Ομοψυχία» και το βέτο των λαών

«Κλίμα ομοψυχίας» και «συστράτευσης» καλλιεργούν οι ηγεσίες της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ενόψει των αποφάσεων για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ. Θετικό είναι ότι για το ζήτημα της ονομασίας έχουν εγκαταλείψει την παλαιότερη εθνικιστική και αδιάλλακτη στάση και έχουν αποδεχτεί τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, που από την αρχή ήταν θέση του ΚΚΕ, αλλά μέχρι εκεί. Δεν μπορεί να υπάρξει κανένα «εθνικό μέτωπο» στο πλαίσιο του ζητήματος της ονομασίας που ορίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Οι λόγοι είναι προφανείς. Οι κυβερνήσεις των δύο μεγάλων κομμάτων έχουν στηρίξει και συνεχίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια και έχουν φτάσει στο σημείο να αναγνωρίσουν την επαναχάραξη των συνόρων. Συμμετέχουν ενεργητικά στα παζάρια των ιμπεριαλιστών διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο από τη μοιρασιά της λείας στις αγορές της περιοχής. Προσφέρουν στην κυριολεξία «γην και ύδωρ» για να πάρουν ένα κομμάτι από την πίτα. Στο πλαίσιο αυτό εξαντλούνται οι «αντιρρήσεις» και οι αντιθέσεις με τα σχέδια και τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της ΕΕ. Ακόμα, λοιπόν, και αν βάλει βέτο η κυβέρνηση στη Βουδαπέστη, δε θα αλλάξει τίποτα σε αυτή την πολιτική. Βέτο για τους λαούς σημαίνει έξω οι ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια.

Γρηγοριάδης Κώστας
 

ΑντιΚΚΕ διαστρεβλώσεις…

«Λίγη σοβαρότητα κάνει κακό, σ. Αλέκα;» είναι ο τίτλος άρθρου της χτεσινής «Αυγής». Πράγματι, η σοβαρότητα δεν κάνει κακό και τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα σε όποιον δε θέλει να εκτίθεται. Ιδιαίτερα συνιστάται στην αντιπαράθεση με το ΚΚΕ. Τα λέμε αυτά, γιατί η «Αυγή» όχι μόνο σοβαρότητα δεν επιδεικνύει, αλλά ψεύδεται κιόλας. Οπως ισχυρίζεται, σε συζήτηση στη Βουλή, όταν ο Αλ. Αλαβάνος επικαλέστηκε το δημοψήφισμα για το «ευρωσύνταγμα» που έγινε σε άλλες χώρες για να αιτιολογήσει το αίτημα για δημοψήφισμα για το Ασφαλιστικό, η Αλ. Παπαρήγα για «να τον πλήξει» είπε: «Ε, και τι έγινε, οι καπιταλιστές επανέφεραν το «ευρωσύνταγμα» με τη Συνθήκη της Λισαβόνας»! Το «ευρωσύνταγμα», βέβαια, επανήλθε με τη «μεταρρυθμιστική συνθήκη», τη λεγόμενη ευρωσυνθήκη, και όχι με την προγενέστερη Συνθήκη της Λισαβόνας και αυτό είπε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το άρθρο συνεχίζει με μια αυθαίρετη ερμηνεία του (παραποιημένου) λόγου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Γράφει «μ’ αυτά που είπε λέει στους Ελληνες ότι οι μικροί και μεγάλοι αγώνες των λαών είναι μάταιοι»! Μόνο ένας τυφλωμένος από αντιΚΚΕ εμπάθεια θα μπορούσε να αποδώσει στο ΚΚΕ κάτι τέτοιο. Ακόμα και οι χειρότεροι εχθροί του ΚΚΕ ξέρουν πολύ καλά ποιος είναι μπροστάρης τόσο στους μικρούς, όσο και στους μεγάλους αγώνες. Γι’ αυτό, άλλωστε, είναι και εχθροί του.
 

… και μαργαριτάρια

Παρακάτω στο άρθρο, αποδίδεται στην Αλ. Παπαρήγα «δεύτερο μαργαριτάρι», που «ήταν ότι εκείνη δεν ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα της κάλπης, δηλαδή δεν την ενδιαφέρει η γνώμη του λαού για το κόμμα της». Δεν ξέρουμε αν οφείλεται σε βλακεία, ή είναι προϊόν συνειδητής λαθροχειρίας, η τέτοια αδυναμία κατανόησης μιας σαφέστατης τοποθέτησης, που το ΚΚΕ καιρό τώρα έχει κάνει. Οτι, δηλαδή, δε χαράζει πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη. Θέλει και παλεύει για καλά εκλογικά αποτελέσματα. Αλλά δεν υποτάσσει την πολιτική και τη δράση του στην κάλπη. Γνωρίζει ότι είναι σύνθετοι οι λόγοι που επηρεάζουν και επιδρούν στη λαϊκή συνείδηση την ώρα της κάλπης. Και πάνω απ’ όλα το ΚΚΕ, ξέρουν καλά πως παλεύει για τη λαϊκή αντιμονοπωλιακή αντιιμπεριαλιστική συσπείρωση της πλειοψηφίας του λαού για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Σ’ αυτήν την πάλη εντάσσει και τη δράση για την κάλπη και όχι για τη χειραγώγηση των εργαζομένων στο αστικό πολιτικό σύστημα, στην αναμόρφωση του οποίου δίνει τα πάντα ο ΣΥΝ.

Ο «καυγάς της γειτονιάς» είναι κλάσεις ανώτερος απ’ το επίπεδο που επιλέγει η «Αυγή» να διεξάγει πολιτική αντιπαράθεση…


 

Φτηνός προβοκάτορας

Φτηνός προβοκάτορας και αντικομμουνιστής αποδείχτηκε ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος. Στη διάρκεια του χτεσινού βραδινού δελτίου ειδήσεων του ΑΛΤΕΡ και ενώ η συζήτηση γινόταν για το ρόλο των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια και στις ΝΑΤΟικές αποστολές, που με την ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μετείχαν και ελληνικά στρατεύματα, παρουσίασε πασίγνωστο πλαστό έγγραφο, που, τάχα, έχει υπογραφεί και από εκπρόσωπο του ΚΚΕ (τον Ιωαννίδη) το 1943 στο Πετρίτσι και, τάχα, μιλά για «Σοβιετική Δημοκρατία της Μακεδονίας». Μ’ αυτό το πλαστό έγγραφο γινόταν αντικομμουνισμός στα στρατόπεδα, στις φυλακές και τις εξορίες πολιτικών κρατουμένων στις πιο μαύρες στιγμές της ελληνικής Ιστορίας μετά τον Εμφύλιο και ξεσκεπάστηκε από τότε. Αυτήν την περίοδο ζήλεψε; Ετσι, ο εν λόγω βουλευτής κουνούσε θριαμβευτικά το «έγγραφο» στα χέρια του, ξεστομίζοντας άναρθρες αντιΚΚΕ φράσεις, ακόμα και όταν οι συνομιλητές του πάνελ τον συμβούλευαν να έρθει στο σήμερα. Ελα, όμως, που το ψέμα έχει πολύ κοντά πόδια, αλλά και ο προβοκάτορας παραμένει πάντα αδιόρθωτος. Οταν ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ παρενέβη στην εκπομπή και κατήγγειλε πως το έγγραφο είναι πλαστό (ο Ιωαννίδης εκείνη την ημερομηνία βρισκόταν αποδεδειγμένα στην Αθήνα), ο Α. Ντινόπουλος δεν αμφισβήτησε καθόλου τα λεγόμενα του εκπροσώπου του ΚΚΕ (φαίνεται πως ήξερε από την αρχή τι έκανε), αλλά, όμως, ψέλλιζε αδιόρθωτα πως: «Το ΝΑΤΟ κράτησε την πατρίδα στον ελεύθερο κόσμο». Του αδιόρθωτου το γραπτό όσο θέλεις διόρθωνε…

Αναρτήθηκε στις ΚΚΕ, Ν.Δ., ΣΥΝ, αντιϊμπεριαλιστικό μέτωπο, αντικομμουνισμός. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ομοψυχία» και το βέτο των λαών
Αρέσει σε %d bloggers: