18ο Συνέδριο του ΚΚΕ

  • Εγκρίθηκαν οι Θέσεις της ΚΕ για το 18ο Συνέδριο του Κόμματος και οι Θέσεις για το Σοσιαλισμό
  • Δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση τους μήνες Δεκέμβρη 2008 – Γενάρη 2009
  • Την επόμενη Κυριακή σε ειδικό ένθετο στον «Ρ» οι Θέσεις της ΚΕ

«Σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε η ΚΕ του ΚΚΕ, συζήτησε και ενέκρινε τις Θέσεις της για το 18ο Συνέδριο του Κόμματος, που θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 22 Φλεβάρη 2009.

Οι Θέσεις της ΚΕ θα δοθούν στη δημοσιότητα την Κυριακή 5 Οκτώβρη 2008. Αμέσως μετά τη δημοσίευση θα αρχίσει και ο δημόσιος προσυνεδριακός διάλογος.

Η Κεντρική Επιτροπή ενέκρινε επίσης και το τελικό προσυνεδριακό κείμενο των Θέσεων για το Σοσιαλισμό, μετά τη συζήτηση που έγινε στις Κομματικές Οργανώσεις και στα καθοδηγητικά όργανα. Το κείμενο θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 19 Οκτώβρη.

Ακόμα, η ΚΕ συζήτησε σειρά θεμάτων σχετικών με την προετοιμασία του 18ου Συνεδρίου: Πρόγραμμα προσυνεδριακής δουλειάς, εκλογή Επιτροπής Προσυνεδριακού Διαλόγου, μέτρο εκλογής αντιπροσώπων για το 18ο Συνέδριο.

Η ΚΕ του ΚΚΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής Οικονομικής Εξόρμησης, στο διάστημα Δεκέμβρης 2008 – Γενάρης 2009, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Κόμματος, αλλά και για να εκπληρωθεί ένας επίσης σημαντικός στόχος: Να αποκτήσει η ΚΕ κατάλληλο κτίριο για να στεγαστεί το Αρχείο του ΚΚΕ.

Η ΚΕ εκτίμησε τη θετική πορεία που έχει διανύσει το Κόμμα μας από το 17ο Συνέδριο και εξέφρασε τη σταθερή πεποίθηση να γίνει το 18ο Συνέδριο νέα αφετηρία αντεπίθεσης του ΚΚΕ και του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Για την αποφασιστική ενίσχυση του Κόμματος, τη λ

Advertisements
Αναρτήθηκε στις ΚΚΕ. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ
Αρέσει σε %d bloggers: