«Δεν υπάρχει διαρκής ειρήνη στον καπιταλισμό»

Εκκληση των Κομμουνιστικών Νεολαιών της Ευρώπης για δράση στήριξης του παλαιστινιακού λαού

Τη νέα σφαγή του παλαιστινιακού λαού και την υποκριτική στάση της ΕΕ καταγγέλλουν 13 Κομμουνιστικές Νεολαίες της Ευρώπης και καλούν, με έκκλησή τους, τους νέους σε πρωτοβουλίες έμπρακτης και ενεργητικής αλληλεγγύης, για να σταματήσει αμέσως ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και να εγκαθιδρυθεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Συγκεκριμένα, στην έκκληση υπογραμμίζεται:«Οι ευρωπαϊκές Κομμουνιστικές Νεολαίες καταδικάζουν απερίφραστα την ισραηλινή αεροπορική επίθεση και την εισβολή στρατευμάτων στη Γάζα, που προκάλεσαν νέα σφαγή του παλαιστινιακού λαού. Αυτή η άγρια και αιματηρή επίθεση, η οποία έχει προκαλέσει εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες, δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την πλήρη στήριξη και επικύρωση των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις προωθούν το σχέδιο για τη Νέα Μέση Ανατολή, το οποίο φέρνει ακόμα περισσότερα κέρδη για τις πολυεθνικές και θάνατο, αίμα, φτώχεια και πείνα για τους λαούς της περιοχής.

Καταδικάζουμε την υποκριτική στάση της ΕΕ, η οποία μιλά για ίσες αποστάσεις και αμεροληψία. Παρά τις διακηρύξεις, η ΕΕ έχει πρόσφατα αναβαθμίσει τις επίσημες σχέσεις της με το Ισραήλ ανταμείβοντάς το για τη σφαγή στην κατεχόμενη Παλαιστίνη και την ίδια στιγμή εξισώνει την παλαιστινιακή αντίσταση με την κατοχή, τον πόλεμο, τη θεωρεί τρομοκρατία. Κράτη – μέλη της ΕΕ συνεχίζουν να εφοδιάζουν το Ισραήλ με στρατιωτικό υλικό, το οποίο χρησιμοποιείται για τη σφαγή στη Γάζα.

Αυτός ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος δεν αφορά μόνο τον παλαιστινιακό λαό. Αποτελεί ένα ζήτημα που αφορά όλους τους λαούς που παλεύουν για λαϊκή κυριαρχία και αυτοδιάθεση.

Καλούμε τη νεολαία της Ευρώπης, τους νέους εργάτες, τους μαθητές και τους φοιτητές να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό και να ασκήσουν κάθε πίεση στις κυβερνήσεις των χωρών μας για να καταδικαστεί αυτός ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος.

Προωθούμε και καλούμε σε νεανικές πρωτοβουλίες έμπρακτης και ενεργητικής αλληλεγγύης στις χώρες μας για να σταματήσει αμέσως ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στη Γάζα, να αποχωρήσουν αμέσως τα ισραηλινά στρατεύματα από τα κατεχόμενα εδάφη, να σταματήσει η κατοχή και ο αποκλεισμός των Κατεχομένων, να εξασφαλιστεί η κατεδάφιση του τείχους της ντροπής, να εγκαθιδρυθεί ένα ελεύθερο ανεξάρτητο βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Δεν υπάρχει διαρκής ειρήνη στον καπιταλισμό, μόνος δρόμος γι’ αυτή είναι η οικοδόμηση του σοσιαλισμού που θα εξασφαλίσει για τη νεολαία και το λαό έναν κόσμο της ειρήνης και της αλληλεγγύης».

Την έκκληση υπογράφουν οι παρακάτω Κομμουνιστικές Νεολαίες της Ευρώπης:

— Κομμουνιστική Νεολαία Αυστρίας

— Νεολαία COMAC, Βελγίου

— Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Βρετανίας

— Κίνημα Νέων Κομμουνιστών Γαλλίας

— Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Γεωργίας

— Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας

— Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών Ισπανίας

— Κομμουνιστική Νεολαία Ισπανίας

— Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών Καταλονίας

— Κομμουνιστική Νεολαία Πορτογαλίας

— Επαναστατική Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Ρωσίας (μπ.)

— Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Τσεχίας

— Νεολαία του Τουρκικού ΚΚ

Advertisements
Αναρτήθηκε στις αντιϊμπεριαλιστικό μέτωπο, διεθνή. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Δεν υπάρχει διαρκής ειρήνη στον καπιταλισμό»
Αρέσει σε %d bloggers: