράτεια το 1993.

Τότε που «υπόσχονταν» έναν ΟΤΕ με μια μετοχή, που θα ανήκε στο Δημόσιο. Τότε που «απειλούσαν» τους «υποψήφιους επενδυτές» δι’ επιστολής του Αντρέα Παπανδρέου. Τότε που θα… καταργούσαν τους νόμους της ΝΔ σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού.

Τι έγινε όταν ήρθε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση; Οι «επενδυτές», στους οποίους θα «χάριζε» η ΝΔ τον ΟΤΕ, τελικά τον πήραν τον ΟΤΕ. Οχι από τη ΝΔ. Από το ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα που θα έμπαινε… «φραγμός» στο ξεπούλημα!

Αυτά είναι τα έργα τους. Κι αυτά ήταν τα λόγια τους. Ας κάνουν οι αναγνώστες την αναγωγή και τη σύγκριση μεταξύ πολιτικής δέσμευσης και πολιτικής ξεδιαντροπιάς.

Αναρτήθηκε στις Ημεροδρόμος. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Δημοκρατία της Αμερικανίας»
Αρέσει σε %d bloggers: