«Το καινούριο θα βγει μέσα από το λαό»

Σε συγκέντρωση στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης μίλησε το πρωί της Κυριακής το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Να μην παραπλανηθούν από τις μεταμφιέσεις που προωθεί η πλουτοκρατία στο πολιτικό σύστημα. Εχουν σκοπό να ανακόψουν τη ριζοσπαστικοποίηση λαϊκών δυνάμεων, να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους για να περάσουν νέα, ακόμα χειρότερα, αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα. Το καινούριο, το αληθινά ανατρεπτικό, θα γεννηθεί μέσα από το λαό. Βρίσκεται στην ενότητα της εργατικής τάξης και τη συμμαχία της με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Βρίσκεται στην ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας, το πρωί της Κυριακής, σε εκδήλωση στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και τις πολιτικές εξελίξεις. Κάλεσε το λαό να συνειδητοποιήσει ότι έχει τη δύναμη, μπορεί να γίνει ρυθμιστής των εξελίξεων.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Θ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις, στο παιχνίδι των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια, στο πλαίσιο των οποίων προχωρά η αναγνώριση της ανεξαρτητοποίησης του Κοσσόβου και η υπόθεση της ονομασίας της ΠΓΔΜ με έντονη την αμερικανική παρέμβαση. Αλλά και στην επίθεση που εξελίσσεται στο εσωτερικό με το Ασφαλιστικό, την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία κλπ.

Θύμισε ότι το ΚΚΕ προέβλεψε και προειδοποίησε έγκαιρα τους εργαζόμενους ότι η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, πολιτική προσαρμογής της Ελλάδας στις συνθήκες της ΕΕ, στην ΟΝΕ, στο ευρώ και στη στρατηγική του ΝΑΤΟ, μόνο δεινά θα φέρει για το λαό και γενικότερα για τον τόπο. Θα συσσωρεύσει προβλήματα και νέα αδιέξοδα για τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Στο σχέδιο της πλουτοκρατίας, για αναμόρφωση και αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος διακυβέρνησης, που εξελίσσεται σήμερα με πρωταγωνιστές τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μετέχει ενεργητικά και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ο ομιλητής. Και εξήγησε ότι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται τη χρησιμοποίησή του και έναν αναβαθμισμένο ρόλο στο πλαίσιο των γενικότερων σχεδιασμών του συστήματος, προκειμένου να συμβάλει στη σταθεροποίηση της κυρίαρχης πολιτικής με αριστερό άλλοθι. Ενώ οι θέσεις του για, δήθεν, έλεγχο του κεφαλαίου, προκειμένου να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική, αποτελούν ουτοπία και εμπαιγμό, είπε.

Ο Θ. Κωνσταντινίδης ξεκαθάρισε ότι η λαϊκή ενότητα και αντίσταση έχει νόημα και προοπτική, όταν χειραφετείται από τις πολιτικές και τα κόμματα της πλουτοκρατίας, του ευρωμονόδρομου. Και τόνισε ότι το πολιτικό σκηνικό χρειάζεται ανατροπή και όχι αναμόρφωση.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση σημείωσε ότι είναι αναγκαία η ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος, η ένταση της πάλης που θα βάζει στόχο τη διεκδίκηση μιας άλλης, ριζικά διαφορετικής πολιτικής. Οπου τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα γίνουν περιουσία του λαού και μοχλός ολόπλευρης σχεδιασμένης ανάπτυξης της οικονομίας, που στόχο θα έχει την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και όχι των κερδών.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ

Να βγουν συμπεράσματα

Ομιλία του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

«Ρωτήστε τον κύριο Τσίπρα, το Μάαστριχτ που ψηφίσατε αφαιρώντας από τον ελληνικό λαό το δικαίωμα του δημοψηφίσματος, ενώ το ΚΚΕ είχε μαζέψει 100.000 υπογραφές, ισχύει η υπογραφή σας; Την ευαλφάλεια δεν την ψήφισε κανένας, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΝΔ; Θα την καταγγείλετε; Στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, τις αποφάσεις και τις συνέπειες, τις καταγγείλατε; Μιας που μιλάτε και για τη γενιά των 600 ευρώ. Θα το καταγγείλετε;» σημείωσε ο Γ. Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, μιλώντας στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Κομοτηνή, την περασμένη Παρασκευή.

«Είμαστε περήφανοι – τόνισε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ – που μας κατήγγειλαν που δε συμμετέχουμε και ούτε συμμετείχαμε σε διαλόγους, ούτε και στα προηγούμενα νομοσχέδια Ρέππα, Σιούφα. Περήφανοι που στον τελευταίο διάλογο έμεινε μόνο η ΝΔ, ο ΣΕΒ και ο ΛΑ.Ο.Σ. Ενώ, αντίθετα, σε χώρες με τα κεντροαριστερά σενάρια όπως του Πρόντι, βάλανε ακόμα και τα συνδικάτα οι κάθε λογής οπορτουνιστές να ψηφίσουν».

«Είμαστε περήφανοι που υπάρχει το ΠΑΜΕ, που δε γίναμε Ιταλικά κεντροαριστερά Σενάρια». «Χρειάζεται κατάσταση ξεσηκωμού» τόνισε. «Η υπάρχουσα κατάσταση του κινήματος δεν αρκεί. Χρειάζεται να βγουν συμπεράσματα για συσχετισμούς. Και πολιτικά συμπεράσματα σε σχέση με τα αιτήματα που βάζουν οι (πολιτικές – συνδικαλιστικές) δυνάμεις για να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι» υπογράμμισε.

Advertisements
Αναρτήθηκε στις ΚΚΕ, Κάλεσμα στο Λαό. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Το καινούριο θα βγει μέσα από το λαό»
Αρέσει σε %d bloggers: